Woning kopen Sandfirden

Jouw aanstaande woning kopen in Sandfirden? Het is een gezellige plaats in de provincie Friesland. In en rondom deze plek zijn er meerdere voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Bovendien geniet je hier ook van mooie natuurgebieden, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente staan er 42.501 huizen (65,1% koopwoning, 34,5% huur, vrije sector en sociaal). De huizenprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €297.003. Op deze informatieve website check je het laatste woningaanbod in Sandfirden, adresgegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Bovendien tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Friesland.
 • Het aanbod is divers met zowel kamers, appartementen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €210.000, de gemiddelde verkoopprijs is €297.003.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals restaurants, openbaar vervoer, kinderopvang, natuurgebieden, winkels.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
PlaatsSandfirden
Postcode8613
Netnummer0515 (+31515)
Inwoners (gemeente)89.987
Aantal huishoudens39.929
Aantal huishoudens met kinderen13.257
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen42.501
Aantal koopwoningen34.625
Aantal huurwoningen7.876
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€297.003
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik2630 kWh

Woningaanbod Sandfirden februari 2024

Bijgaand ontdek je alle huizen die te koop staan in februari 2024. Zoek op vraagprijs, bouwjaar, woningtype, woonoppervlakte, aantal kamers, liggingen additionele aspecten als zuinigheid of parkeeropties. Bel of mail de betreffende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het huizenaanbod in Blauwhuis, Westhem, Idzega, Gaastmeer en Sneek.

woning-te-koop-sandfirden

Appartement kopen in Sandfirden

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Deze studio’s zijn voordelig, zijn uitstekend bereikbaar, in de basis gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn ook nog eens onderhoudsarm Aandachtspunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Goede ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 63 m2 en 91 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 830 m3 gas en daarbij 1800 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Sandfirden

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Nadelen zijn: vaak een klein tuintje en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 88 m2 & 109 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1160 kuub gas en doorgaans 2350 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

De betekenis van een hoekhuis in Sandfirden is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, er komt meer daglicht binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 87 m2 en 127 m2.
 • Schatting: er wordt 2480 kWh stroom en 1300 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Sandfirden

De betekenis van een twee onder een kap is twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen zodat de kosten beheersbaar blijven. Nadelen zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 123 m2 – 152 m2.
 • Verwachting: er wordt 2690 kWh elektra en 1300 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 – 195 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3460 elektriciteit (kWh) + 1740 gas (m3) afgenomen.

Uitleg: een woning kopen in Sandfirden

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan doe je er goed aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel adviseur of hypotheek specialist. In de situatie dat het duidelijk is wat je kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huispedia, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je woningen te koop in Sandfirden Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze professional gaat samen met jou het huis bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? De koopakte zal dan worden samengesteld. Bekijk goed of de juiste dingen erin staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de woning te bevestigen. Door middel van het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen middelen en directe verbouwkosten ontvang je een advies over hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en taxateurs in Sandfirden

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze woningdeskundige kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Advies: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van vaste criteria. Zo’n taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de onderstaande tabel tref je namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Sandfirden en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Sandfirden helpt je bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.350 en €2.850. In de lijst hierna bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Sandfirden.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Sandfirden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Sandfirden

De afgelopen periode (februari 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze regio. In de tool hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Sandfirden en net daarbuiten. Goed om te weten: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Recreatiewoning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Sandfirden kopen?

In de buurt van de gemeente Súdwest-Fryslân bestaan er circa 42.501 woonobjecten. Het gaat om 34.625 (65,1%) koophuizen en 7.876 (34,5%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 149 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €210.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €297.003. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit betekent dat er maar beperkt aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Sandfirden. Woningen staan kort te koop en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Sandfirden?

Een woonobject in Súdwest-Fryslân gebruikt gemiddeld 1300 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2630 kWh stroom. Een appartement of flat is relatief zuinig (830 kuub gas p/jaar en 1800 kWh elektra. Een vrijstaande villa heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1740 m3 gas en 3460 electriciteit (kWh)). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Sandfirden passen duurzame producten zoals dubbel glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, warmtepomp toe om de energienota te drukken.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Sandfirden?

Deze gemeente wordt omschreven als erg In deze gemeente verblijven 89.987 inwoners in 39.929 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 13.982 eenpersoonshuishoudens, 12.690 gezinnen zonder kinderen en 13.257 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,21 mensen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Allereerst bereken je de actuele marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open huis dag of via bekenden, vrienden en familie. Hierna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Vervolgens begint het onderhandelen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je afspraken vast in de koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Sandfirden?

In deze streek zijn er verschillende bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Sandfirden laten uittekenen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.gemeentesudwestfryslan.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 8613.

Plaats een reactie