Woning kopen Nijland

Plannen om een woning te kopen in Nijland? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Friesland. Op korte afstand bestaan er uiteenlopende voorzieningen als winkels en scholen. Daarnaast vind je in de directe omgeving een prachtig groen natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente staan er 42.501 huizen (65,1% koophuis, 34,5% huurhuis). De gemiddelde woningprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €297.003. Op dit woningportaal check je het laatste woningaanbod in Nijland, gegevens van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Verder bieden we informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Friesland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kleinere huizen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €210.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €297.003.
 • In de regio zijn veel opties zoals sportclubs, scholen, restaurants, natuurgebieden, winkels.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
PlaatsNijland
Postcode8771
Netnummer0515 (+31515)
Inwoners (gemeente)89.987
Aantal huishoudens39.929
Aantal huishoudens met kinderen13.257
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen42.501
Aantal koopwoningen34.625
Aantal huurwoningen7.876
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.003
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik2630 kWh

Woningaanbod Nijland juli 2024

Met onze huizenzoeker verstrekken we het huidige beschikbare woningaanbod van juli 2024. Zoek op woningtype, vraagprijs, woonoppervlakte, aantal kamers, bouwjaar, liggingen extra details als isolatie & en de aanwezigheid van een balkon. Extra info nodig? Bezoek dan de verkoopmakelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook het huizenaanbod in Tjalhuizum, Folsgare, Breezanddijk, Tjerkwerd en Dedgum.

woning-te-koop-nijland

Aanbod appartement kopen in Nijland

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze zijn centraal gelegen, in de regel gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Aandachtspunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Goede ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 & 94 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 830 m3 gas en daarbij 1800 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Nijland

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Nadelen zijn: geen grote opslagruimte en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 78 m2 – 119 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1160 kuub gas en 2350 kWh aan stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Nijland is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 90 m2 en 113 m2.
 • Schatting: er wordt 2480 kWh elektriciteit en 1300 m3 gas ingekocht.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Nijland

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 133 m2 & 147 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2690 kWh elektra en 1300 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Het mooiste is: erg veel ruimte in en buiten je huis en je ervaart bijzonder veel privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 148 m2 en 203 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3460 elektriciteit (kWh) & 1740 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Nijland

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan doe je er goed aan om te beginnen met een financiële check. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Vanaf het moment dat het duidelijk is wat je kunt lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via woningzoeksites als Funda, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Pararius, Huislijn.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Nijland zoeken. Een mooi huis gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding door het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de woningwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Jij kunt ook informeren om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze woning deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Is jouw bod het winnende bod? De koopakte zal dan worden samengesteld. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De gezamenlijke koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. Gebaseerd op koopsom, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en eventuele verbouwplannen wordt voor jou berekend wat de maximale lening is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en taxateurs in Nijland

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze deskundige zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een object berekend op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Het taxatierapport is nodig bij het aankopen van een huis, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de bijgaande tabel tonen wij namen en adressen van taxateurs en makelaars in Nijland en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Nijland geeft je passend en persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.350 en €2.750. In het schema hier check je adressen van financieel adviseurs in Nijland.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nijland. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Nijland

De afgelopen tijd (juli 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze omgeving. In de zoekmachine hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Nijland en direct omgeving. Belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Garagebox.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Nijland kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Súdwest-Fryslân vinden we circa 42.501 woonobjecten. De verdeling is als volgt: 34.625 (65,1%) koophuizen en 7.876 (34,5%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 149 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €210.000 en de gem. marktprijs is €297.003. De woningmarkt is krap. Dat wil zeggen dat er niet veel aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Nijland. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Nijland?

Een woonobject in Súdwest-Fryslân gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1300 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2630 kWh stroom. Een appartement of flat is relatief zuinig (830 kuub gas en 1800 electriciteit (kWh). Een huis dat vrijstaand is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1740 m3 aan gas en 3460 kWh elektra). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Nijland passen duurzame artikelen zoals zonnepanelen, warmtepomp, dubbel glas, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor huishoudens wonen in Nijland?

Dit gebied kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente leven 89.987 inwoners in 39.929 gezinnen. Wat meer specifiek: 13.982 eenpersoonshuishoudens, 12.690 families zonder kinderen en 13.257 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,21 mensen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Allereerst bepaal je de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open huis dag of social media. Daarbij zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en maak je afspraken voor een rondleiding. Vervolgens gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan leg je afspraken vast in het (voorlopige) koopcontract en de notariële overdrachtsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Nijland?

In en rondom deze gemeente zijn diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Nijland laten ontwerpen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.gemeentesudwestfryslan.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 8771.

Plaats een reactie