Woning kopen Heeg

Jouw volgende woning kopen in Heeg? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Friesland. In en rondom deze plek heb je veel dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Daarbij kan je hier genieten van een groen park en natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente staan er 42.501 huizen (65,1% koop, 34,5% huurhuis). De gemiddelde prijs van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €297.003. Op deze pagina tonen wij het laatste woningaanbod in Heeg, adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Ook vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Friesland.
 • Het aanbod is divers met zowel rijwoningen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €210.000, de gemiddelde prijs van een woning is €297.003.
 • In de regio vind je volop opties zoals sportclubs, winkels, natuurgebieden, openbaar vervoer, kinderopvang.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
PlaatsHeeg
Postcode8621
Netnummer0515 (+31515)
Inwoners (gemeente)89.987
Aantal huishoudens39.929
Aantal huishoudens met kinderen13.257
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen42.501
Aantal koopwoningen34.625
Aantal huurwoningen7.876
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.003
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik2630 kWh

Woningaanbod Heeg mei 2024

Onderstaand bekijk je het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Kies op basis van bouwjaar, woonoppervlakte, aantal kamers, woningtype, perceeloppervlakte, vraagprijsen additionele aspecten als energielabel & en de aanwezigheid van een balkon. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de betreffende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Via deze website bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Hommerts, Jutrijp, Oosthem, Abbega en Westhem.

woning-te-koop-heeg

Studio of appartement kopen in Heeg

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Deze studio’s zijn voordelig, hebben een zeer goede bereikbaarheid, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben lage stookkosten en de VvE doet het onderhoud. Vergeet niet: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Gunstige ligging en zeer levensloopbestendig.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 & 94 m2.
 • Het energiegebruik is circa 830 m3 gas en doorgaans 1800 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Heeg

De betekenis van een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Wat betreft de nadelige aspecten: een kleine achtertuin en je hebt minder lichtinval.

 • Een echte starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 84 m2 – 120 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1160 kuub gas en doorgaans 2350 kWh aan stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een specifiek hoekhuis in Heeg is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere kavel, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je geniet van lekker veel daglicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeswoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 90 m2 & 115 m2.
 • Schatting: er wordt 2480 kWh stroom + 1300 m3 gas ingekocht.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Heeg

Een twee onder een kap houdt in twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk zodat de kosten beheersbaar blijven. Aandachtspunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 128 m2 – 149 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2690 kWh elektriciteit en 1300 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 – 192 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3460 elektra (kWh) en 1740 gas (m3) afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Heeg

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het een goed idee om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer je weet wat je kunt betalen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Huislijn.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Pararius kan je woningen te koop in Heeg Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat je wilt bieden bereken je door te kijken naar de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze persoon zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de woning te bevestigen. A.d.h.v. aankoopwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het hypotheekbedrag moet worden en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In de laatste fase teken je de akte van levering bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Taxateurs en makelaars in Heeg

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een geschikte woning. Deze huis-expert kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een object berekend aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Het taxatierapport is een vereiste bij het aanvragen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de tabel hieronder vind je contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Heeg en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkende hypotheekadviseur in Heeg geeft je natuurlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.950 en €2.500. In onderstaande lijst vind je gegevens van financieel adviseurs in Heeg.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Heeg. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Heeg

Deze maand (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze buurt. In de zoekmachine hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Heeg en net daarbuiten. Belangrijk detail: dit zijn puur vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Zonneboiler.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Heeg kopen?

In de hele gemeente Súdwest-Fryslân registreren wij 42.501 huizen. Het gaat om 34.625 (65,1%) koophuizen en 7.876 (34,5%) huurhuizen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 149 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €210.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €297.003. De woningmarkt is krap. Dit betekent dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Heeg. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Heeg?

Een woning in Súdwest-Fryslân verbruikt gemiddeld 1300 m3 gas voor verwarming en warm water en 2630 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (830 kuub gas en 1800 kWh stroom. Een woning die vrijstaand gebouwd is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1740 m3 per jaar aan gas en 3460 kWh elektra). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Heeg passen duurzame producten zoals dakisolatie, dubbel glas, warmtepomp, zonnepanelen, zonneboiler, spouwmuurisolatie toe om de energienota te drukken.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Heeg?

Deze regio heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente zijn 89.987 mensen die we kunnen onderverdelen in 39.929 huishoudens. Het gaat om 13.982 eenpersoonshuishoudens, 12.690 gezinnen zonder kinderen en 13.257 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,21 personen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats stel je een vraagprijs op en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of je eigen netwerk. Daarna style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen plannen. Nu kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een passend bod ontvangen? Dan teken je de koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Heeg?

In deze buurt zijn er meestal wel bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Heeg laten ontwerpen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.gemeentesudwestfryslan.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rvo.nl voor postcodegebied 8620, 8621.

Plaats een reactie