Woning kopen Folsgare

Van plan om een woning te kopen in Folsgare? Het is een gezellige plaats in de provincie Friesland. In de omgeving heb je toegang tot diverse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Bovendien vind je hier mooie natuurgebieden, ideaal voor een wandeling of fietstocht. Er zijn in deze gemeente in totaal 42.501 huizen (65,1% koopwoning, 34,5% huurwoningen). De huizenprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €297.003. Op deze pagina bieden wij het huidige woningaanbod in Folsgare, contactgegevens van makelaarskantoren, taxateurs en experts in financiële diensten. Tevens lees je alles over de meest populaire woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Friesland.
 • Het aanbod is heel divers met tussenwoningen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €210.000, de gemiddelde verkoopprijs is €297.003.
 • In de regio vind je volop opties zoals kinderopvang, sportclubs, scholen, natuurgebieden, winkels.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
PlaatsFolsgare
Postcode8773
Netnummer0515 (+31515)
Inwoners (gemeente)89.987
Aantal huishoudens39.929
Aantal huishoudens met kinderen13.257
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen42.501
Aantal koopwoningen34.625
Aantal huurwoningen7.876
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.003
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik2630 kWh

Woningaanbod Folsgare maart 2024

Bijgaand krijg je inzicht in alle woningen die in maart 2024 te koop worden aangeboden. Zoek specifiek o.b.v. woningtype, woonoppervlakte, ligging, vraagprijs, aantal kamers, bouwjaaren relevante factoren als energielabel of parkeermogelijkheden. Neem contact op met de betreffende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook huizen die te koop staan in Wolsum, Nijhuizum, Tjalhuizum, Nijland & Breezanddijk.

woning-te-koop-folsgare

Appartementen te koop Folsgare

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, je vind ze veel in het centrum, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, ze zijn energiezuinig en vergen ook niet al te veel onderhoud. Minpunten zijn: het is een relatief kleine woning, je moet de tuin vaak delen en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 en 91 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 830 m3 gas & 1800 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Folsgare

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en qua energierekening kom je gunstig weg. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 83 m2 – 107 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1160 kuub gas en doorgaans 2350 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een net hoekhuis in Folsgare is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, meer lichtinval en je kunt vaak de auto goed parkeren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een tussenwoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 97 m2 – 117 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2480 kWh elektriciteit & 1300 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Folsgare

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Je geniet van maximale ruimte en veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Minpunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 134 m2 – 141 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2690 kWh elektra & 1300 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je geniet een grote mate van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 147 m2 – 202 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3460 stroom (kWh) & 1740 gas (m3)verstookt.

In 5 stappen: een woning kopen in Folsgare

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan adviseren wij om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Op het moment dat het duidelijk is wat je kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl kan je woningen te koop in Folsgare Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding door het huis. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat je wilt bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze makelaar gaat samen met jou het huis bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst passeert bij de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. De financiering definitief rondmaken

  De volgende stap is om de financiering van de woning definitief te regelen. Aan de hand van koopsom, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en noodzakelijke verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast wat de maximale lening is en welke hypotheek geschikt is. Helemaal aan het einde ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaars in Folsgare

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze persoon zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie expert is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een actueel taxatierapport is een vereiste bij het aanvragen van een lening, een offerte voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Hieronder tref je adressen van taxateurs en makelaars in Folsgare en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Folsgare geeft je natuurlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. De adviseur bekijkt jouw financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.600 – €2.650. In de tabel hieronder check je gegevens van financieel adviseurs in Folsgare.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Folsgare. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Folsgare

De afgelopen tijd (maart 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze regio. In het overzicht hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Folsgare en direct omgeving. Erg belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Rijtjeshuis.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost gemiddeld een woning in Folsgare kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Súdwest-Fryslân registreren wij 42.501 woonobjecten. Dit zijn 34.625 (65,1%) koophuizen en 7.876 (34,5%) huurwoningen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 149 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €210.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €297.003. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat houdt in dat het aanbod klein is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Folsgare. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Folsgare?

Een huis in Súdwest-Fryslân kent een gem. verbruik van 1300 kuub gas en 2630 stroom (kWh). Een appartement is het meest zuinig (830 kuub gas en 1800 kWh elektra. Een vrijstaand huis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1740 kuub aardgas en 3460 elektra (kWh)). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Folsgare passen duurzame investeringen zoals vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dubbel glas, zonnepanelen toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor huishoudens wonen in Folsgare?

Deze regio kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente wonen 89.987 inwoners in 39.929 verschillende huishoudens. Dat betreffen 13.982 eenpersoonshuishoudens, 12.690 families zonder kinderen en 13.257 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,21 personen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Om te beginnen calculeer je de huidige marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open dag organiseren of social media. Hiervoor moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen inplannen. Nu kunnen huizenzoekers een bod doen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je alles vast in de koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Folsgare?

In deze streek kun je kiezen voor bouwkavels met woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Folsgare plaatsen. Doe navraag bij de gemeente (www.gemeentesudwestfryslan.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Nibud, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 8773.

Plaats een reactie