Woning kopen Hommerts

Alles weten over woning kopen in Hommerts? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Friesland. In de omgeving heb je veel dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Daarnaast geniet je hier ook van een prachtig groen natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. Er zijn in deze gemeente in totaal 42.501 huizen (65,1% koophuis, 34,5% huurhuizen). De gemiddelde verkoopprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €297.003. Op deze pagina blader je door het laatste woningaanbod in Hommerts, adressen van kantoren als makelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Tevens lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Friesland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van rijwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2023 is de gemiddelde WOZ waarde €210.000, de gemiddelde huizenprijs is €297.003.
 • In de regio vind je volop opties zoals scholen, natuurgebieden, openbaar vervoer, restaurants, kinderopvang.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
PlaatsHommerts
Postcode8622
Netnummer0515 (+31515)
Inwoners (gemeente)89.987
Aantal huishoudens39.929
Aantal huishoudens met kinderen13.257
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen42.501
Aantal koopwoningen34.625
Aantal huurwoningen7.876
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.003
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik2630 kWh

Woningaanbod Hommerts december 2023

Hieronder tref je alle woningen die in december 2023 te koop worden aangeboden. Maak een selectie aan de hand van vraagprijs, aantal kamers, woningtype, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, bouwjaaren meer onderwerpen zoals energielabel of en de aanwezigheid van een balkon. Neem contact op met de bewoners of makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook woningen die te koop staan in Jutrijp, Uitwellingerga, Heeg, Oosthem & Abbega.

woning-te-koop-hommerts

Een appartement kopen in Hommerts

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, je vind ze veel in het centrum, zijn gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en de VvE doet het onderhoud. Wat wel geldt: slechts een beperkt vloeroppervlak, vaak is er een gedeelde tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Goede ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 – 101 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 830 m3 gas en daarbij 1800 kWh aan elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Hommerts

De betekenis van een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Natuurlijk zijn er negatieve punten: beperkte woonruimte en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • Vloeroppervlakte tussen de 75 m2 – 107 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1160 kuub gas en 2350 kWh aan stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Hommerts is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, meer lichtinval en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Ze zijn vaak wat duurder dan een tussenwoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 85 m2 en 124 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2480 kWh stroom en 1300 m3 gas verstookt.

2-onder-1-kap woningen Hommerts

Een twee onder een kap houdt in 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met voldoende beschutting. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 127 m2 en 146 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2690 kWh elektra + 1300 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Het mooiste is: veel ruimte rondom de woning en je hebt maximale privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 151 m2 & 197 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3460 elektra (kWh) + 1740 gas (m3) verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Hommerts

 1. Bereken je max. hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan adviseren wij om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. In de situatie dat je weet wat je maximaal kunt lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huislijn.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Huispedia, Pararius, Zoekallehuizen.nl kan je woningen te koop in Hommerts Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding door het huis. Door een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bieding zal afhangen van de te verwachten marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Eventueel kan je kiezen om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze persoon gaat mee met de rondleiding door de woning en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Controleer zorgvuldig of alles klopt en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. A.d.h.v. woningwaarde, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en noodzakelijke verbouwingen wordt voor jou berekend welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Helemaal aan het einde ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Hommerts

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een passend koophuis. Hij of zij kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie specialist is iemand die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft aan de hand van verschillende thema’s. Dit taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de tabel hieronder bekijk je gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Hommerts en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Hommerts geeft financieel advies en helpt bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Een deskundig financieel adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.500 & €3.100. In de tabel hieronder vind je adressen van financieel adviseurs in Hommerts.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hommerts. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Hommerts

De afgelopen periode (december 2023) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Hommerts en omgeving. Goed om te weten: je ziet hier de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Infraroodpanelen.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Hommerts kopen?

In de buurt van de gemeente Súdwest-Fryslân vinden we circa 42.501 woonobjecten. Hierbij spreken we van 34.625 (65,1%) koophuizen en 7.876 (34,5%) huurhuizen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 149 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €210.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €297.003. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit betekent dat dat er maar weinig aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Hommerts. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het energieverbruik van woningen in Hommerts?

Een woonobject in Súdwest-Fryslân verbruikt gemiddeld 1300 m3 gas en 2630 stroom (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (830 m3 per jaar aan gas en 1800 kWh elektra. Een woning die vrijstaand gebouwd is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1740 m3 gas voor verwarming en warm water en 3460 stroom (kWh)). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Hommerts passen duurzame bronnen zoals dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, dakisolatie, vloerisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor type families wonen in Hommerts?

Deze gemeente heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente zijn 89.987 mensen in 39.929 huishoudens. Hier wonen 13.982 eenpersoonshuishoudens, 12.690 families zonder kinderen en 13.257 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,21 personen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Ten eerste stel je een vraagprijs op en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of social media en marktplaats. Hierna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en leg je bezichtigen vast in de agenda. Daarna starten biedingen en onderhandelingen. een mooi bod ontvangen? Dan teken je de koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Hommerts?

In deze provincie zijn er verschillende bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Hommerts plaatsen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.gemeentesudwestfryslan.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Nibud, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 8622.

Plaats een reactie