Woning kopen Reahûs

Alles weten over woning kopen in Reahûs? Het is een geweldige plek in de provincie Friesland. In en rondom deze plek zijn er allerhande voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Bovendien geniet je hier ook van een groot natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente biedt 42.501 huizen (65,1% koop, 34,5% huurhuis). De prijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €297.003. Op dit woningportaal tonen wij het nieuwe woningaanbod in Reahûs, contactgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Tevens tonen wij extra informatie over huizentypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Friesland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. rijwoningen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €210.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €297.003.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals winkels, scholen, natuurgebieden, openbaar vervoer, restaurants.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
PlaatsReahûs
Postcode8736
Netnummer0515 (+31515)
Inwoners (gemeente)89.987
Aantal huishoudens39.929
Aantal huishoudens met kinderen13.257
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen42.501
Aantal koopwoningen34.625
Aantal huurwoningen7.876
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.003
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik2630 kWh

Woningaanbod Reahûs februari 2024

In het schema hierna blader je door het actuele woningaanbod van februari 2024. Zoek op woningtype, aantal kamers, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, ligging, bouwjaaren andere eigenschappen zoals energieprestaties of en de aanwezigheid van een balkon. Je kunt direct contact zoeken met de verkopende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Bekijk ook het woningaanbod Hidaard, Hartwerd, Itens, Easterein & Iens.

woning-te-koop-reahus

Aanbod appartement kopen in Reahûs

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze zijn centraal gelegen, zijn doorgaans gelijkvloers hebben lage stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Minpunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en gemakkelijk in onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 en 101 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 830 m3 gas en tevens 1800 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Reahûs

Met een tussenwoning bedoelen we een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. De minpunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 72 m2 & 123 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1160 kuub gas en tevens 2350 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een fraai hoekhuis in Reahûs is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere kavel, je geniet van meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeswoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 85 m2 en 115 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2480 kWh stroom & 1300 m3 gas gebruikt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Reahûs

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. In en rondom het huis is veel oppervlak met slechts beperkte inkijk. Je kunt de bouwkosten delen zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten van aandacht zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 133 m2 en 146 m2.
 • Verwachting: er wordt 2690 kWh elektra en 1300 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Er is veel woonruimte, een grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 en 202 m2.
 • Verwachting: er wordt 3460 elektra (kWh) & 1740 gas (m3) verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Reahûs

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het het beste om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Wanneer hij een goede calculatie heeft wat je budget is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Jaap.nl, Huispedia, Pararius, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl kan je razendsnel woningen te koop in Reahûs Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze specialist zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles correct staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. Gebaseerd op de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing wordt voor jou berekend hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek geschikt is. In het laatste stadium die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaars in Reahûs

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een geschikte woning. Deze deskundige kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van vaste criteria. Een actueel taxatierapport is een vereiste bij het afsluiten van een lening, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de onderstaande tabel vind je adressen van taxatie experts en makelaars in Reahûs en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Reahûs geeft je persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw financiële man kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.550 – €2.600. In de lijst hierna bieden we contactgegevens van financieel adviseurs in Reahûs.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Reahûs. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Reahûs

De afgelopen periode (februari 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Reahûs en net daarbuiten. Disclaimer: je ziet hier de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Check ook meer details over Kosten koper.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost nu een woning in Reahûs kopen?

In de buurt van de gemeente Súdwest-Fryslân zijn er 42.501 huizen. Het gaat om 34.625 (65,1%) koophuizen en 7.876 (34,5%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 149 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €210.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €297.003. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit heeft als gevolg dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Reahûs. Woningen staan kort te koop en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Reahûs?

Een woning in Súdwest-Fryslân verbruikt qua energie gem. zo’n 1300 kuub gas en 2630 electriciteit (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (830 kuub aardgas en 1800 elektra (kWh). Een huis dat vrijstaand is gebruikt vaak het meeste energie (1740 kuub aardgas en 3460 stroom (kWh)). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Reahûs passen duurzame oplossingen als dubbel glas, dakisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type huishoudens wonen in Reahûs?

Deze woonplaats kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente wonen 89.987 personen die we kunnen onderverdelen in 39.929 huishoudens. Hier wonen 13.982 eenpersoonshuishoudens, 12.690 gezinnen zonder kinderen en 13.257 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,21 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een publiciteitsplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of social media en marktplaats. Daarbij moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en plan je bezichtigingen in. Als dat allemaal gelukt is kunnen huizenzoekers een bod doen. een mooi bod ontvangen? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopakte en de leveringsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Reahûs?

In en rondom deze gemeente zijn er een aantal bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Reahûs laten ontwerpen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.gemeentesudwestfryslan.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rvo.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 8736.

Plaats een reactie