Woning kopen Oppenhuizen

Jouw ideale woning kopen in Oppenhuizen? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Friesland. In de nabije buurt bestaan er uiteenlopende dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Daarbij vind je hier een prachtig groen natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 42.501 huizen (65,1% koopwoning, 34,5% huurhuis). De koopsom van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €297.003. Op dit huizenportaal vind je het recente woningaanbod in Oppenhuizen, adressen van kantoren als makelaarskantoren, taxateurs en experts in financiële diensten. Tevens lees je meer informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Friesland.
 • Het aanbod is heel divers met kleinere huizen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €210.000, de basis verkoopprijs is €297.003.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals winkels, sportclubs, scholen, openbaar vervoer, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
PlaatsOppenhuizen
Postcode8625
Netnummer0515 (+31515)
Inwoners (gemeente)89.987
Aantal huishoudens39.929
Aantal huishoudens met kinderen13.257
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen42.501
Aantal koopwoningen34.625
Aantal huurwoningen7.876
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.003
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik2630 kWh

Woningaanbod Oppenhuizen juli 2024

Met onze huizenzoeker verstrekken we de beschikbare koopwoningen in juli 2024. Maak een selectie aan de hand van woonoppervlakte, bouwjaar, perceeloppervlakte, aantal kamers, ligging, woningtypeen andere woningeigenschappen als energielabel & de aanwezigheid van een kelder. Interesse? Mail of bel de makelaardij voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook het actuele woningaanbod in Offingawier, Gauw, Uitwellingerga, Jutrijp of Hommerts.

woning-te-koop-oppenhuizen

Eigen appartement kopen in Oppenhuizen

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn doorgaans gelijkvloers ze zijn energiezuinig en vallen vaak binnen een VvE constructie. Aandachtspunten zijn: de ruimte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alles gelijkvloers en minder energiekosten.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 & 93 m2.
 • Het energiegebruik is circa 830 m3 gas en +/- 1800 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis Oppenhuizen

Een tussenwoning is een woningtype die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Nadelen zijn: een kleine achtertuin en je hebt minder lichtinval.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 88 m2 – 105 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1160 kuub gas + 2350 kWh elektriciteitsverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Oppenhuizen is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt iets meer beschutting, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeshuis en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 89 m2 & 114 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2480 kWh elektriciteit & 1300 m3 gas verstookt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Oppenhuizen

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. Aandachtspunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 130 m2 – 155 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2690 kWh elektriciteit en 1300 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Het mooiste is: erg veel ruimte in en om de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 142 m2 & 202 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3460 stroom (kWh) + 1740 gas (m3)verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Oppenhuizen

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het een goed idee om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Zodra hij een goede calculatie heeft wat je maximaal kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Op de website van Funda, maar ook Jaap.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Oppenhuizen Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Eventueel kan je kiezen om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze professional gaat mee met de rondleiding door de woning en zal een indicatie geven van het ideale bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan wordt de koopakte opgesteld. Neem goed door of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Deze koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het zaak om de financiering rond te maken. A.d.h.v. de overeengekomen prijs, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaartegoeden en noodzakelijke verbouwingen ontvang je een advies over welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Helemaal aan het einde ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en taxateurs in Oppenhuizen

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een passend koophuis. Deze persoon onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Het taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de onderstaande tabel bieden wij namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Oppenhuizen en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een deskundige hypotheekadviseur in Oppenhuizen geeft je passend en persoonlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. De adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.550 en €3.000. In de opsomming hierna verstrekken we namen en adressen van financieel adviseurs in Oppenhuizen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oppenhuizen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Oppenhuizen

Afgelopen maand (juli 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze omgeving. In het overzicht hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Oppenhuizen en omliggende plekken. Let op: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Lees ook verder over Airco.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Oppenhuizen kopen?

In de gemeente Súdwest-Fryslân bestaan er circa 42.501 woonhuizen. Je vindt hier circa 34.625 (65,1%) koophuizen en 7.876 (34,5%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 149 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €210.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €297.003. De woningmarkt is vrij overspannen. Hierdoor kunnen we stellen dan dat er relatief weinig huizen te koop staan en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Oppenhuizen. De doorlooptijd van een woning is kort en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Oppenhuizen?

Een woonobject in Súdwest-Fryslân gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1300 m3 aan gas en 2630 elektra (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (830 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1800 elektra (kWh). Een vrijstaande villa gebruikt vaak het meeste energie (1740 kuub gas en 3460 kWh stroom). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Oppenhuizen passen duurzame verwarmingsbronnen als zonneboiler, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonnepanelen toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor gezinnen wonen in Oppenhuizen?

Deze woonplaats is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente wonen 89.987 mensen in 39.929 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 13.982 eenpersoonshuishoudens, 12.690 huishoudens zonder kinderen en 13.257 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,21 mensen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste fase denk je na over de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de NVM Open Huizen Dag of via bekenden, vrienden en familie. Ook moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en leg je bezichtigen vast in de agenda. Daarna starten biedingen en onderhandelingen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan volgen nog het (voorlopige) koopcontract en de notariële leveringsakte. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Oppenhuizen?

In de omgeving zijn diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Oppenhuizen plaatsen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.gemeentesudwestfryslan.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond, Nibud, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 8625.

Plaats een reactie