Woning kopen Hindeloopen

Ga je een woning kopen in Hindeloopen? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Friesland. In de omgeving bestaan er veel dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Ook vind je in de directe omgeving een bijzondere natuur waar je echt tot rust kan komen. De gemeente biedt 42.501 huizen (65,1% koop, 34,5% huurhuis). De gemiddelde transactieprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €297.003. Op dit woningplatform vind je het beschikbare woningaanbod in Hindeloopen, adresgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. In aanvulling daarop lees je alles over de meest populaire woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Friesland.
 • Er is een mix van rijwoningen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €210.000, de gemiddelde verkoopprijs is €297.003.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals openbaar vervoer, sportclubs, restaurants, kinderopvang, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
PlaatsHindeloopen
Postcode8713
Netnummer0514 (+31514)
Inwoners (gemeente)89.987
Aantal huishoudens39.929
Aantal huishoudens met kinderen13.257
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen42.501
Aantal koopwoningen34.625
Aantal huurwoningen7.876
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.003
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik2630 kWh

Woningaanbod Hindeloopen juni 2024

In onderstaande weergave bieden we alle huizen die deze maand (juni 2024) te koop staan. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als perceeloppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, woonoppervlakte, ligging, woningtypeen meer onderwerpen zoals duurzaamheid & rolstoelvriendelijk. Extra info nodig? Bezoek dan de verkopende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen die te koop staan in Stavoren, Warns, Workum, Bolsward of Greonterp.

woning-te-koop-hindeloopen

Studio of appartement kopen in Hindeloopen

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, kennen goede bereikbaarheid, in de regel gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en vergen ook niet al te veel onderhoud. Negatieve aspecten zijn: het is een relatief kleine woning, er is geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Uitstekend bereikbaar en gemakkelijk in onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 – 98 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 830 m3 gas + 1800 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Hindeloopen

Een tussenwoning is een woningtype die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn ook waardevast. De minpunten zijn: een kleine achtertuin en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een typische starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 83 m2 & 124 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1160 kuub gas en tevens 2350 kWh aan elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een echt hoekhuis in Hindeloopen is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je geniet van meer privacy, minder last van schaduw en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 85 m2 en 122 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2480 kWh stroom & 1300 m3 gas verbruikt

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Hindeloopen

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Het is een heel ruim huis met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Nadelen zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 131 m2 & 149 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2690 kWh stroom + 1300 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je geniet een grote mate van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Let op: Goedkoop is het niet. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 150 m2 & 197 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3460 stroom (kWh) & 1740 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in Hindeloopen

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan raden wij aan om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Eens hij berekend heeft wat je kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via concepten als Funda, en ook Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl kan je woningen te koop in Hindeloopen Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Neem dan contact op met de makelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bod stel je samen a.d.h.v. de waarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze makelaar gaat samen met jou het huis bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van jouw volgende huis rond te maken. Door middel van het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en eventuele verbouwplannen wordt vastgesteld wat het te lenen bedrag is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Vervolgens maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaardijen en taxateurs in Hindeloopen

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een passend koophuis. Deze specialist weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Dit taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Hieronder kan je aan de slag met adresgegevens van taxateurs en makelaars in Hindeloopen en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Hindeloopen helpt je bij het afsluiten van een passende hypotheek. Deze expert bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €2.000 & €2.700. In de lijst hierna verstrekken we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Hindeloopen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hindeloopen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Hindeloopen

De afgelopen periode (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in de regio. Hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Hindeloopen en in de buurt. Disclaimer: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Hypotheekrenteaftrek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Hindeloopen kopen?

In de buurt van de gemeente Súdwest-Fryslân bestaan er circa 42.501 woonhuizen. Het gaat daarbij om 34.625 (65,1%) koophuizen en 7.876 (34,5%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 149 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €210.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €297.003. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Je moet er rekening mee houden dat dat er maar weinig aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Hindeloopen. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het energieverbruik van woningen in Hindeloopen?

Een woning in Súdwest-Fryslân heeft een verbruik van gemiddeld 1300 kuub gas en 2630 kWh stroom. Een appartement is het meest zuinig (830 m3 gas voor verwarming en warm water en 1800 stroom (kWh). Een vrijstaande woning is een grootverbruiker qua energie (1740 m3 aan gas en 3460 electriciteit (kWh)). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Hindeloopen passen duurzame oplossingen als vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie, dubbel glas, warmtepomp, spouwmuurisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Hindeloopen?

Dit buurtschap kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente verblijven 89.987 inwoners in 39.929 verschillende huishoudens. Dat betreffen 13.982 eenpersoonshuishoudens, 12.690 gezinnen zonder kinderen en 13.257 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,21 personen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste stel je een vraagprijs op en maak je een publiciteitsplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Nu moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en leg je bezichtigen vast in de agenda. Als dat allemaal gelukt is kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in de voorlopige koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Hindeloopen?

In deze streek zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Hindeloopen laten ontwerpen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.gemeentesudwestfryslan.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 8713.

Plaats een reactie