Woning kopen Jutrijp

Jouw volgende woning kopen in Jutrijp? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Friesland. In de nabije buurt heb je toegang tot allerhande faciliteiten als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Daarbij ontdek je hier een park en natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. De gemeente biedt 42.501 woningen (65,1% koophuis, 34,5% huur). De gemiddelde woningprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €297.003. Op deze pagina check je het nieuwe woningaanbod in Jutrijp, gegevens van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekbedrijven. Verder lees je meer informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Friesland.
 • Je vind hier zowel rijwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €210.000, de gemiddelde woningprijs is €297.003.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals sportclubs, winkels, kinderopvang, scholen, restaurants.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
PlaatsJutrijp
Postcode8623
Netnummer0515 (+31515)
Inwoners (gemeente)89.987
Aantal huishoudens39.929
Aantal huishoudens met kinderen13.257
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen42.501
Aantal koopwoningen34.625
Aantal huurwoningen7.876
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.003
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik2630 kWh

Woningaanbod Jutrijp juni 2024

In het overzicht hieronder bieden we alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Selecteer op vraagprijs, ligging, aantal kamers, woningtype, perceeloppervlakte, woonoppervlakteen andere woningeigenschappen als CV-ketel & en de aanwezigheid van een tuin. Meer weten? Informeer dan bij de makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het actuele woningaanbod in Uitwellingerga, Oppenhuizen, Hommerts, Heeg of Oosthem.

woning-te-koop-jutrijp

Studio of appartement kopen in Jutrijp

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze zijn vaak gunstig gelegen, in de basis gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en het onderhoud is zeer beperkt. Niet vergeten: je hebt minder ruimte, je moet de tuin vaak delen en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Gunstige ligging en zeer betaalbaar.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 en 104 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 830 m3 gas + 1800 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Jutrijp

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn ook waardevast. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt wat minder privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 74 m2 & 107 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1160 kuub gas + 2350 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

De betekenis van een hoekhuis in Jutrijp is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meer groen om de woning, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan tussenwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 84 m2 & 120 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2480 kWh stroom & 1300 m3 gas gebruikt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Jutrijp

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 129 m2 & 146 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2690 kWh stroom en 1300 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je hebt maximale privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Let op: Goedkoop is het niet. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 – 198 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3460 elektra (kWh) en 1740 gas (m3) verbruikt

In vijf stappen een woning kopen in Jutrijp

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het verstandig om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens het duidelijk is wat jouw bestedingsruimte is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huispedia, Huislijn.nl kan je razendsnel woningen te koop in Jutrijp Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een bezichtiging. Door een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bieding bereken je door te kijken naar de woningwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. In veel situaties is het een aanrader om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze makelaar kijkt mee tijdens de bezichtiging en zal een indicatie geven van het ideale bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Loop na of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De gezamenlijke koopovereenkomst passeert bij de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  De volgende stap is om de financiering van het huis af te ronden. Aan de hand van woningwaarde, kosten koper, in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen wordt vastgesteld welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek geschikt is. Vervolgens moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaars in Jutrijp

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en kopen van een huis. Deze persoon zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Advies: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een object berekend aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een actueel taxatierapport is verplicht voor het kopen van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de tabel hieronder vind je gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Jutrijp en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Jutrijp helpt je van A tot Z bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.750 & €3.150. In de tabel hieronder bieden we adressen van financieel adviseurs in Jutrijp.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Jutrijp. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Jutrijp

Recent (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze gemeente. Hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Jutrijp en in de buurt. Goed om te weten: je ziet hier enkel de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Mogelijk ook interessant: Ventilatie.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost gemiddeld een woning in Jutrijp kopen?

In deze gemeente Súdwest-Fryslân registreren wij 42.501 woningen. Hierbij spreken we van 34.625 (65,1%) koopwoningen en 7.876 (34,5%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 149 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €210.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €297.003. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit houdt in dat dat je niet veel te kiezen hebt en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Jutrijp. Woning zijn vaak snel verkocht en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Jutrijp?

Een huis in Súdwest-Fryslân gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1300 kuub aardgas en 2630 stroom (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (830 m3 aan gas en 1800 kWh electriciteit. Een huis dat vrijstaand is verbruikt de meeste energie (1740 m3 per jaar aan gas en 3460 elektra (kWh)). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Jutrijp passen duurzame investeringen zoals dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboiler toe om te besparen op energiekosten.

Welk type huishoudens wonen in Jutrijp?

Dit buurtschap is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente wonen 89.987 inwoners in 39.929 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 13.982 eenpersoonshuishoudens, 12.690 gezinnen zonder kinderen en 13.257 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,21 inwoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst calculeer je de huidige marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Daarbij moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen inplannen. Daarna begint het onderhandelen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de voorlopige koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Jutrijp?

In de omgeving kun je kiezen voor bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Jutrijp realiseren. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.gemeentesudwestfryslan.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 8623.

Plaats een reactie