Woning kopen Hidaard

Plannen om een woning te kopen in Hidaard? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Friesland. In de nabije buurt vind je voldoende faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Ook tref je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In totaal zijn er in deze gemeente 42.501 huizen (65,1% koophuis, 34,5% huurhuis). De prijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €297.003. Op deze pagina tonen wij het nieuwe woningaanbod in Hidaard, adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Ook lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Friesland.
 • Je vind hier onder andere benedenwoningen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €210.000, de gemiddelde woningprijs is €297.003.
 • In de regio zijn veel opties zoals kinderopvang, restaurants, winkels, sportclubs, scholen.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
PlaatsHidaard
Postcode8737
Netnummer0515 (+31515)
Inwoners (gemeente)89.987
Aantal huishoudens39.929
Aantal huishoudens met kinderen13.257
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen42.501
Aantal koopwoningen34.625
Aantal huurwoningen7.876
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.003
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik2630 kWh

Woningaanbod Hidaard maart 2024

In het schema hierna ontdek je alle huizen die deze maand (maart 2024) te koop staan. Maak een selectie aan de hand van ligging, bouwjaar, perceeloppervlakte, aantal kamers, vraagprijs, woningtypeen extra details als energielabel of en de aanwezigheid van een balkon. Interesse? Mail of bel de verkopende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het woningaanbod Hartwerd, Burgwerd, Reahûs, Itens & Easterein.

woning-te-koop-hidaard

Eigen appartement kopen in Hidaard

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn niet duur, ze zijn centraal gelegen, in de regel gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en het onderhoud is zeer beperkt. Vergeet niet: je hebt minder ruimte, er is geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 en 100 m2.
 • Het energiegebruik is circa 830 m3 gas + 1800 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Hidaard

Een tussenwoning is een woningtype is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat maakt dat het een veilige investering is. Let wel op de volgende punten: geen grote opslagruimte en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een typische starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 71 m2 – 115 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1160 kuub gas & 2350 kWh aan stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

De betekenis van een hoekhuis in Hidaard is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt wat minder inkijk, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je hebt meer opties voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeswoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 96 m2 & 119 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2480 kWh elektra en 1300 m3 gas verstookt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Hidaard

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Aandachtspunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 127 m2 – 148 m2.
 • Verwachting: er wordt 2690 kWh elektra & 1300 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Let op: Goedkoop is het niet. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 – 198 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3460 elektriciteit (kWh) & 1740 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Hidaard

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan raden wij aan om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huispedia, Vbo.nl, Jaap.nl kan je 24/7 woningen te koop in Hidaard Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Door een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat jij wil bieden stel je samen a.d.h.v. de WOZ-waarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). In veel situaties is het een aanrader om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze persoon loopt mee als je de woning gaat bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Check altijd of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden staan. De getekende koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen te bevestigen. D.m.v. het geaccepteerde bod, kosten koper, spaargeld dat je zelf meeneemt en een bouwdepot voor verbouwing wordt voor jou berekend wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek geschikt is. Afsluitend die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en taxateurs in Hidaard

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze expert onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Advies: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Het taxatierapport is benodigd voor het kopen van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de bijgaande tabel tonen wij gegevens van taxateurs en makelaars in Hidaard en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Hidaard geeft financieel advies en helpt bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Deze expert bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.900 & €3.150. In de tabel hieronder tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Hidaard.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hidaard. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Hidaard

Afgelopen maand (maart 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze regio. In de tool hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Hidaard en omgeving. Let op: je ziet hier de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Op deze website lees je ook meer over Bouwrente.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat kost een woning in Hidaard kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Súdwest-Fryslân vind je ongeveer 42.501 woningen. Er zijn 34.625 (65,1%) koophuizen en 7.876 (34,5%) huurhuizen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 149 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €210.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €297.003. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit heeft als gevolg dat dat je niet veel te kiezen hebt en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Hidaard. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Hidaard?

Een woonhuis in Súdwest-Fryslân gebruikt gemiddeld 1300 m3 per jaar aan gas en 2630 electriciteit (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (830 kuub aardgas en 1800 elektra (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1740 kuub aardgas en 3460 elektra (kWh)). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Hidaard passen duurzame investeringen zoals dakisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonnepanelen toe om te besparen op energiekosten.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Hidaard?

Deze woonplaats heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente leven 89.987 mensen in 39.929 verschillende huishoudens. Dat betreffen 13.982 eenpersoonshuishoudens, 12.690 gezinnen zonder kinderen en 13.257 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,21 inwoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste plaats calculeer je de huidige marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via bekenden, vrienden en familie. Hierna zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Daarna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan is het tijd voor het voorlopige koopcontract en de notariële leveringsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Hidaard?

In deze buurt zijn er verschillende bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Hidaard bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.gemeentesudwestfryslan.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 8737.

Plaats een reactie