Woning kopen Spannum

Plannen om een woning te kopen in Spannum? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Friesland. In de omgeving zijn er uiteenlopende faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. In aanvulling daarop is er vlakbij een heerlijk natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente zijn er in totaal 21.376 woningen (67,3% koophuis, 32,5% huur, particulier en woningcorporaties). De prijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €247.730. Op dit huizenportaal blader je door het beschikbare woningaanbod in Spannum, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Tevens bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Friesland.
 • Je vind hier onder andere kamers, appartementen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €173.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €247.730.
 • In de buurt vind je volop opties zoals natuurgebieden, sportclubs, scholen, openbaar vervoer, restaurants.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteWaadhoeke
PlaatsSpannum
Postcode8843
Netnummer0517 (+31517)
Inwoners (gemeente)46.090
Aantal huishoudens20.299
Aantal huishoudens met kinderen6.817
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen21.376
Aantal koopwoningen19.180
Aantal huurwoningen2.196
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€173.000
Gemiddelde verkoopprijs€247.730
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2720 kWh

Woningaanbod Spannum maart 2024

Onderstaand ontdek je alle huizen die te koop staan in maart 2024. Selecteer op vraagprijs, ligging, perceeloppervlakte, aantal kamers, woningtype, woonoppervlakteen additionele aspecten als woninglabel & parkeeropties. Je kunt direct contact zoeken met de verkopende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook woningen die te koop staan in Hinnaard, Waaksens, Wjelsryp, Baaium en Easterlittens.

woning-te-koop-spannum

Een appartement kopen in Spannum

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, zijn gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en je hebt weinig onderhoud. Niet vergeten: de ruimte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een prettige ligging en minder energiekosten.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 67 m2 – 96 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 780 m3 gas en tevens 1760 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Spannum

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. De minpunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 73 m2 – 115 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1180 kuub gas + 2330 kWh aan stroom.

Een hoekwoning kopen

Een net hoekhuis in Spannum is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt iets meer beschutting, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een tussenwoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 84 m2 – 128 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2400 kWh elektriciteit & 1280 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Spannum

Een twee onder een kap betekent twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Aandachtspunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 133 m2 – 155 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2520 kWh stroom en 1260 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je hebt maximale privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 153 m2 – 205 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3400 elektriciteit (kWh) en 1720 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in Spannum

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te weten. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Als je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je budget is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Pararius, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia kan je razendsnel woningen te koop in Spannum Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Jouw bod zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. In veel situaties is het een aanrader om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze specialist gaat samen met jou het huis bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Neem goed door of alles correct staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het zaak om de financiering in orde te maken. Op basis van aankoopsom, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen berekent de adviseur wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaardijen in Spannum

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het aankopen van een woning. Deze deskundige kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van een woning bepaalt aan de hand van verschillende thema’s. Een taxatierapport is nodig bij het aanvragen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Bijgaand tonen wij namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Spannum en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Spannum helpt je bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €2.000 & €3.250. In de tabel hieronder check je namen en adressen van financieel adviseurs in Spannum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Spannum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Spannum

De afgelopen tijd (maart 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze gemeente. In de tool hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Spannum en in de buurt. Erg belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Bekijk ook meer info over Warmtepomp.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost een woning in Spannum kopen?

In en rondom de gemeente Waadhoeke zijn er 21.376 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 19.180 (67,3%) koophuizen en 2.196 (32,5%) huurhuizen. Het doorsnee woonoppervlakte is 149 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €173.000 en de gem. verkoopprijs is €247.730. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat houdt in dat er maar beperkt aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Spannum. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Spannum?

Een woonobject in Waadhoeke heeft een verbruik van gemiddeld 1370 m3 gas voor verwarming en warm water en 2720 electriciteit (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (780 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1760 electriciteit (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1720 m3 gas en 3400 elektra (kWh)). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Spannum passen duurzame artikelen zoals warmtepomp, dubbel glas, zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Welk type huishoudens wonen in Spannum?

Dit gebied heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente wonen 46.090 inwoners in 20.299 gezinnen. Het gaat om 6.793 eenpersoonshuishoudens, 6.689 huishoudens zonder kinderen en 6.817 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,23 personen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste fase bereken je de actuele marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Hiervoor style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en maak je afspraken voor een rondleiding. In de volgende stap komen de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopakte en de notariële overdrachtsakte. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Spannum?

In deze provincie zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Spannum zetten. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.waadhoeke.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 8843.

Plaats een reactie