Woning kopen Hieslum

Alles weten over woning kopen in Hieslum? Het is een erg populaire plek in de provincie Friesland. In de omgeving bestaan er meerdere dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Daarbij kan je hier genieten van mooie natuurgebieden waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente staan er 42.501 woningen (65,1% koop, 34,5% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde prijs van een huis is de afgelopen jaren flink gestegen richting €297.003. Op deze website tonen wij het beschikbare woningaanbod in Hieslum, namen en adressen van makelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Daarnaast lees je meer informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Friesland.
 • Er is een mix van kamers, appartementen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2023 is €210.000, de gemiddelde verkoopprijs is €297.003.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals openbaar vervoer, kinderopvang, sportclubs, natuurgebieden, winkels.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
PlaatsHieslum
Postcode8762
Netnummer0515 (+31515)
Inwoners (gemeente)89.987
Aantal huishoudens39.929
Aantal huishoudens met kinderen13.257
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen42.501
Aantal koopwoningen34.625
Aantal huurwoningen7.876
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.003
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik2630 kWh

Woningaanbod Hieslum december 2023

Met onze woningzoeker ontdek je de beschikbare koopwoningen in december 2023. Zoom verder in op vraagprijs, perceeloppervlakte, bouwjaar, woningtype, ligging, woonoppervlakteen andere woningeigenschappen als zuinigheid & aanwezigheid van een garage. Je kunt direct contact zoeken met de verkopende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het nieuwste woningaanbod in Parrega, Dedgum, Ferwoude, Exmorra & Allingawier.

woning-te-koop-hieslum

Aanbod appartement kopen in Hieslum

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, kennen goede bereikbaarheid, zijn doorgaans gelijkvloers worden gekenmerkt door een lage energierekening en het onderhoud is zeer beperkt. Vergeet niet: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, een tuin ontbreekt vaak en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alles gelijkvloers en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 & 101 m2.
 • Het energiegebruik is circa 830 m3 gas en doorgaans 1800 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis Hieslum

Een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn betaalbaar en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn doorgaans een goede investering. De minpunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 77 m2 & 123 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1160 kuub gas en doorgaans 2350 kWh stroomverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Hieslum is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt meer daglicht binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeswoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 90 m2 – 121 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2480 kWh elektra en 1300 m3 gas verstookt.

2-onder-1-kap woningen Hieslum

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Minpunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 130 m2 – 143 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2690 kWh stroom & 1300 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je ervaart bijzonder veel privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 141 m2 & 195 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3460 elektra (kWh) en 1740 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Hieslum

 1. Bereken je max. hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het het beste om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens hij berekend heeft wat je maximaal kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via platforms zoals Funda, Pararius, Huispedia, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl kan je razendsnel woningen te koop in Hieslum Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Bel de makelaar dan direct voor het bezichtigen van het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de woningwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze makelaar zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles klopt en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis in orde te maken. Op basis van het bod, kosten koper (k.k.), spaartegoeden en toekomstige verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Hieslum

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een passend koophuis. Deze woningdeskundige onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt je bij het verkoopproces. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een deskundige die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een dergelijk taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Hieslum en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Hieslum geeft advies bij het afsluiten van een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw bestedingsruimte en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.300 – €3.250. In de tabel hieronder tref je contactgegevens van financieel adviseurs in Hieslum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hieslum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Hieslum

Recent (december 2023) zijn er veel woningen succesvol verkocht in de regio. Hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Hieslum en omliggende plekken. Belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Op deze website lees je ook meer over Nieuwbouw.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat kost nu een woning in Hieslum kopen?

In de buurt van de gemeente Súdwest-Fryslân zijn er ruim 42.501 woningen. Hierbij spreken we van 34.625 (65,1%) koophuizen en 7.876 (34,5%) huurhuizen. Het doorsnee woonoppervlakte is 149 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €210.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €297.003. De woningmarkt is krap. Dit zorgt ervoor dat er maar beperkt aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Hieslum. Woning zijn vaak snel verkocht en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Hieslum?

Een woning in Súdwest-Fryslân gebruikt gemiddeld 1300 kuub gas p/jaar en 2630 elektra (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (830 m3 per jaar aan gas en 1800 stroom (kWh). Een vrijstaande villa is een grootverbruiker qua energie (1740 kuub aardgas en 3460 kWh elektra). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Hieslum passen duurzame producten zoals dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor huishoudens wonen in Hieslum?

Deze omgeving is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente verblijven 89.987 mensen die we kunnen onderverdelen in 39.929 gezinnen. Het gaat om 13.982 eenpersoonshuishoudens, 12.690 families zonder kinderen en 13.257 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,21 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste bereken je de actuele marktprijs en maak je een verkoopplan. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via bekenden, vrienden en familie. Vervolgens ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. een mooi bod ontvangen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Hieslum?

In deze provincie zijn er een aantal bouwkavels waar een woonbestemming op zit. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Hieslum realiseren. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.gemeentesudwestfryslan.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 8762.

Plaats een reactie