Woning kopen Tzummarum

Jouw volgende woning kopen in Tzummarum? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Friesland. In en rondom deze plek bestaan er verschillende voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Tevens geniet je hier ook van een mooi en rustig natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Er zijn in deze gemeente in totaal 21.376 woningen (67,3% koopwoning, 32,5% huurhuis). De koopsom van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €247.730. Op dit woningplatform bieden wij het woningaanbod in Tzummarum, gegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Ook lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Friesland.
 • Je vindt hier een goede mix van starterswoningen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €173.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €247.730.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals scholen, sportclubs, openbaar vervoer, winkels, restaurants.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteWaadhoeke
PlaatsTzummarum
Postcode8851
Netnummer0518 (+31518)
Inwoners (gemeente)46.090
Aantal huishoudens20.299
Aantal huishoudens met kinderen6.817
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen21.376
Aantal koopwoningen19.180
Aantal huurwoningen2.196
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€173.000
Gemiddelde verkoopprijs€247.730
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2720 kWh

Woningaanbod Tzummarum mei 2024

Met onze huizenzoeker vind je alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Zoek specifiek o.b.v. perceeloppervlakte, vraagprijs, woningtype, aantal kamers, ligging, woonoppervlakteen andere woningeigenschappen als verwarming & mogelijkheden voor parkeren. Extra info nodig? Bezoek dan de verkopende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het woningaanbod Firdgum, Klooster Lidlum, Waaksens, Hinnaard of Spannum.

woning-te-koop-tzummarum

Appartementen te koop Tzummarum

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, in de regel gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en het onderhoud is zeer beperkt. Negatieve aspecten zijn: het is allemaal wat kleiner, vaak is er een gedeelde tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en erg waardevast.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 en 103 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 780 m3 gas en gem. 1760 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Tzummarum

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Natuurlijk zijn er negatieve punten: geen garage en vooral buiten minimale privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 77 m2 – 122 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1180 kuub gas en tevens 2330 kWh aan elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een fraai hoekhuis in Tzummarum is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Je betaald wat meer in verhouding tot rijwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 84 m2 & 123 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2400 kWh stroom en 1280 m3 gas ingekocht.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Tzummarum

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. Je kunt de bouwkosten delen wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 126 m2 & 146 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2520 kWh elektriciteit & 1260 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Het mooiste is: veel ruimte rondom de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vaak zijn het wel dure huizen. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 & 201 m2.
 • Verwachting: er wordt 3400 elektriciteit (kWh) + 1720 gas (m3)verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Tzummarum

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan adviseren wij om te beginnen met een financiële check. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Als het duidelijk is wat je maximaal kunt lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Vbo.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Tzummarum Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bieding stel je samen a.d.h.v. de woningwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Jij kunt ook informeren om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze professional gaat mee met de rondleiding door de woning en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Check altijd of alles correct staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het tijd om de financiering van de koop te bevestigen. A.d.h.v. het geaccepteerde bod, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen middelen en eventuele verbouwplannen calculeert de specialist wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Vervolgens onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en woningtaxateurs in Tzummarum

Een aankoopmakelaar helpt je bij het aankopen van een woning. Deze expert kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Advies: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een onafhankelijk persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van een aantal factoren. Een dergelijk taxatierapport is een dossierstuk bij het aanvragen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Bijgaand kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Tzummarum en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een goede hypotheekadviseur in Tzummarum geeft je passend en persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.800 en €2.750. In de tabel hieronder check je namen en adressen van financieel adviseurs in Tzummarum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Tzummarum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Tzummarum

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze regio. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Tzummarum en direct omgeving. Disclaimer: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Lees ook verder over Ventilatie.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Tzummarum kopen?

In en rondom de gemeente Waadhoeke vind je ongeveer 21.376 woonobjecten. Je vindt hier circa 19.180 (67,3%) koopwoningen en 2.196 (32,5%) huurhuizen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 149 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €173.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €247.730. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit heeft als gevolg dat er niet veel aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Tzummarum. De doorlooptijd van een woning is kort en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Tzummarum?

Een huis in Waadhoeke verbruikt qua energie gem. zo’n 1370 m3 gas voor verwarming en warm water en 2720 stroom (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (780 m3 aan gas en 1760 electriciteit (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1720 m3 per jaar aan gas en 3400 kWh elektra). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Tzummarum passen duurzame producten zoals dubbel glas, zonneboiler, spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, zonnepanelen toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor huishoudens wonen in Tzummarum?

Dit gebied kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente zijn 46.090 mensen die we kunnen onderverdelen in 20.299 huishoudens. Het gaat om 6.793 eenpersoonshuishoudens, 6.689 families zonder kinderen en 6.817 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,23 inwoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Om te beginnen denk je na over de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Bekende kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Vervolgens moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Daarna komen de biedingen binnen. Een koper gevonden? Dan volgen nog de koopakte en de leveringsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Tzummarum?

In deze streek zijn er meestal wel bouwkavels met woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Tzummarum bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.waadhoeke.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Nibud, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 8850, 8851.

Plaats een reactie