Woning kopen Hinnaard

Jouw aanstaande woning kopen in Hinnaard? Het is een geweldige plek in de provincie Friesland. In de nabije buurt heb je voldoende voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Verder is er vlakbij een bijzondere natuur waar je echt tot rust kan komen. In totaal zijn er in deze gemeente 42.501 huizen (65,1% koophuis, 34,5% huur, particulier en woningcorporaties). De woningprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €297.003. Op dit woningportaal blader je door het laatste woningaanbod in Hinnaard, gegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Ook vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Friesland.
 • Er is een mix van tussenwoningen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €210.000, de gemiddelde verkoopprijs is €297.003.
 • In de regio vind je volop voorzieningen zoals openbaar vervoer, natuurgebieden, winkels, kinderopvang, sportclubs.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
PlaatsHinnaard
Postcode8844
Netnummer0515 (+31515)
Inwoners (gemeente)89.987
Aantal huishoudens39.929
Aantal huishoudens met kinderen13.257
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen42.501
Aantal koopwoningen34.625
Aantal huurwoningen7.876
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.003
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik2630 kWh

Woningaanbod Hinnaard maart 2024

In het schema hierna tref je de beschikbare koopwoningen in maart 2024. Zoom verder in op ligging, vraagprijs, bouwjaar, aantal kamers, woningtype, perceeloppervlakteen meer onderwerpen zoals energielabel en aanwezigheid van een bad. Je kunt direct contact zoeken met de verkopende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Bekijk ook woningen die te koop staan in Waaksens, Tzummarum, Spannum, Wjelsryp & Baaium.

woning-te-koop-hinnaard

Appartement kopen in Hinnaard

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze zijn centraal gelegen, meestal gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en zijn vaak onderdeel van een VvE. Minpunten zijn: je hebt minder ruimte, je hebt meestal geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Uitstekend bereikbaar en geen tuinonderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 en 100 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 830 m3 gas en 1800 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Hinnaard

Een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Wat betreft de nadelige aspecten: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt minder lichtinval.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 89 m2 en 112 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1160 kuub gas en gem. 2350 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Hinnaard is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je geniet van meer privacy, in de zomer meer zonlicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeswoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 83 m2 en 117 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2480 kWh elektriciteit en 1300 m3 gas verbruikt

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Hinnaard

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 126 m2 en 150 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2690 kWh elektriciteit & 1300 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Belangrijkste voordelen: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt het meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Let op: Goedkoop is het niet. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 152 m2 en 198 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3460 elektra (kWh) + 1740 gas (m3) verstookt.

Stappenplan: een woning kopen in Hinnaard

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het het beste om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Zodra je weet wat je budget is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huislijn.nl, Pararius, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl kan je razendsnel woningen te koop in Hinnaard Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Tijdens een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden zal afhangen van de woningwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). In veel situaties is het een aanrader om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze woning deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan ga je de koopakte tekenen. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van het huis af te ronden. Door middel van woningwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten berekent de adviseur wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Helemaal aan het einde breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en taxateurs in Hinnaard

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Hij of zij heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet aan de hand van verschillende thema’s. Dit taxatierapport is benodigd voor het aanvragen van een lening, een offerte voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In het overzicht hieronder bekijk je namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Hinnaard en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Hinnaard geeft je passend en persoonlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Jouw financiële man kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.550 – €2.700. In onderstaande lijst tref je gegevens van financieel adviseurs in Hinnaard.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hinnaard. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Hinnaard

Afgelopen maand (maart 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze gemeente. In de zoekmachine hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Hinnaard en net daarbuiten. Erg belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Op deze website lees je ook meer over Zonneboiler.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat kost een woning in Hinnaard kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Súdwest-Fryslân vind je ongeveer 42.501 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 34.625 (65,1%) koopwoningen en 7.876 (34,5%) huurwoningen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 149 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €210.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €297.003. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit houdt in dat de keuzes zeer beperkt zijn en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Hinnaard. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Hinnaard?

Een huishouden in Súdwest-Fryslân verbruikt gemiddeld 1300 kuub aardgas en 2630 kWh electriciteit. Een flat of appartement is relatief zuinig (830 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1800 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa is een grootverbruiker qua energie (1740 m3 aan gas en 3460 kWh electriciteit). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Hinnaard passen duurzame artikelen zoals zonneboiler, spouwmuurisolatie, dubbel glas, dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor gezinnen wonen in Hinnaard?

Deze buurt kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente leven 89.987 personen die we kunnen onderverdelen in 39.929 huishoudens. Hier wonen 13.982 eenpersoonshuishoudens, 12.690 huishoudens zonder kinderen en 13.257 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,21 inwoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Aan het begin calculeer je de huidige marktprijs en maak je een verkoopplan. Bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of je eigen netwerk. Vervolgens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en leg je bezichtigen vast in de agenda. Hierna kunnen huizenzoekers een bod doen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan volgen nog de (voorlopige) koopakte en de notariële overdrachtsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Hinnaard?

In deze streek zijn er een aantal bouwkavels die een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Hinnaard laten ontwerpen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.gemeentesudwestfryslan.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 8844.

Plaats een reactie