Woning kopen Ferwoude

Een woning kopen in Ferwoude? Het is een geweldige plek in de provincie Friesland. In de nabije buurt vind je veel voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Verder vind je hier een park en natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente staan er 42.501 huizen (65,1% koop, 34,5% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde transactieprijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €297.003. Op Woningassistent.nl blader je door het recente woningaanbod in Ferwoude, namen en adressen van NVM-makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Ook lees je alles over de meest populaire woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Friesland.
 • Je vind hier zowel tussenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €210.000, de doorsnee verkoopprijs is €297.003.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals kinderopvang, natuurgebieden, restaurants, sportclubs, winkels.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
PlaatsFerwoude
Postcode8761
Netnummer0515 (+31515)
Inwoners (gemeente)89.987
Aantal huishoudens39.929
Aantal huishoudens met kinderen13.257
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen42.501
Aantal koopwoningen34.625
Aantal huurwoningen7.876
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.003
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik2630 kWh

Woningaanbod Ferwoude maart 2024

Met onze huizenzoeker vind je de beschikbare koopwoningen in maart 2024. Zoek specifiek o.b.v. ligging, perceeloppervlakte, aantal kamers, woonoppervlakte, woningtype, bouwjaaren additionele aspecten als verwarming en mogelijkheden voor parkeren. Je kunt direct contact zoeken met de verkopende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het nieuwste woningaanbod in Hieslum, Parrega, Exmorra, Allingawier & Gaast.

woning-te-koop-ferwoude

Aanbod appartement kopen in Ferwoude

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Deze studio’s zijn voordelig, vaak gelegen op een centrale plek, zijn gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en vallen vaak binnen een VvE constructie. Minpunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Gunstige ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Woonoppervlak tussen de 63 m2 – 98 m2.
 • Het energiegebruik is circa 830 m3 gas en daarbij 1800 kWh stroomverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Ferwoude

Een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. De minpunten zijn: een kleine achtertuin en je hebt wat minder privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 76 m2 & 121 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1160 kuub gas en 2350 kWh aan elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Ferwoude is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, in de zomer meer zonlicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeshuis en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 91 m2 – 112 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2480 kWh elektra + 1300 m3 gas ingekocht.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Ferwoude

Een twee onder een kap houdt in 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 120 m2 – 142 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2690 kWh stroom + 1300 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 143 m2 & 192 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3460 stroom (kWh) & 1740 gas (m3) afgenomen.

Stappenplan: een woning kopen in Ferwoude

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het een goed idee om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Als hij berekend heeft wat jouw max. hypotheek is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Pararius, Huispedia, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl kan je woningen te koop in Ferwoude Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding door het huis. Bij het doorlopen van de woning kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze huis-expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Deze koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het tijd om de financiering van de woning rond te maken. Gebaseerd op het biedbedrag, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen middelen en eventuele verbouwplannen wordt vastgesteld welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het eigendom wordt dan overschreven.

Woningtaxateurs en makelaars in Ferwoude

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Hij of zij heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en helpt met zaken als bezichtigingen. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die de waarde van een woning bepaalt aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Zo’n taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Bijgaand tref je gegevens van taxatie experts en makelaars in Ferwoude en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Ferwoude geeft je passend en persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.250 – €3.150. In de lijst hierna bekijk je contactgegevens van financieel adviseurs in Ferwoude.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ferwoude. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Ferwoude

De afgelopen periode (maart 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze buurt. In het overzicht hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Ferwoude en in de buurt. Let op: je ziet hier de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Mogelijk ook interessant: Huurwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Ferwoude kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Súdwest-Fryslân registreren wij 42.501 woonobjecten. Dit zijn 34.625 (65,1%) koophuizen en 7.876 (34,5%) huurhuizen. De gem. gebruiksoppervlakte is 149 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €210.000 en de gem. verkoopprijs is €297.003. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat wil zeggen dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Ferwoude. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het energieverbruik van woningen in Ferwoude?

Een woonobject in Súdwest-Fryslân kent een gem. verbruik van 1300 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2630 electriciteit (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (830 kuub aardgas en 1800 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis is topverbruiker qua energie (1740 kuub aardgas en 3460 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Ferwoude passen duurzame artikelen zoals zonnepanelen, vloerisolatie, zonneboiler, warmtepomp, dubbel glas, dakisolatie toe om de energienota te drukken.

Welk type gezinnen wonen in Ferwoude?

Deze gemeente kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente zijn 89.987 inwoners in 39.929 huishoudens. Hier wonen 13.982 eenpersoonshuishoudens, 12.690 families zonder kinderen en 13.257 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,21 mensen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste bepaal je de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Hierna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen plannen. Als dat allemaal gelukt is krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan teken je de (voorlopige) koopakte en de notariële leveringsakte. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Ferwoude?

In de omgeving zijn diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Ferwoude zetten. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.gemeentesudwestfryslan.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 8761.

Plaats een reactie