Woning kopen Warns

Ga je een woning kopen in Warns? Het is een gezellige plaats in de provincie Friesland. Op korte afstand zijn er veel dagelijkse voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Ook geniet je hier ook van een heerlijk natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. Er zijn in deze gemeente in totaal 42.501 huizen (65,1% koopwoning, 34,5% huur, vrije sector en sociaal). De woningprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €297.003. Op Woningassistent.nl tonen wij het actuele woningaanbod in Warns, adresgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Ook bieden we informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Friesland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. bovenwoningen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €210.000, de gemiddelde huizenprijs is €297.003.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals scholen, winkels, kinderopvang, sportclubs, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
PlaatsWarns
Postcode8721
Netnummer0514 (+31514)
Inwoners (gemeente)89.987
Aantal huishoudens39.929
Aantal huishoudens met kinderen13.257
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen42.501
Aantal koopwoningen34.625
Aantal huurwoningen7.876
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.003
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik2630 kWh

Woningaanbod Warns maart 2024

In het overzicht hieronder krijg je inzicht in de beschikbare koopwoningen in maart 2024. Zoek op woningtype, perceeloppervlakte, ligging, vraagprijs, bouwjaar, woonoppervlakteen andere woningeigenschappen als CV-ketel en rolstoelvriendelijk. Extra info nodig? Bezoek dan de makelaardij voor een snelle bezichtiging Op ons woningplatform bekijk je ook huizen te koop in Molkwerum, It Heidenskip, Stavoren, Hindeloopen en Workum.

woning-te-koop-warns

Eigen appartement kopen in Warns

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn niet duur, kennen goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Maar let op: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alles gelijkvloers en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 68 m2 – 92 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 830 m3 gas + 1800 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis Warns

De betekenis van een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en je kan ze zonder al te veel risico kopen. De minpunten zijn: beperkte woonruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 76 m2 – 115 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1160 kuub gas en doorgaans 2350 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een net hoekhuis in Warns is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, je geniet van lekker veel daglicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan tussenwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 85 m2 & 125 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2480 kWh elektra & 1300 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Warns

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte met slechts beperkte inkijk. De bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Aandachtspunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 131 m2 en 148 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2690 kWh elektriciteit + 1300 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Er is erg veel ruimte in en om de woning en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 148 m2 en 201 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3460 elektra (kWh) en 1740 gas (m3) gebruikt.

Samenvatting: een woning kopen in Warns

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan doe je er goed aan om te beginnen met een financiële check. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Zodra hij berekend heeft wat je budget is kan de zoektocht beginnen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Vbo.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huispedia, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl kan je woningen te koop in Warns zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat je wilt bieden bepaal je op basis van de woningwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze makelaar kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Check altijd of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De overeengekomen koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering van jouw volgende huis definitief te regelen. Aan de hand van het bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, zelf in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten calculeert de specialist hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Helemaal aan het einde teken je de akte van levering bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en taxateurs in Warns

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze woningdeskundige heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat aan de hand van verschillende thema’s. Zo’n taxatierapport is verplicht voor het aanvragen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Warns en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Warns geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. De financieel adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.500 en €2.500. In de opsomming hierna vind je gegevens van financieel adviseurs in Warns.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Warns. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Warns

De afgelopen periode (maart 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in de regio. In het overzicht hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Warns en omliggende plekken. Belangrijk detail: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Klik ook direct door naar de pagina over Makelaar.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Hoe duur is gemiddeld een woning in Warns kopen?

In de buurt van de gemeente Súdwest-Fryslân vinden we circa 42.501 woonobjecten. Het gaat daarbij om 34.625 (65,1%) koopwoningen en 7.876 (34,5%) huurwoningen. De gem. woonoppervlakte is 149 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €210.000 en de gem. verkoopprijs is €297.003. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit betekent dat het aanbod klein is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Warns. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Warns?

Een huis in Súdwest-Fryslân verbruikt qua energie gem. zo’n 1300 m3 aan gas en 2630 stroom (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (830 kuub gas p/jaar en 1800 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning is topverbruiker qua energie (1740 kuub aardgas en 3460 elektra (kWh)). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Warns passen duurzame producten zoals zonneboiler, dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dubbel glas, vloerisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor huishoudens wonen in Warns?

Deze regio kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente zijn 89.987 mensen in 39.929 huishoudens. Er wonen 13.982 eenpersoonshuishoudens, 12.690 gezinnen zonder kinderen en 13.257 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,21 personen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen moet je een verkoopprijs bepalen en ga je aan de slag met een verkoopplan. Maak gebruik van Funda, een open dag organiseren of social media en marktplaats. Daarbij zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en leg je bezichtigen vast in de agenda. Vervolgens krijg je schriftelijk de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je alles vast in de koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Warns?

In deze provincie zijn er meestal wel bouwkavels met woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Warns plaatsen. Informeer bij de gemeente (www.gemeentesudwestfryslan.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 8721.

Plaats een reactie