Woning kopen Schettens

Jouw volgende woning kopen in Schettens? Het is een geweldige plek in de provincie Friesland. Op korte afstand zijn er meerdere voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Verder kan je hier genieten van een mooi en rustig natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente heeft 42.501 huizen (65,1% koophuis, 34,5% huur). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €297.003. Op dit huizenplatform check je het nieuwe woningaanbod in Schettens, namen en adressen van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekspecialisten. Bovendien bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Friesland.
 • Je hebt de keuze uit rijtjeshuizen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €210.000, de basis verkoopprijs is €297.003.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals sportclubs, natuurgebieden, openbaar vervoer, scholen, kinderopvang.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
PlaatsSchettens
Postcode8744
Netnummer0517 (+31517)
Inwoners (gemeente)89.987
Aantal huishoudens39.929
Aantal huishoudens met kinderen13.257
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen42.501
Aantal koopwoningen34.625
Aantal huurwoningen7.876
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.003
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik2630 kWh

Woningaanbod Schettens maart 2024

In het overzicht hieronder check je alle woningen die in maart 2024 te koop worden aangeboden. Zoek op ligging, woonoppervlakte, vraagprijs, woningtype, aantal kamers, bouwjaaren extra details als isolatie en aanwezigheid van parkeerplaats. Interesse? Mail of bel de makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Op onze website vind je ook het woningaanbod Longerhouw, Schraard, Hichtum, Burgwerd & Hartwerd.

woning-te-koop-schettens

Eigen appartement kopen in Schettens

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn niet duur, ze zijn vaak gunstig gelegen, in de basis gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en zijn ook nog eens onderhoudsarm Minpunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Woonoppervlak tussen de 66 m2 – 104 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 830 m3 gas en tevens 1800 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Schettens

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn ook waardevast. Er zijn ook nadelen: beperkte woonruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 73 m2 & 107 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1160 kuub gas en doorgaans 2350 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een echt hoekhuis in Schettens is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt iets meer beschutting, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 84 m2 en 114 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2480 kWh elektriciteit + 1300 m3 gas afgenomen.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Schettens

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het betaalbaar is. Punten van aandacht zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 126 m2 – 153 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2690 kWh elektra + 1300 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je geniet een grote mate van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Let op: Goedkoop is het niet. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 152 m2 en 202 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3460 elektriciteit (kWh) & 1740 gas (m3)verstookt.

In 5 stappen: een woning kopen in Schettens

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan raden wij aan om te beginnen met een financiële check. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Als je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via platforms zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huispedia kan je gemakkelijk woningen te koop in Schettens Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Jouw bod zal afhangen van de te verwachten marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het kan handig zijn een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze woning deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Neem goed door of alles klopt en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  De volgende stap is om de financiering rond te maken. Op basis van woningwaarde, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen middelen en toekomstige verbouwingen ontvang je een advies over hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaardijen in Schettens

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze huis-expert heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een object berekend door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de bijgaande tabel bieden wij namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Schettens en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkend hypotheekadviseur in Schettens geeft je passend en persoonlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.650 – €2.850. In de lijst hierna check je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Schettens.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Schettens. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Schettens

De afgelopen periode (maart 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in de regio. In de lijst hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Schettens en in de buurt. Disclaimer: je vindt alleen de vraagprijs, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Op deze website lees je ook meer over Abonnementen vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Hoe duur is een woning in Schettens kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Súdwest-Fryslân zijn er ruim 42.501 huizen. Hierbij spreken we van 34.625 (65,1%) koopwoningen en 7.876 (34,5%) huurwoningen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 149 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €210.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €297.003. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit heeft als gevolg dat dat er maar weinig aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Schettens. Woningen staan kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Schettens?

Een woonhuis in Súdwest-Fryslân gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1300 kuub aardgas en 2630 stroom (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (830 m3 gas voor verwarming en warm water en 1800 stroom (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is een grootverbruiker qua energie (1740 kuub gas p/jaar en 3460 kWh electriciteit). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Schettens passen duurzame producten zoals dubbel glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, zonnepanelen toe om de energierekening te verminderen.

Welk type gezinnen wonen in Schettens?

Dit buurtschap wordt omschreven als erg In deze gemeente zijn 89.987 personen die we kunnen onderverdelen in 39.929 gezinnen. Het gaat om 13.982 eenpersoonshuishoudens, 12.690 families zonder kinderen en 13.257 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,21 bewoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase moet je een verkoopprijs bepalen en overweeg je de inzet van een verkoopsite. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open dag organiseren of social media en marktplaats. Hierna ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en leg je bezichtigen vast in de agenda. Als dat allemaal gelukt is kunnen huizenzoekers een bod doen. Zit er een fraai bod tussen? Dan resteert alleen nog het voorlopige koopcontract en de akte van levering via een notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Schettens?

In deze regio zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Schettens laten ontwerpen. Doe navraag bij de gemeente (www.gemeentesudwestfryslan.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 8744.

Plaats een reactie