Woning kopen Breezanddijk

Jouw volgende woning kopen in Breezanddijk? Het is een erg populaire plek in de provincie Friesland. In deze levendige buurt zijn er uiteenlopende voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Tevens kan je hier genieten van een heerlijk natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 42.501 huizen (65,1% koop, 34,5% huurwoningen). De gemiddelde prijs van een huis is de afgelopen jaren flink gestegen richting €297.003. Op deze pagina tonen wij het laatste woningaanbod in Breezanddijk, adresgegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Tevens tonen wij extra informatie over huizentypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Friesland.
 • Je vindt hier een goede mix van kleinere huizen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €210.000, de gemiddelde huizenprijs is €297.003.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals winkels, restaurants, sportclubs, scholen, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
PlaatsBreezanddijk
Postcode8766
Netnummer0517 (+31517)
Inwoners (gemeente)89.987
Aantal huishoudens39.929
Aantal huishoudens met kinderen13.257
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen42.501
Aantal koopwoningen34.625
Aantal huurwoningen7.876
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.003
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik2630 kWh

Woningaanbod Breezanddijk mei 2024

Bijgaand tref je optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Selecteer op bouwjaar, woningtype, vraagprijs, woonoppervlakte, aantal kamers, liggingen andere eigenschappen zoals verwarming en aanwezigheid van een garage. Bel of mail de makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook woningen die te koop staan in Nijland, Tjalhuizum, Tjerkwerd, Dedgum & Parrega.

woning-te-koop-breezanddijk

Een appartement kopen in Breezanddijk

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn niet duur, zijn uitstekend bereikbaar, in de basis gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en vergen ook niet al te veel onderhoud. Vergeet niet: je hebt minder ruimte, je hebt meestal geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en een gunstige aanschafprijs.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 – 105 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 830 m3 gas en daarbij 1800 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Breezanddijk

Een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 88 m2 & 108 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1160 kuub gas en gem. 2350 kWh elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Breezanddijk is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Ze zijn vaak wat duurder dan rijwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 95 m2 – 127 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2480 kWh elektriciteit en 1300 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Breezanddijk

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Je geniet van maximale ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Aandachtspunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 130 m2 en 151 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2690 kWh stroom & 1300 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je hebt het meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 152 m2 & 200 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3460 elektriciteit (kWh) + 1740 gas (m3)verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Breezanddijk

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het gebruikelijk om eerst je maximale hypotheek te weten. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Eens het duidelijk is wat je maximaal kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via concepten als Funda, en ook Pararius, Huispedia, Vbo.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl kan je woningen te koop in Breezanddijk Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding door het huis. Wanneer je de woning doorloopt krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de woningwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het kan handig zijn een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze makelaar gaat mee met de rondleiding door de woning en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? De koopakte zal dan worden samengesteld. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. De financiering definitief rondmaken

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de woning af te handelen. A.d.h.v. aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en te verwachten verbouwkosten en investeringen ontvang je een advies over wat de maximale lening is en welke hypotheek daarbij past. In de laatste fase maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Breezanddijk

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een geschikte woning. Deze expert weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die objectief de waarde van een huis kan vaststellen aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een taxatierapport is een dossierstuk bij het aanvragen van een lening, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Hieronder tonen wij adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Breezanddijk en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkend hypotheekadviseur in Breezanddijk geeft financieel advies en helpt bij het verkrijgen van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.250 en €2.850. In de tabel hieronder verstrekken we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Breezanddijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Breezanddijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Breezanddijk

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze buurt. Hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Breezanddijk en direct omgeving. Disclaimer: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees ook verder over Buitenland.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Breezanddijk kopen?

In de buurt van de gemeente Súdwest-Fryslân bestaan er circa 42.501 woonobjecten. Dit zijn 34.625 (65,1%) koophuizen en 7.876 (34,5%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 149 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €210.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €297.003. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit houdt in dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Breezanddijk. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Breezanddijk?

Een woning in Súdwest-Fryslân verbruikt qua energie gem. zo’n 1300 kuub aardgas en 2630 kWh electriciteit. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (830 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1800 kWh electriciteit. Een huis dat vrijstaand is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1740 kuub gas en 3460 kWh elektra). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Breezanddijk passen duurzame investeringen zoals dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, zonneboiler, warmtepomp toe om de energienota te drukken.

Wat voor type families wonen in Breezanddijk?

Deze omgeving kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente verblijven 89.987 inwoners in 39.929 verschillende huishoudens. Het betreft 13.982 eenpersoonshuishoudens, 12.690 families zonder kinderen en 13.257 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,21 personen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste plaats calculeer je de huidige marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media. In de volgende stap moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Hierna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. een mooi bod ontvangen? Dan teken je het voorlopige koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Breezanddijk?

In en rondom deze gemeente zijn er een aantal bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Breezanddijk bouwen of laten bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.gemeentesudwestfryslan.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Nibud, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 8766.

Plaats een reactie