Woning kopen Goënga

Plannen om een woning te kopen in Goënga? Het is een gezellige plaats in de provincie Friesland. In de regio zijn er diverse dagelijkse voorzieningen als winkels en scholen. Ook ontdek je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente herbergt in totaal 42.501 huizen (65,1% koopwoning, 34,5% huurwoningen). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de afgelopen jaren flink gestegen richting €297.003. Op dit woningplatform tonen wij het laatste woningaanbod in Goënga, contactgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Daarnaast tonen wij extra informatie over huizentypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Friesland.
 • Je vindt hier een goede mix van rijwoningen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €210.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €297.003.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals restaurants, kinderopvang, winkels, openbaar vervoer, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
PlaatsGoënga
Postcode8628
Netnummer0515 (+31515)
Inwoners (gemeente)89.987
Aantal huishoudens39.929
Aantal huishoudens met kinderen13.257
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen42.501
Aantal koopwoningen34.625
Aantal huurwoningen7.876
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.003
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik2630 kWh

Woningaanbod Goënga februari 2024

Onderstaand verstrekken we het actuele woningaanbod van februari 2024. Maak een selectie aan de hand van ligging, perceeloppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, woningtype, woonoppervlakteen relevante factoren als verwarming & aanwezigheid van een garage. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de betreffende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je woningen die te koop staan in Scharnegoutum, Loënga, Gauw, Offingawier of Oppenhuizen.

woning-te-koop-goenga

Eigen appartement kopen in Goënga

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar, vaak gelegen op een centrale plek, vaak gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en de VvE doet het onderhoud. Vergeet niet: de ruimte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een fijne ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 – 92 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 830 m3 gas en tevens 1800 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Goënga

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat maakt dat het een veilige investering is. Wat betreft de nadelige aspecten: geen grote opslagruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Voordelig en comfortabel.
 • Vloeroppervlakte tussen de 71 m2 en 106 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1160 kuub gas en 2350 kWh aan stroom.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Goënga is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 91 m2 & 111 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2480 kWh stroom + 1300 m3 gas verbruikt

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Goënga

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Negatieve aspecten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 131 m2 & 149 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2690 kWh elektriciteit & 1300 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je bent lekker op jezelf: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 140 m2 en 197 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3460 elektriciteit (kWh) + 1740 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Goënga

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je huizen gaat bekijken dan is het gebruikelijk om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat hij berekend heeft wat je verantwoord kan lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Op de website van Funda, maar ook Huislijn.nl, Pararius, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Goënga zoeken. Een mooi huis gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Wat jij wil bieden stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). In veel situaties is het een aanrader om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze woning deskundige zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Loop na of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Deze koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van de woning af te handelen. Door middel van het biedbedrag, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen middelen en een bouwdepot voor verbouwing calculeert de specialist wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In het laatste stadium ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaars in Goënga

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een passend koophuis. Deze professional weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Zo’n taxatierapport is verplicht voor het kopen van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In het overzicht hieronder bekijk je adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Goënga en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkende hypotheekadviseur in Goënga helpt je van A tot Z bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.950 en €2.550. In de lijst hierna tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Goënga.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Goënga. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Goënga

In februari 2024 zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze regio. In het overzicht hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Goënga en net daarbuiten. Noemenswaardig: je vindt alleen de vraagprijs, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Bekijk ook meer informatie over Hypotheken.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat kost een woning in Goënga kopen?

In de hele gemeente Súdwest-Fryslân bestaan er circa 42.501 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 34.625 (65,1%) koophuizen en 7.876 (34,5%) huurhuizen. De gemiddelde woonoppervlakte is 149 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €210.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €297.003. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat maakt dan dat er relatief weinig huizen te koop staan en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Goënga. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Goënga?

Een woning in Súdwest-Fryslân gebruikt gemiddeld 1300 m3 aan gas en 2630 elektra (kWh). Een appartement is het meest zuinig (830 kuub gas en 1800 kWh elektra. Een vrijstaande woning is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1740 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3460 kWh electriciteit). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Goënga passen duurzame producten zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, dubbel glas, warmtepomp, zonnepanelen, dakisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor gezinnen wonen in Goënga?

Dit gebied kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente wonen 89.987 inwoners die we kunnen onderverdelen in 39.929 huishoudens. Dat betreffen 13.982 eenpersoonshuishoudens, 12.690 families zonder kinderen en 13.257 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,21 personen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Allereerst bereken je de actuele marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Maak gebruik van Funda, een open huis dag of social media. Hiervoor moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen inplannen. Daarna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Goënga?

In deze regio zijn diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Goënga laten ontwerpen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.gemeentesudwestfryslan.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 8628.

Plaats een reactie