Woning kopen Offingawier

Alles weten over woning kopen in Offingawier? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Friesland. In de nabije omgeving bestaan er voldoende faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Daarnaast vind je in de directe omgeving een groot natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er in totaal 42.501 huizen (65,1% koopwoning, 34,5% huur, vrije sector en sociaal). De prijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €297.003. Op deze website bieden wij het nieuwe woningaanbod in Offingawier, namen en adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Verder vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Friesland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kamers, appartementen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €210.000, de gemiddelde woningprijs is €297.003.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals openbaar vervoer, sportclubs, natuurgebieden, restaurants, winkels.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
PlaatsOffingawier
Postcode8626
Netnummer0515 (+31515)
Inwoners (gemeente)89.987
Aantal huishoudens39.929
Aantal huishoudens met kinderen13.257
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen42.501
Aantal koopwoningen34.625
Aantal huurwoningen7.876
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.003
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik2630 kWh

Woningaanbod Offingawier juni 2024

Met onze huizenzoeker bekijk je de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Filter eenvoudig op aantal kamers, ligging, vraagprijs, bouwjaar, woningtype, perceeloppervlakteen additionele aspecten als woninglabel en mogelijkheden voor parkeren. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de bewoners of makelaardij voor een snelle bezichtiging Op ons woningplatform bekijk je ook huizen die te koop staan in Gauw, Goënga, Oppenhuizen, Uitwellingerga of Jutrijp.

woning-te-koop-offingawier

Aanbod appartement kopen in Offingawier

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, hebben een zeer goede bereikbaarheid, zijn doorgaans gelijkvloers worden gekenmerkt door een lage energierekening en de VvE doet het onderhoud. Aandachtspunten zijn: het is een relatief kleine woning, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en minder energiekosten.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 & 93 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 830 m3 gas en tevens 1800 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Offingawier

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Belangrijke aandachtspunten zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 82 m2 & 110 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1160 kuub gas en tevens 2350 kWh aan stroom.

Hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Offingawier is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een tussenwoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 94 m2 & 125 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2480 kWh elektra & 1300 m3 gas verbruikt

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Offingawier

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Het is een heel ruim huis en veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Minpunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 126 m2 & 154 m2.
 • Verwachting: er wordt 2690 kWh elektra en 1300 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Het mooiste is: veel ruimte rondom de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 147 m2 & 201 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3460 elektriciteit (kWh) en 1740 gas (m3) verbruikt

In vijf stappen een woning kopen in Offingawier

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan doe je er goed aan om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Vanaf het moment dat het duidelijk is wat je kunt betalen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Een bezichtiging plannen

  Op de website van Funda, maar ook Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Pararius, Huispedia kan je gemakkelijk woningen te koop in Offingawier zoeken. Een mooi huis gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het bekijken van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en zal een indicatie geven van het ideale bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Neem goed door of de juiste dingen erin staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  In de volgende fase is het tijd om de financiering definitief te regelen. Gebaseerd op het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en directe verbouwkosten zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Helemaal aan het einde ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en taxateurs in Offingawier

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en kopen van een huis. Deze specialist onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de marktwaarde van een object berekend na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een dergelijk taxatierapport is benodigd voor het aanvragen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met adressen van taxateurs en makelaars in Offingawier en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Offingawier helpt je bij alle zaken omtrent een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.200 en €2.700. In de lijst hierna bekijk je gegevens van financieel adviseurs in Offingawier.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Offingawier. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Offingawier

Recent (juni 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze streek. Hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Offingawier en daarbuiten. Erg belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Offingawier kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Súdwest-Fryslân zijn er 42.501 woonobjecten. Je vindt hier circa 34.625 (65,1%) koophuizen en 7.876 (34,5%) huurhuizen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 149 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €210.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €297.003. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit heeft als gevolg dat het aanbod klein is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Offingawier. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Offingawier?

Een huishouden in Súdwest-Fryslân gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1300 kuub gas en 2630 kWh elektra. Een appartement of flat is relatief zuinig (830 kuub gas en 1800 kWh electriciteit. Een groot vrijstaand woonhuis neemt flink meer energie af (1740 m3 gas en 3460 elektra (kWh)). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Offingawier passen duurzame verwarmingsbronnen als spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepomp toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor type families wonen in Offingawier?

Deze buurt wordt omschreven als erg In deze gemeente verblijven 89.987 inwoners in 39.929 verschillende gezinnen. Dit zijn 13.982 eenpersoonshuishoudens, 12.690 huishoudens zonder kinderen en 13.257 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,21 bewoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Allereerst calculeer je de huidige marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Populaire kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of social media. Nu maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en maak je afspraken voor een rondleiding. In de volgende stap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Zit er een fraai bod tussen? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopakte en de notariële overdrachtsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Offingawier?

In en rondom deze gemeente vind je diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Offingawier plaatsen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.gemeentesudwestfryslan.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Milieucentraal, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 8626.

Plaats een reactie