Woning kopen Easterein

Jouw volgende woning kopen in Easterein? Het is een heerlijke plek in de provincie Friesland. In de omgeving heb je toegang tot diverse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Verder geniet je hier ook van een schitterende natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In totaal zijn er in deze gemeente 42.501 huizen (65,1% koophuis, 34,5% huur). De gemiddelde transactieprijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €297.003. Op dit huizenportaal bieden wij het huidige woningaanbod in Easterein, adresgegevens van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Daarnaast tonen wij extra informatie over huizentypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Friesland.
 • Er is een mix van rijtjeshuizen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €210.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €297.003.
 • In de regio zijn veel opties zoals natuurgebieden, scholen, restaurants, kinderopvang, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
PlaatsEasterein
Postcode8734
Netnummer0515 (+31515)
Inwoners (gemeente)89.987
Aantal huishoudens39.929
Aantal huishoudens met kinderen13.257
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen42.501
Aantal koopwoningen34.625
Aantal huurwoningen7.876
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.003
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik2630 kWh

Woningaanbod Easterein februari 2024

In onderstaande weergave verstrekken we het actuele woningaanbod van februari 2024. Zoek specifiek o.b.v. woonoppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, aantal kamers, woningtype, liggingen meer onderwerpen zoals duurzaamheid of en de aanwezigheid van een balkon. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de bewoners of makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het nieuwste woningaanbod in Itens, Reahûs, Iens, Kûbaard en Wommels.

woning-te-koop-easterein

Een appartement kopen in Easterein

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, zijn uitstekend bereikbaar, zijn gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en zijn vaak onderdeel van een VvE. Aandachtspunten zijn: je hebt minder ruimte, vaak is er een gedeelde tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een fijne ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 – 92 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 830 m3 gas en +/- 1800 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Easterein

Een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Natuurlijk zijn er negatieve punten: geen garage en vooral buiten minimale privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 88 m2 & 112 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1160 kuub gas & 2350 kWh elektriciteitsverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Easterein is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Ze zijn vaak wat duurder dan tussenwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 93 m2 en 130 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2480 kWh elektriciteit en 1300 m3 gas afgenomen.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Easterein

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten van aandacht zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 127 m2 en 154 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2690 kWh elektriciteit en 1300 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Belangrijkste voordelen: enorm veel (woon)ruimte en je hebt veruit de meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 145 m2 – 195 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3460 stroom (kWh) en 1740 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Easterein

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te weten. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je budget is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via woningzoeksites als Funda, Jaap.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Pararius kan je nagenoeg alle woningen te koop in Easterein Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide rondleiding. Door te kiezen voor een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Maximale bod berekenen

  Jouw bod komt tot stand door de marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Eventueel kan je kiezen om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze specialist zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en adviseert je over de bieding. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Check altijd of alles volgens afspraak erin staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst passeert bij de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. De financiering definitief rondmaken

  In de volgende fase is het tijd om de financiering te bevestigen. Aan de hand van koopsom, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen wordt vastgesteld wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaars in Easterein

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze makelaar kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie expert is een specialist die de waarde van een woning bepaalt op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Het taxatierapport is een dossierstuk bij het kopen van een woning, een offerte voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In het overzicht hieronder bieden wij adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Easterein en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Easterein geeft financieel advies en helpt bij het afsluiten van een passende hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.250 & €2.900. In de tabel hieronder tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Easterein.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Easterein. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Easterein

Recent (februari 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Easterein en omliggende plekken. Let op: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Check ook meer details over Woningtaxatie.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost gemiddeld een woning in Easterein kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Súdwest-Fryslân vinden we circa 42.501 huizen. Er zijn 34.625 (65,1%) koophuizen en 7.876 (34,5%) huurwoningen. De gem. woonoppervlakte is 149 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €210.000 en de gem. marktprijs is €297.003. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit houdt in dat de keuzes zeer beperkt zijn en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Easterein. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het energieverbruik van woningen in Easterein?

Een woonhuis in Súdwest-Fryslân gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1300 m3 gas voor verwarming en warm water en 2630 kWh stroom. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (830 kuub gas en 1800 electriciteit (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt vaak het meeste energie (1740 kuub aardgas en 3460 kWh stroom). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Easterein passen duurzame producten zoals zonneboiler, warmtepomp, dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor huishoudens wonen in Easterein?

Deze gemeente heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente verblijven 89.987 inwoners die we kunnen onderverdelen in 39.929 gezinnen. Het gaat om 13.982 eenpersoonshuishoudens, 12.690 huishoudens zonder kinderen en 13.257 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,21 mensen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Allereerst denk je na over de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Hiervoor zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Hierna komen de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan teken je de (voorlopige) koopakte en de notariële leveringsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Easterein?

In deze buurt zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Easterein laten uittekenen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.gemeentesudwestfryslan.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 8734.

Plaats een reactie