Woning kopen Abbega

Jouw volgende woning kopen in Abbega? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Friesland. In de regio bestaan er voldoende voorzieningen als winkels en scholen. Verder geniet je hier ook van een prachtig groen natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente staan er 42.501 huizen (65,1% koop, 34,5% huur, vrije sector en sociaal). De prijs van een woning is de afgelopen jaren flink gestegen richting €297.003. Op dit huizenplatform vind je het beschikbare woningaanbod in Abbega, adressen van kantoren als makelaarskantoren, taxateurs en experts in financiële diensten. Daarnaast lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Friesland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kamers, appartementen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €210.000, de gemiddelde verkoopprijs is €297.003.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals sportclubs, winkels, kinderopvang, natuurgebieden, scholen.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
PlaatsAbbega
Postcode8618
Netnummer0515 (+31515)
Inwoners (gemeente)89.987
Aantal huishoudens39.929
Aantal huishoudens met kinderen13.257
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen42.501
Aantal koopwoningen34.625
Aantal huurwoningen7.876
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.003
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik2630 kWh

Woningaanbod Abbega maart 2024

In het schema hierna krijg je inzicht in alle woningen die in maart 2024 te koop worden aangeboden. Zoom verder in op bouwjaar, ligging, woningtype, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, aantal kamersen relevante factoren als isolatie en en de aanwezigheid van een tuin. Interesse? Mail of bel de verkopende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen die te koop staan in Oosthem, Heeg, Westhem, Blauwhuis of Sandfirden.

woning-te-koop-abbega

Eigen appartement kopen in Abbega

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze zijn vaak gunstig gelegen, vaak gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Vergeet niet: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alles gelijkvloers en geen tuinonderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 68 m2 & 98 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 830 m3 gas + 1800 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Abbega

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte (binnen en buiten) en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een echte starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 90 m2 – 116 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1160 kuub gas + 2350 kWh elektriciteitsverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Abbega is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meer groen om de woning, je hebt veel meer vrijheid, minder last van schaduw en je hebt meer opties voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeshuizen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 97 m2 en 116 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2480 kWh elektra & 1300 m3 gas afgenomen.

2-onder-1-kap woningen Abbega

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met voldoende beschutting. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst zodat de kosten beheersbaar blijven. Aandachtspunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 129 m2 & 144 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2690 kWh elektra en 1300 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je hebt maximale privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 151 m2 & 191 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3460 stroom (kWh) + 1740 gas (m3)afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Abbega

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan raden wij aan om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Eens het duidelijk is wat je budget is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via websites als Funda, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Abbega Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat je wilt bieden stel je samen a.d.h.v. de WOZ-waarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het kan handig zijn een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Hij of zij zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? De koopakte zal dan worden samengesteld. Controleer zorgvuldig of alles juist vermeld is en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop te bevestigen. Gebaseerd op woningwaarde, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en toekomstige verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek geschikt is. In het laatste stadium die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en woningtaxateurs in Abbega

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze expert kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt je bij het verkoopproces. Goed om te weten: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een object berekend aan de hand van verschillende thema’s. Het taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de bijgaande tabel bekijk je adresgegevens van taxateurs en makelaars in Abbega en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Abbega geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. De adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €2.000 en €2.700. In de lijst hierna tref je gegevens van financieel adviseurs in Abbega.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Abbega. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Abbega

Recent (maart 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze gemeente. In de zoekmachine hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Abbega en in de buurt. Erg belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Klik ook direct door naar de pagina over Zonnepanelen.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Abbega kopen?

In de buurt van de gemeente Súdwest-Fryslân zijn er ruim 42.501 huizen. Je vindt hier circa 34.625 (65,1%) koophuizen en 7.876 (34,5%) huurhuizen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 149 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €210.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €297.003. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit houdt in dat dat je niet veel te kiezen hebt en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Abbega. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Abbega?

Een woonhuis in Súdwest-Fryslân gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1300 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2630 stroom (kWh). Een appartement is het meest zuinig (830 m3 aan gas en 1800 electriciteit (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis verbruikt de meeste energie (1740 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3460 kWh stroom). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Abbega passen duurzame investeringen zoals dakisolatie, warmtepomp, dubbel glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor gezinnen wonen in Abbega?

Dit buurtschap kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente leven 89.987 mensen in 39.929 huishoudens. Wat meer specifiek: 13.982 eenpersoonshuishoudens, 12.690 gezinnen zonder kinderen en 13.257 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,21 personen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste fase calculeer je de huidige marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. In de volgende stap maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen inplannen. In de vervolgstap kunnen huizenzoekers een bod doen. Zit er een fraai bod tussen? Dan resteert alleen nog de koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Abbega?

In en rondom deze gemeente zijn er meestal wel bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Abbega laten ontwerpen. Informeer bij de gemeente (www.gemeentesudwestfryslan.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 8617, 8618.

Plaats een reactie