Woning kopen Burgwerd

Wil je een woning kopen in Burgwerd? Het is een gezellige plaats in de provincie Friesland. In en rondom deze plek heb je toegang tot verschillende faciliteiten zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Bovendien tref je hier een groot natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente herbergt in totaal 42.501 woningen (65,1% koopwoning, 34,5% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde woningprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €297.003. Op dit huizenplatform vind je het recente woningaanbod in Burgwerd, adressen van makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Bovendien vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Friesland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. bovenwoningen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €210.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €297.003.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals kinderopvang, sportclubs, natuurgebieden, restaurants, winkels.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
PlaatsBurgwerd
Postcode8742
Netnummer0515 (+31515)
Inwoners (gemeente)89.987
Aantal huishoudens39.929
Aantal huishoudens met kinderen13.257
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen42.501
Aantal koopwoningen34.625
Aantal huurwoningen7.876
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.003
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik2630 kWh

Woningaanbod Burgwerd maart 2024

In deze lijst blader je door het actuele woningaanbod van maart 2024. Zoek specifiek o.b.v. aantal kamers, woonoppervlakte, woningtype, bouwjaar, ligging, perceeloppervlakteen andere woningeigenschappen als CV-ketel en aanwezigheid van parkeerplaats. Bel of mail de verkopende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook het actuele woningaanbod in Hichtum, Schettens, Hartwerd, Hidaard of Reahûs.

woning-te-koop-burgwerd

Appartementen te koop Burgwerd

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, kennen goede bereikbaarheid, zijn gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en zijn ook nog eens onderhoudsarm Wat wel geldt: je hebt minder ruimte, vaak is er een gedeelde tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een fijne ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 – 92 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 830 m3 gas en daarbij 1800 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Burgwerd

Een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn betaalbaar en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Er zijn ook nadelen: vaak een klein tuintje en je hebt wat minder privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 71 m2 & 115 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1160 kuub gas en +/- 2350 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een specifiek hoekhuis in Burgwerd is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt meer privacy, meer lichtinval en je kunt vaak de auto goed parkeren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan tussenwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 83 m2 & 128 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2480 kWh elektriciteit en 1300 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Burgwerd

Een twee onder een kap betekent twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 126 m2 – 148 m2.
 • Verwachting: er wordt 2690 kWh elektra en 1300 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 – 199 m2.
 • Verwachting: er wordt 3460 elektriciteit (kWh) & 1740 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Burgwerd

 1. Mijn maximale hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het een goed idee om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Eens hij een goede calculatie heeft wat je budget is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huispedia, Pararius, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl kan je 24/7 woningen te koop in Burgwerd zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Bel de makelaar dan direct voor een bezichtiging. Door een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Maximale bod berekenen

  Je bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Het kan handig zijn een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze huis-expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? De koopakte kan dan opgesteld worden. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis rond te maken. D.m.v. koopsom, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaartegoeden en te verwachten verbouwkosten en investeringen stelt de hypotheekadviseur vast wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Vervolgens maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaardijen in Burgwerd

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het aankopen van een woning. Deze expert weet waar een goed bod aan moet voldoen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Dit taxatierapport is nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Bijgaand tref je namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Burgwerd en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkend hypotheekadviseur in Burgwerd geeft advies bij het vinden van een goede hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.750 en €3.100. In de lijst hierna verstrekken we namen en adressen van financieel adviseurs in Burgwerd.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Burgwerd. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Burgwerd

De afgelopen tijd (maart 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze streek. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Burgwerd en daarbuiten. Belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Makelaarskosten.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Burgwerd kopen?

In de gemeente Súdwest-Fryslân registreren wij 42.501 woonobjecten. Dit zijn 34.625 (65,1%) koopwoningen en 7.876 (34,5%) huurhuizen. De gem. woonoppervlakte is 149 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €210.000 en de gem. marktprijs is €297.003. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit zorgt ervoor dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Burgwerd. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het energieverbruik van woningen in Burgwerd?

Een woning in Súdwest-Fryslân verbruikt qua energie gem. zo’n 1300 m3 gas en 2630 kWh stroom. Een appartement of flat is relatief zuinig (830 kuub aardgas en 1800 stroom (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is is een grootverbruiker qua energie (1740 kuub gas en 3460 electriciteit (kWh)). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Burgwerd passen duurzame oplossingen als dubbel glas, vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler toe om de energienota te drukken.

Welk type huishoudens wonen in Burgwerd?

Deze regio is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente zijn 89.987 personen die we kunnen onderverdelen in 39.929 gezinnen. Hier wonen 13.982 eenpersoonshuishoudens, 12.690 huishoudens zonder kinderen en 13.257 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,21 personen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste fase stel je een vraagprijs op en maak je een publiciteitsplan. Populaire kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Hiervoor moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en maak je afspraken voor een rondleiding. In de vervolgstap begint het onderhandelen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan regel je enkel nog het (voorlopige) koopcontract en de notariële leveringsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Burgwerd?

In de omgeving zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Burgwerd laten uittekenen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.gemeentesudwestfryslan.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 8742.

Plaats een reactie