Woning kopen Uitwellingerga

Jouw ideale woning kopen in Uitwellingerga? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Friesland. In de regio zijn er meerdere dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. In aanvulling daarop geniet je hier ook van een bijzondere natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. Er zijn in deze gemeente in totaal 42.501 huizen (65,1% koophuis, 34,5% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde prijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €297.003. Op deze informatieve website check je het laatste woningaanbod in Uitwellingerga, adressen van kantoren als verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Ook vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Friesland.
 • Je vindt hier een goede mix van rijtjeshuizen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €210.000, de gemiddelde woningprijs is €297.003.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals scholen, sportclubs, restaurants, winkels, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
PlaatsUitwellingerga
Postcode8624
Netnummer0515 (+31515)
Inwoners (gemeente)89.987
Aantal huishoudens39.929
Aantal huishoudens met kinderen13.257
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen42.501
Aantal koopwoningen34.625
Aantal huurwoningen7.876
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.003
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik2630 kWh

Woningaanbod Uitwellingerga maart 2024

In deze lijst check je alle woningen die in maart 2024 te koop worden aangeboden. Zoek specifiek o.b.v. vraagprijs, woningtype, ligging, perceeloppervlakte, aantal kamers, bouwjaaren relevante factoren als zuinigheid & parkeeropties. Interesse? Mail of bel het makelaarskantoor voor het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het woningaanbod Oppenhuizen, Offingawier, Jutrijp, Hommerts & Heeg.

woning-te-koop-uitwellingerga

Appartement kopen in Uitwellingerga

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze zijn vaak gunstig gelegen, zijn gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en zijn ook nog eens onderhoudsarm Belangrijke nadelen: de woonoppervlakte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en een gunstige aanschafprijs.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 en 105 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 830 m3 gas & 1800 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Uitwellingerga

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus aan beide kanten vast. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Er zijn ook nadelen: een kleine achtertuin en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 84 m2 & 116 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1160 kuub gas en 2350 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een fraai hoekhuis in Uitwellingerga is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt wat minder inkijk, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeshuizen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 84 m2 & 122 m2.
 • Schatting: er wordt 2480 kWh elektriciteit + 1300 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Uitwellingerga

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 124 m2 & 153 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2690 kWh stroom + 1300 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Er is veel ruimte rondom de woning en je bent lekker op jezelf: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 – 191 m2.
 • Verwachting: er wordt 3460 elektra (kWh) & 1740 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in Uitwellingerga

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan raden wij aan om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat je inzicht hebt in wat je budget is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Vbo.nl, Huislijn.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Uitwellingerga Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding door het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat je wilt bieden bereken je door te kijken naar de marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Jij kunt ook informeren om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze persoon zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Is jouw bod het winnende bod? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles correct staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst passeert bij de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van de koop in orde te maken. D.m.v. het biedbedrag, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaargeld dat je zelf meeneemt en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt vastgesteld wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek daarbij past. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en taxateurs in Uitwellingerga

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een passend koophuis. Deze huis-expert weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en helpt je bij het verkoopproces. Goed om te weten: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie specialist is iemand die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt aan de hand van verschillende thema’s. Het taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Bijgaand tref je adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Uitwellingerga en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Uitwellingerga geeft je natuurlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. De financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.600 & €2.500. In de opsomming hierna bekijk je adressen van financieel adviseurs in Uitwellingerga.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Uitwellingerga. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Uitwellingerga

De afgelopen periode (maart 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze gemeente. In de tool hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Uitwellingerga en daarbuiten. Disclaimer: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Lees ook verder over CV-ketel.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost nu een woning in Uitwellingerga kopen?

In en rondom de gemeente Súdwest-Fryslân registreren wij 42.501 woonobjecten. Er zijn 34.625 (65,1%) koophuizen en 7.876 (34,5%) huurhuizen. De gem. gebruiksoppervlakte is 149 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €210.000 en de gem. marktprijs is €297.003. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat houdt in dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Uitwellingerga. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Uitwellingerga?

Een huishouden in Súdwest-Fryslân verbruikt gemiddeld 1300 m3 gas voor verwarming en warm water en 2630 kWh elektra. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (830 kuub gas p/jaar en 1800 elektra (kWh). Een vrijstaande villa is een grootverbruiker qua energie (1740 kuub gas en 3460 kWh electriciteit). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Uitwellingerga passen duurzame verwarmingsbronnen als dakisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor gezinnen wonen in Uitwellingerga?

Deze regio wordt omschreven als erg In deze gemeente zijn 89.987 mensen in 39.929 verschillende huishoudens. Het betreft 13.982 eenpersoonshuishoudens, 12.690 gezinnen zonder kinderen en 13.257 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,21 bewoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste fase calculeer je de huidige marktprijs en maak je een verkoopplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media. Hierna style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Hierna komen de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de koopakte en de akte van levering bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Uitwellingerga?

In de omgeving zijn er een aantal bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Uitwellingerga realiseren. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.gemeentesudwestfryslan.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 8624.

Plaats een reactie