Woning kopen Tjalhuizum

Wil je een woning kopen in Tjalhuizum? Het is een erg populaire plek in de provincie Friesland. Op korte afstand heb je toegang tot voldoende dagelijkse voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. In aanvulling daarop tref je hier een heerlijk natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente biedt 42.501 huizen (65,1% koop, 34,5% huur, vrije sector en sociaal). De prijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €297.003. Op dit woningplatform bieden wij het huidige woningaanbod in Tjalhuizum, adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. In aanvulling daarop lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Friesland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van bovenwoningen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €210.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €297.003.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals openbaar vervoer, natuurgebieden, restaurants, winkels, kinderopvang.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
PlaatsTjalhuizum
Postcode8772
Netnummer0515 (+31515)
Inwoners (gemeente)89.987
Aantal huishoudens39.929
Aantal huishoudens met kinderen13.257
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen42.501
Aantal koopwoningen34.625
Aantal huurwoningen7.876
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.003
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik2630 kWh

Woningaanbod Tjalhuizum maart 2024

Onderstaand krijg je inzicht in alle woningen die in maart 2024 te koop worden aangeboden. Kies op basis van woonoppervlakte, perceeloppervlakte, vraagprijs, woningtype, ligging, bouwjaaren additionele aspecten als energieneutraal of en de aanwezigheid van een tuin. Meer weten? Informeer dan bij de makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Via deze website bekijk je ook het huizenaanbod in Folsgare, Wolsum, Nijland, Breezanddijk & Tjerkwerd.

woning-te-koop-tjalhuizum

Appartementen te koop Tjalhuizum

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, zijn uitstekend bereikbaar, in de regel gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en zijn vaak onderdeel van een VvE. Belangrijke nadelen: het woonoppervlak is niet al te groot, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle voorzieningen dichtbij en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 & 104 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 830 m3 gas en tevens 1800 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Tjalhuizum

De betekenis van een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Wat betreft de nadelige aspecten: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt minder lichtinval.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 80 m2 & 105 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1160 kuub gas & 2350 kWh elektriciteitsverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Tjalhuizum is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, meer lichtinval en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeshuis en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 83 m2 en 126 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2480 kWh stroom en 1300 m3 gas verbruikt

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Tjalhuizum

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Je kunt de bouwkosten delen wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. De kritieke factoren zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 131 m2 & 149 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2690 kWh stroom + 1300 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je geniet een grote mate van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 148 m2 – 203 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3460 elektra (kWh) + 1740 gas (m3)verstookt.

In 5 stappen: een woning kopen in Tjalhuizum

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het verstandig om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Zodra het duidelijk is wat jouw bestedingsruimte is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via woningzoeksites als Funda, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Pararius, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Tjalhuizum Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Bij het bekijken van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je bieding bereken je door te kijken naar de marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. In veel situaties is het een aanrader om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis te bevestigen. D.m.v. aankoopsom, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en toekomstige verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek daarbij past. In de laatste fase ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaardijen in Tjalhuizum

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze makelaar onderhandelt scherp voor jou. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt je bij het verkoopproces. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van een woning bepaalt op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Dit taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In het overzicht hieronder bieden wij adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Tjalhuizum en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Tjalhuizum helpt je bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.500 & €2.850. In de opsomming hierna bieden we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Tjalhuizum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Tjalhuizum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Tjalhuizum

Deze maand (maart 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. In het overzicht hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Tjalhuizum en daarbuiten. Belangrijk detail: dit zijn alleen de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Woningtypes.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Tjalhuizum kopen?

In de gemeente Súdwest-Fryslân registreren wij 42.501 woonobjecten. Het gaat daarbij om 34.625 (65,1%) koopwoningen en 7.876 (34,5%) huurhuizen. De gem. gebruiksoppervlakte is 149 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €210.000 en de gem. marktprijs is €297.003. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit betekent dat dat je niet veel te kiezen hebt en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Tjalhuizum. Je moet er heel snel bij zijn en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Tjalhuizum?

Een huis in Súdwest-Fryslân gebruikt gemiddeld 1300 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2630 elektra (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (830 m3 gas en 1800 kWh elektra. Een groot vrijstaand woonhuis is een grootverbruiker qua energie (1740 kuub gas en 3460 elektra (kWh)). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Tjalhuizum passen duurzame producten zoals zonnepanelen, zonneboiler, dubbel glas, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Tjalhuizum?

Dit buurtschap kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente verblijven 89.987 mensen die we kunnen onderverdelen in 39.929 verschillende gezinnen. Hier wonen 13.982 eenpersoonshuishoudens, 12.690 gezinnen zonder kinderen en 13.257 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,21 personen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Als eerste stel je een vraagprijs op en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Vervolgens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Daarna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een koper gevonden? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de voorlopige koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Tjalhuizum?

In deze regio zijn er meestal wel bouwkavels met woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Tjalhuizum bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.gemeentesudwestfryslan.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 8772.

Plaats een reactie