Woning kopen It Heidenskip

Alles weten over woning kopen in It Heidenskip? Het is een erg populaire plek in de provincie Friesland. In de nabije omgeving zijn er allerhande dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Daarnaast geniet je hier ook van een schitterende natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente zijn er 42.501 huizen (65,1% koop, 34,5% huur, vrije sector en sociaal). De huizenprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €297.003. Op deze pagina bieden wij het beschikbare woningaanbod in It Heidenskip, adressen van kantoren als NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Daarnaast bieden we informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Friesland.
 • Je hebt de keuze uit kleinere huizen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €210.000, de gemiddelde verkoopprijs is €297.003.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals openbaar vervoer, sportclubs, kinderopvang, winkels, scholen.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
PlaatsIt Heidenskip
Postcode8724
Netnummer0514 (+31514)
Inwoners (gemeente)89.987
Aantal huishoudens39.929
Aantal huishoudens met kinderen13.257
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen42.501
Aantal koopwoningen34.625
Aantal huurwoningen7.876
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.003
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik2630 kWh

Woningaanbod It Heidenskip maart 2024

Onderstaand ontdek je alle huizen die te koop staan in maart 2024. Selecteer op woningtype, ligging, vraagprijs, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, bouwjaaren relevante factoren als isolatie of parkeeropties. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de makelaardij voor een snelle bezichtiging Op ons woningplatform bekijk je ook huizen die te koop staan in Wommels, Kûbaard, Molkwerum, Warns & Stavoren.

woning-te-koop-it-heidenskip

Studio of appartement kopen in It Heidenskip

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn niet duur, ze zijn vaak gunstig gelegen, in de basis gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en je hebt weinig onderhoud. Negatieve aspecten zijn: de ruimte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Centraal gelegen en zeer betaalbaar.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 62 m2 – 98 m2.
 • Het energiegebruik is circa 830 m3 gas en tevens 1800 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop It Heidenskip

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn doorgaans een goede investering. Let wel op de volgende punten: vaak een klein tuintje en je hebt minder lichtinval.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 70 m2 en 106 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1160 kuub gas en doorgaans 2350 kWh elektriciteitsverbruik.

Hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in It Heidenskip is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeshuizen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 84 m2 & 120 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2480 kWh stroom + 1300 m3 gas afgenomen.

Een 2-onder-1 kap woning kopen It Heidenskip

Een twee onder een kap houdt in 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. De kritieke factoren zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 134 m2 & 145 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2690 kWh elektriciteit & 1300 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Er is veel woonruimte, een grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 148 m2 en 198 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3460 elektra (kWh) & 1740 gas (m3)afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in It Heidenskip

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het verstandig om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Op het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je budget is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Jaap.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in It Heidenskip Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide rondleiding. Bij het bekijken van de woning kun je zelf de woning opnemen.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat je wilt bieden bepaal je op basis van de te verwachten marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze specialist gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? De koopakte zal dan worden samengesteld. Kijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  De volgende stap is om de financiering van het huis dat je wilt kopen in orde te maken. Aan de hand van de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en eventuele verbouwplannen ontvang je een advies over hoeveel jij minimaal moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Afsluitend ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaars in It Heidenskip

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het aankopen van een woning. Deze persoon onderhandelt over de koopprijs. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie specialist is iemand die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van vaste criteria. Een taxatierapport is benodigd voor het aanvragen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Hieronder kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in It Heidenskip en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in It Heidenskip geeft financieel advies en helpt bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.450 en €2.700. In de lijst hierna tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in It Heidenskip.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in It Heidenskip. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in It Heidenskip

Afgelopen maand (maart 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in It Heidenskip en omliggende plekken. Disclaimer: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Lees ook verder over Verkoopmakelaar.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in It Heidenskip kopen?

In de hele gemeente Súdwest-Fryslân registreren wij 42.501 woonhuizen. Je vindt hier circa 34.625 (65,1%) koopwoningen en 7.876 (34,5%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 149 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €210.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €297.003. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit zorgt ervoor dat de keuzes zeer beperkt zijn en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in It Heidenskip. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in It Heidenskip?

Een woning in Súdwest-Fryslân gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1300 kuub aardgas en 2630 kWh electriciteit. Een studio of appartement verbruikt het minst (830 m3 gas voor verwarming en warm water en 1800 stroom (kWh). Een vrijstaande villa neemt flink meer energie af (1740 m3 per jaar aan gas en 3460 stroom (kWh)). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in It Heidenskip passen duurzame investeringen zoals zonnepanelen, dakisolatie, dubbel glas, warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type huishoudens wonen in It Heidenskip?

Deze omgeving heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente leven 89.987 inwoners in 39.929 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 13.982 eenpersoonshuishoudens, 12.690 families zonder kinderen en 13.257 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,21 mensen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats moet je een verkoopprijs bepalen en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Populaire kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of via bekenden, vrienden en familie. In de volgende stap moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen plannen. Als dat allemaal gelukt is gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een passend bod ontvangen? Dan is het tijd voor het voorlopige koopcontract en de akte van levering bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in It Heidenskip?

In deze buurt zijn er meestal wel bouwkavels met woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in It Heidenskip laten ontwerpen. Informeer bij de gemeente (www.gemeentesudwestfryslan.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 8724.

Plaats een reactie