Woning kopen Molkwerum

Jouw aanstaande woning kopen in Molkwerum? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Friesland. In de nabije omgeving heb je toegang tot verschillende dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Verder vind je hier een bijzondere natuur voor wandelingen en fietstochten. Er zijn in deze gemeente in totaal 42.501 huizen (65,1% koop, 34,5% huurwoning). De gemiddelde verkoopprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €297.003. Op dit woningportaal bieden wij het actuele woningaanbod in Molkwerum, namen en adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Tevens vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Friesland.
 • Je vindt hier een goede mix van kamers, appartementen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €210.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €297.003.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals kinderopvang, restaurants, winkels, natuurgebieden, sportclubs.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
PlaatsMolkwerum
Postcode8722
Netnummer0514 (+31514)
Inwoners (gemeente)89.987
Aantal huishoudens39.929
Aantal huishoudens met kinderen13.257
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen42.501
Aantal koopwoningen34.625
Aantal huurwoningen7.876
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.003
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik2630 kWh

Woningaanbod Molkwerum maart 2024

In het schema hierna ontdek je optionele koophuizen die in maart 2024 worden verkocht. Je kunt eenvoudig zoeken op woonoppervlakte, ligging, woningtype, aantal kamers, vraagprijs, perceeloppervlakteen meer onderwerpen zoals verwarming en en de aanwezigheid van een tuin. Extra info nodig? Bezoek dan het makelaarskantoor voor het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het huizenaanbod in It Heidenskip, Wommels, Warns, Stavoren & Hindeloopen.

woning-te-koop-molkwerum

Appartement kopen in Molkwerum

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, kennen goede bereikbaarheid, meestal gelijkvloers, hebben lage stookkosten en het onderhoud is zeer beperkt. Aandachtspunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en zeer betaalbaar.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 en 100 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 830 m3 gas en +/- 1800 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Molkwerum

Een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. Belangrijke aandachtspunten zijn: vaak een klein tuintje en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Voordelig en comfortabel.
 • Vloeroppervlakte tussen de 86 m2 en 123 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1160 kuub gas & 2350 kWh stroomverbruik.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Molkwerum is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt meer daglicht binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan rijwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 85 m2 – 112 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2480 kWh elektra en 1300 m3 gas afgenomen.

2-onder-1 kap woning Molkwerum

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het betaalbaar is. Punten waar je op moet letten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 132 m2 – 151 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2690 kWh stroom & 1300 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Belangrijkste voordelen: enorm veel (woon)ruimte en je geniet een grote mate van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Let op: Goedkoop is het niet. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 145 m2 – 194 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3460 stroom (kWh) + 1740 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in Molkwerum

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het het beste om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. In de situatie dat hij een goede calculatie heeft wat je maximaal kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Zia zoekmachines zoals Funda, Vbo.nl, Pararius, Huislijn.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl kan je razendsnel woningen te koop in Molkwerum Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het doorlopen van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Het kan handig zijn een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk goed of alles juist vermeld is en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het tijd om de financiering van de woning rond te maken. Aan de hand van woningwaarde, kosten koper, zelf in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen wordt voor jou berekend hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en taxateurs in Molkwerum

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze makelaar kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat aan de hand van verschillende thema’s. Een actueel taxatierapport is een dossierstuk bij het kopen van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Hieronder vind je contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Molkwerum en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Molkwerum geeft je natuurlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €2.000 – €2.650. In het schema hier vind je contactgegevens van financieel adviseurs in Molkwerum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Molkwerum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Molkwerum

Deze maand (maart 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Molkwerum en daarbuiten. Belangrijk detail: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Lees op deze website ook alles over Aankoopmakelaar.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat kost een woning in Molkwerum kopen?

In de hele gemeente Súdwest-Fryslân vinden we circa 42.501 woonobjecten. Er zijn 34.625 (65,1%) koophuizen en 7.876 (34,5%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 149 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €210.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €297.003. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit betekent dat de keuzes zeer beperkt zijn en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Molkwerum. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Molkwerum?

Een woonhuis in Súdwest-Fryslân gebruikt gemiddeld 1300 kuub gas en 2630 kWh elektra. Een appartement is het meest zuinig (830 m3 aan gas en 1800 kWh electriciteit. Een groot vrijstaand woonhuis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1740 m3 aan gas en 3460 electriciteit (kWh)). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Molkwerum passen duurzame bronnen zoals dakisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, dubbel glas toe om de energienota te drukken.

Wat voor huishoudens wonen in Molkwerum?

Deze omgeving heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente leven 89.987 personen in 39.929 gezinnen. Het gaat om 13.982 eenpersoonshuishoudens, 12.690 huishoudens zonder kinderen en 13.257 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,21 bewoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats calculeer je de huidige marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Tevens moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Nu komen de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan volgen nog de koopakte en de notariële overdrachtsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Molkwerum?

In deze streek vind je diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Molkwerum zetten. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.gemeentesudwestfryslan.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 8722.

Plaats een reactie