Woning kopen De Cocksdorp

Jouw ideale woning kopen in De Cocksdorp? Het is een erg populaire plek in de provincie Noord-Holland. Op korte afstand vind je diverse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Ook is er vlakbij een park en natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente herbergt in totaal 6.770 huizen (67% koop, 32,1% huur). De prijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €377.342. Op dit huizenportaal bekijk je het woningaanbod in De Cocksdorp, adresgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Bovendien lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Noord-Holland.
 • Je vind hier onder andere rijtjeshuizen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €310.000, de gemiddelde verkoopprijs is €377.342.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals scholen, sportclubs, winkels, natuurgebieden, kinderopvang.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteTexel
PlaatsDe Cocksdorp
Postcode1795
Netnummer0222 (+31222)
Inwoners (gemeente)13.575
Aantal huishoudens6.414
Aantal huishoudens met kinderen1.816
Gemiddelde huishoudensgrootte2,07
Aantal woningen6.770
Aantal koopwoningen5.422
Aantal huurwoningen1.348
Gemiddelde woonoppervlakte125 m2
Gemiddelde WOZ€310.000
Gemiddelde verkoopprijs€377.342
Gemiddeld gasverbruik1330 m3
Gemiddeld stroomverbruik2780 kWh

Woningaanbod De Cocksdorp juni 2024

In deze lijst check je de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Maak een selectie aan de hand van perceeloppervlakte, bouwjaar, ligging, vraagprijs, aantal kamers, woningtypeen andere eigenschappen zoals isolatie & de aanwezigheid van een kelder. Extra info nodig? Bezoek dan de verkoopmakelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook huizen die te koop staan in De Koog, Den Hoorn, De Waal, Oudeschild en Den Burg.

woning-te-koop-de-cocksdorp

Aanbod appartement kopen in De Cocksdorp

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, vaak gelegen op een centrale plek, in de basis gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en vallen vaak binnen een VvE constructie. Minpunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je moet de tuin vaak delen en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Goede ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 en 91 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 900 m3 gas en gem. 2040 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop De Cocksdorp

Een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Voordelig en comfortabel.
 • Vloeroppervlakte tussen de 77 m2 en 111 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1080 kuub gas en 2470 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een echt hoekhuis in De Cocksdorp is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt wat minder inkijk, je hebt ook lichtinval van de zijkant en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan tussenwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 95 m2 en 123 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2720 kWh elektra en 1300 m3 gas gebruikt.

2-onder-1-kap woningen De Cocksdorp

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. In en rondom het huis is veel oppervlak met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. De kritieke factoren zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 128 m2 & 145 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3000 kWh elektra & 1440 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van enorm veel (woon)ruimte en je hebt het meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 143 m2 & 196 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3430 stroom (kWh) + 1750 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in De Cocksdorp

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan adviseren wij om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Als je inzicht hebt in wat je maximaal kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Pararius, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Jaap.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in De Cocksdorp Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding door het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de woningwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze huis-expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en adviseert je over de bieding. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan ga je de koopakte tekenen. Check altijd of alles juist vermeld is en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van de woning rond te maken. Aan de hand van koopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en noodzakelijke verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Helemaal aan het einde ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en taxateurs in De Cocksdorp

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een passend koophuis. Deze huis-expert zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet aan de hand van verschillende thema’s. Een actueel taxatierapport is benodigd voor de financiering van de aankoop van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de bijgaande tabel tref je adressen van taxatie experts en makelaars in De Cocksdorp en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in De Cocksdorp geeft je persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.450 en €3.300. In de volgende weergave verstrekken we adressen van financieel adviseurs in De Cocksdorp.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in De Cocksdorp. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in De Cocksdorp

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in de regio. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in De Cocksdorp en omliggende plekken. Let op: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Mogelijk ook interessant: Makelaarskosten.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Hoe duur is een woning in De Cocksdorp kopen?

In deze gemeente Texel vind je ongeveer 6.770 woonobjecten. Dit zijn 5.422 (67%) koopwoningen en 1.348 (32,1%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 125 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €310.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €377.342. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat maakt dan dat er maar weinig aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in De Cocksdorp. Je moet er heel snel bij zijn en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in De Cocksdorp?

Een woonobject in Texel verbruikt qua energie gem. zo’n 1330 kuub gas p/jaar en 2780 electriciteit (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (900 m3 aan gas en 2040 kWh elektra. Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1750 m3 gas en 3430 stroom (kWh)). Veel eigenaren van huizen te koop in De Cocksdorp passen duurzame artikelen zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, dubbel glas, zonneboiler toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type huishoudens wonen in De Cocksdorp?

Dit buurtschap kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente wonen 13.575 personen in 6.414 gezinnen. Er wonen 2.422 eenpersoonshuishoudens, 2.176 families zonder kinderen en 1.816 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,07 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een verkoopplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open dag organiseren of social media en marktplaats. Hierna ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en plan je bezichtigingen in. Als dat allemaal gelukt is begint het onderhandelen. Zit er een fraai bod tussen? Dan resteert alleen nog de voorlopige koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in De Cocksdorp?

In deze streek zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in De Cocksdorp bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.texel.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 1795.

Plaats een reactie