Woning kopen Wommels

Van plan om een woning te kopen in Wommels? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Friesland. In deze levendige buurt zijn er allerhande dagelijkse voorzieningen als winkels en scholen. Tevens vind je in de directe omgeving mooie natuurgebieden waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In totaal zijn er in deze gemeente 42.501 huizen (65,1% koopwoning, 34,5% huurwoningen). De gemiddelde transactieprijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €297.003. Op dit woningplatform bieden wij het beschikbare woningaanbod in Wommels, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Bovendien tonen wij extra informatie over huizentypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Friesland.
 • Het aanbod is divers met zowel kamers, appartementen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €210.000, de gemiddelde huizenprijs is €297.003.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals kinderopvang, natuurgebieden, sportclubs, scholen, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
PlaatsWommels
Postcode8731
Netnummer0515 (+31515)
Inwoners (gemeente)89.987
Aantal huishoudens39.929
Aantal huishoudens met kinderen13.257
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen42.501
Aantal koopwoningen34.625
Aantal huurwoningen7.876
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.003
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik2630 kWh

Woningaanbod Wommels februari 2024

In ons overzicht ontdek je het actuele woningaanbod van februari 2024. Zoom verder in op woningtype, woonoppervlakte, ligging, aantal kamers, vraagprijs, bouwjaaren additionele aspecten als duurzaamheid en aanwezigheid van een garage. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de bewoners of makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Via deze website bekijk je ook huizen die te koop staan in Kûbaard, Iens, It Heidenskip, Molkwerum & Warns.

woning-te-koop-wommels

Appartementen te koop Wommels

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, je vind ze veel in het centrum, vaak gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en vergen ook niet al te veel onderhoud. Maar let op: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Gunstige ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 en 99 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 830 m3 gas & 1800 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Wommels

De betekenis van een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat maakt dat het een veilige investering is. Wat betreft de nadelige aspecten: beperkte woonruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 84 m2 & 112 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1160 kuub gas en doorgaans 2350 kWh elektriciteitsverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Wommels is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere kavel, je hebt meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je hebt meer opties voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 82 m2 & 111 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2480 kWh stroom + 1300 m3 gas verbruikt

2-onder-1 kap woning Wommels

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. De bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Minpunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 120 m2 & 152 m2.
 • Verwachting: er wordt 2690 kWh elektra en 1300 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 148 m2 – 201 m2.
 • Verwachting: er wordt 3460 elektriciteit (kWh) + 1740 gas (m3) verbruikt

In vijf stappen een woning kopen in Wommels

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het verstandig om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je budget is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Op de website van Funda, maar ook Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Huispedia, Huislijn.nl kan je razendsnel woningen te koop in Wommels Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide rondleiding. Tijdens een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding bereken je door te kijken naar de waarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Hij of zij gaat samen met jou het huis bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles correct staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. A.d.h.v. de overeengekomen prijs, kosten koper, spaargeld dat je zelf meeneemt en toekomstige verbouwingen wordt voor jou berekend hoeveel je moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Vervolgens die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaars in Wommels

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze deskundige weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Dit taxatierapport is nodig bij het kopen van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Bijgaand bekijk je adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Wommels en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een goede hypotheekadviseur in Wommels geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.450 – €2.700. In de opsomming hierna verstrekken we contactgegevens van financieel adviseurs in Wommels.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wommels. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Wommels

Recent (februari 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze regio. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Wommels en daarbuiten. Belangrijk detail: dit zijn puur vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Check ook meer details over WOZ waarde.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost nu een woning in Wommels kopen?

In de gemeente Súdwest-Fryslân registreren wij 42.501 woningen. Het gaat om 34.625 (65,1%) koophuizen en 7.876 (34,5%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 149 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €210.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €297.003. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Je moet er rekening mee houden dat er niet veel aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Wommels. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Wommels?

Een woning in Súdwest-Fryslân kent een gem. verbruik van 1300 m3 per jaar aan gas en 2630 stroom (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (830 m3 gas en 1800 stroom (kWh). Een huis dat vrijstaand is is een grootverbruiker qua energie (1740 m3 per jaar aan gas en 3460 stroom (kWh)). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Wommels passen duurzame oplossingen als zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dubbel glas toe om de energienota te drukken.

Wat voor gezinnen wonen in Wommels?

Deze buurt wordt omschreven als erg In de gemeente verblijven 89.987 personen die we kunnen onderverdelen in 39.929 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 13.982 eenpersoonshuishoudens, 12.690 huishoudens zonder kinderen en 13.257 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,21 personen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats moet je een verkoopprijs bepalen en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Daarna moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen plannen. Hierna kunnen huizenzoekers een bod doen. Een koper gevonden? Dan volgen nog de koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Wommels?

In deze streek kun je kiezen voor bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Wommels realiseren. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.gemeentesudwestfryslan.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 8730, 8731.

Plaats een reactie