Woning kopen Kûbaard

Jouw aanstaande woning kopen in Kûbaard? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Friesland. In de buurt vind je uiteenlopende faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. Daarnaast geniet je hier ook van een mooi en rustig natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. In totaal zijn er in deze gemeente 42.501 woningen (65,1% koopwoning, 34,5% huurwoning). De prijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €297.003. Op deze website blader je door het beschikbare woningaanbod in Kûbaard, namen en adressen van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Verder vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Friesland.
 • Er is een mix van benedenwoningen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €210.000, de gemiddelde woningprijs is €297.003.
 • In de regio vind je volop opties zoals kinderopvang, natuurgebieden, winkels, sportclubs, scholen.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
PlaatsKûbaard
Postcode8732
Netnummer0515 (+31515)
Inwoners (gemeente)89.987
Aantal huishoudens39.929
Aantal huishoudens met kinderen13.257
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen42.501
Aantal koopwoningen34.625
Aantal huurwoningen7.876
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.003
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik2630 kWh

Woningaanbod Kûbaard juli 2024

Bijgaand vind je de beschikbare koopwoningen in juli 2024. Maak een selectie aan de hand van perceeloppervlakte, aantal kamers, ligging, woningtype, bouwjaar, woonoppervlakteen andere woningeigenschappen als duurzaamheid of mogelijkheden voor parkeren. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het actuele woningaanbod in Iens, Easterein, Wommels, It Heidenskip en Molkwerum.

woning-te-koop-kubaard

Eigen appartement kopen in Kûbaard

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, kennen goede bereikbaarheid, in de regel gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Aandachtspunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en zeer betaalbaar.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 – 104 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 830 m3 gas en doorgaans 1800 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Kûbaard

Een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. Nadelen zijn: vaak een klein tuintje en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 83 m2 en 124 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1160 kuub gas en +/- 2350 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Kûbaard is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meer groen om de woning, je hebt iets meer beschutting, minder last van schaduw en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeshuizen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 85 m2 en 128 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2480 kWh stroom & 1300 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Kûbaard

Een twee onder een kap houdt in twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Minpunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 133 m2 – 142 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2690 kWh elektriciteit + 1300 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je ervaart bijzonder veel privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 145 m2 & 197 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3460 elektriciteit (kWh) + 1740 gas (m3) gebruikt.

In vijf stappen een woning kopen in Kûbaard

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het gebruikelijk om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Wanneer je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maximaal kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via woningzoeksites als Funda, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Pararius, Vbo.nl, Jaap.nl kan je 24/7 woningen te koop in Kûbaard Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij de bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bod bereken je door te kijken naar de marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Jij kunt ook informeren om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Hij of zij kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan kan de koopakte worden opgesteld. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de woning af te ronden. Door middel van woningwaarde, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen calculeert de specialist welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek geschikt is. In het laatste stadium maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en woningtaxateurs in Kûbaard

Een aankoopmakelaar helpt je bij het aankopen van een woning. Deze makelaar zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en helpt met zaken als bezichtigingen. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een dergelijk taxatierapport is verplicht voor het aankopen van een huis, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de onderstaande tabel vind je namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Kûbaard en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Kûbaard geeft advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.550 – €3.100. In de tabel hieronder check je adressen van financieel adviseurs in Kûbaard.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Kûbaard. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Kûbaard

Afgelopen maand (juli 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze omgeving. In onderstaande visuele weergave check je de onlangs verkochte woningen in Kûbaard en omliggende plekken. Erg belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Energielabel.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Kûbaard kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Súdwest-Fryslân vind je ongeveer 42.501 woonhuizen. Het gaat daarbij om 34.625 (65,1%) koopwoningen en 7.876 (34,5%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 149 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €210.000 en de gem. marktprijs is €297.003. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit zorgt ervoor dat de keuzes zeer beperkt zijn en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Kûbaard. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het energieverbruik van woningen in Kûbaard?

Een huishouden in Súdwest-Fryslân kent een gem. verbruik van 1300 m3 gas en 2630 electriciteit (kWh). Een appartement is het meest zuinig (830 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1800 kWh stroom. Een vrijstaand huis gebruikt vaak het meeste energie (1740 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3460 elektra (kWh)). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Kûbaard passen duurzame artikelen zoals dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, dubbel glas, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor gezinnen wonen in Kûbaard?

Deze gemeente kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente wonen 89.987 mensen die we kunnen onderverdelen in 39.929 huishoudens. Dat betreffen 13.982 eenpersoonshuishoudens, 12.690 gezinnen zonder kinderen en 13.257 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,21 mensen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Allereerst bereken je de actuele marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Maak gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Nu moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Nu komen de biedingen binnen. Een koper gevonden? Dan is het tijd voor de voorlopige koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Kûbaard?

In deze provincie zijn er meestal wel bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Kûbaard bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.gemeentesudwestfryslan.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 8732.

Plaats een reactie