Woning kopen Westhem

Ga je een woning kopen in Westhem? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Friesland. In deze levendige buurt zijn er uiteenlopende dagelijkse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. In aanvulling daarop kan je hier genieten van mooie natuurgebieden waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente zijn er in totaal 42.501 huizen (65,1% koophuis, 34,5% huurwoningen). De gemiddelde verkoopprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €297.003. Op deze informatieve website bieden wij het laatste woningaanbod in Westhem, adresgegevens van makelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Ook tonen wij extra informatie over huizentypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Friesland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kamers, appartementen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €210.000, de basis verkoopprijs is €297.003.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals natuurgebieden, kinderopvang, restaurants, scholen, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
PlaatsWesthem
Postcode8616
Netnummer0515 (+31515)
Inwoners (gemeente)89.987
Aantal huishoudens39.929
Aantal huishoudens met kinderen13.257
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen42.501
Aantal koopwoningen34.625
Aantal huurwoningen7.876
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.003
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik2630 kWh

Woningaanbod Westhem juni 2024

Met onze huizenzoeker verstrekken we alle huizen die te koop staan in juni 2024. Filter eenvoudig op aantal kamers, woonoppervlakte, ligging, woningtype, bouwjaar, vraagprijsen andere woningeigenschappen als CV-ketel of aanwezigheid van parkeerplaats. Neem contact op met de verkoopmakelaar voor een snelle bezichtiging Op ons woningplatform bekijk je ook het actuele woningaanbod in Abbega, Oosthem, Blauwhuis, Sandfirden of Idzega.

woning-te-koop-westhem

Aanbod appartement kopen in Westhem

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, hebben een zeer goede bereikbaarheid, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, zijn zeer energiezuinig en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Belangrijke nadelen: het woonoppervlak is niet al te groot, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle voorzieningen dichtbij en minder energiekosten.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 en 94 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 830 m3 gas en tevens 1800 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Westhem

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Natuurlijk zijn er negatieve punten: geen grote opslagruimte en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 70 m2 en 124 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1160 kuub gas & 2350 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Westhem is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meer groen om de woning, je geniet van meer privacy, meer lichtinval en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeswoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 95 m2 – 131 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2480 kWh stroom en 1300 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Westhem

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Aandachtspunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 123 m2 & 144 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2690 kWh elektra & 1300 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Er is veel ruimte rondom de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 141 m2 & 204 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3460 elektriciteit (kWh) + 1740 gas (m3)verstookt.

Stappenplan: een woning kopen in Westhem

 1. Bereken je max. hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan adviseren wij om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer het duidelijk is wat je kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Op de website van Funda, maar ook Huispedia, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Pararius kan je razendsnel woningen te koop in Westhem Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Maak dan direct een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Bij de bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Breng een bod uit

  Jouw bod komt tot stand door de WOZ-waarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze huis-expert gaat samen met jou het huis bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Kijk goed of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden staan. Je koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen in orde te maken. A.d.h.v. woningwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en een bouwdepot voor verbouwing wordt vastgesteld wat het hypotheekbedrag moet worden en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Westhem

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een passend koophuis. Deze woningdeskundige kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Dit taxatierapport is nodig bij het kopen van een woning, een offerte voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Bijgaand bekijk je namen en adressen van taxateurs en makelaars in Westhem en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Westhem geeft je passend en persoonlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. De adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.950 & €3.150. In het schema hier verstrekken we contactgegevens van financieel adviseurs in Westhem.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Westhem. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Westhem

Recent (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze omgeving. In het overzicht hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Westhem en net daarbuiten. Belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Check ook meer details over Isolatie.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Westhem kopen?

In deze gemeente Súdwest-Fryslân bestaan er circa 42.501 woningen. Je vindt hier circa 34.625 (65,1%) koophuizen en 7.876 (34,5%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 149 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €210.000 en de gem. verkoopprijs is €297.003. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Hierdoor kunnen we stellen dan dat er maar weinig aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Westhem. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Westhem?

Een woning in Súdwest-Fryslân verbruikt gemiddeld 1300 kuub aardgas en 2630 kWh electriciteit. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (830 kuub aardgas en 1800 elektra (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is topverbruiker qua energie (1740 m3 gas en 3460 stroom (kWh)). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Westhem passen duurzame verwarmingsbronnen als spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler, zonnepanelen toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor type families wonen in Westhem?

Dit buurtschap kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente verblijven 89.987 inwoners in 39.929 huishoudens. Dit zijn 13.982 eenpersoonshuishoudens, 12.690 gezinnen zonder kinderen en 13.257 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,21 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst bereken je de actuele marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Daarna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Daarna begint het onderhandelen. een mooi bod ontvangen? Dan regel je enkel nog het (voorlopige) koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Westhem?

In en rondom deze gemeente kun je kiezen voor bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Westhem realiseren. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.gemeentesudwestfryslan.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 8616.

Plaats een reactie