Woning kopen Den Hoorn

Snel een woning kopen in Den Hoorn? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Noord-Holland. In de nabije buurt zijn er uiteenlopende voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Verder is er vlakbij een prachtige natuur voor wandelingen en fietstochten. De gemeente herbergt in totaal 6.770 woningen (67% koopwoning, 32,1% huurwoning). De huizenprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €377.342. Op dit woningportaal ontdek je het huidige woningaanbod in Den Hoorn, gegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Ook lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Noord-Holland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kamers, appartementen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €310.000, de gemiddelde prijs van een woning is €377.342.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals natuurgebieden, winkels, openbaar vervoer, scholen, kinderopvang.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteTexel
PlaatsDen Hoorn
Postcode1797
Netnummer0222 (+31222)
Inwoners (gemeente)13.575
Aantal huishoudens6.414
Aantal huishoudens met kinderen1.816
Gemiddelde huishoudensgrootte2,07
Aantal woningen6.770
Aantal koopwoningen5.422
Aantal huurwoningen1.348
Gemiddelde woonoppervlakte125 m2
Gemiddelde WOZ€310.000
Gemiddelde verkoopprijs€377.342
Gemiddeld gasverbruik1330 m3
Gemiddeld stroomverbruik2780 kWh

Woningaanbod Den Hoorn juni 2024

Bijgaand check je het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Filter eenvoudig op vraagprijs, bouwjaar, ligging, woonoppervlakte, aantal kamers, perceeloppervlakteen additionele aspecten als energieprestaties & aanwezigheid van een bad. Bel of mail het makelaarskantoor voor een bezichtigingsmoment. Op ons huizenplatform vind je ook het nieuwste woningaanbod in Oudorp, Koedijk, De Koog, De Cocksdorp of De Waal.

woning-te-koop-den-hoorn

Eigen appartement kopen in Den Hoorn

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, hebben een zeer goede bereikbaarheid, zijn doorgaans gelijkvloers hebben weinig stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Aandachtspunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alles gelijkvloers en erg waardevast.
 • Woonoppervlak tussen de 69 m2 – 93 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 900 m3 gas en 2040 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Den Hoorn

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat maakt dat het een veilige investering is. Wat betreft de nadelige aspecten: een kleine achtertuin en vooral buiten minimale privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 84 m2 en 116 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1080 kuub gas en +/- 2470 kWh aan elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Den Hoorn is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere tuin, je geniet van meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeswoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 85 m2 en 124 m2.
 • Schatting: er wordt 2720 kWh elektriciteit + 1300 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Den Hoorn

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten van aandacht zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 120 m2 – 140 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3000 kWh elektriciteit en 1440 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Het mooiste is: enorm veel (woon)ruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Let op: Goedkoop is het niet. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 – 190 m2.
 • Verwachting: er wordt 3430 elektra (kWh) & 1750 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Den Hoorn

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan raden wij aan om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer je weet wat jouw bestedingsruimte is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via woningzoeksites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Pararius, Vbo.nl kan je 24/7 woningen te koop in Den Hoorn Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor het bezichtigen van het huis. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bieding stel je samen a.d.h.v. de woningwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. In veel situaties is het een aanrader om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! De koopakte kan dan opgesteld worden. Controleer zorgvuldig of alles juist vermeld is en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het tijd om de financiering van het huis in orde te maken. D.m.v. het biedbedrag, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaartegoeden en een bouwdepot voor verbouwing stelt de hypotheekadviseur vast wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In de laatste fase breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Den Hoorn

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze makelaar weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een object berekend op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Zo’n taxatierapport is benodigd voor het aankopen van een huis, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de tabel hieronder tonen wij namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Den Hoorn en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkend hypotheekadviseur in Den Hoorn geeft je persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Jouw adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.250 – €2.750. In de volgende weergave bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Den Hoorn.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Den Hoorn. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Den Hoorn

De afgelopen periode (juni 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze streek. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Den Hoorn en daarbuiten. Goed om te weten: je ziet hier enkel de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Abonnementen vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Den Hoorn kopen?

In deze gemeente Texel vind je ongeveer 6.770 woonobjecten. Hierbij spreken we van 5.422 (67%) koopwoningen en 1.348 (32,1%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 125 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €310.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €377.342. De woningmarkt is krap. Hierdoor kunnen we stellen dan er niet veel aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Den Hoorn. Woningen staan kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Den Hoorn?

Een woonhuis in Texel verbruikt gemiddeld 1330 m3 per jaar aan gas en 2780 kWh electriciteit. Een appartement is het meest zuinig (900 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2040 electriciteit (kWh). Een huis dat vrijstaand is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1750 kuub gas p/jaar en 3430 kWh electriciteit). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Den Hoorn passen duurzame producten zoals dubbel glas, vloerisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepomp toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor huishoudens wonen in Den Hoorn?

Deze gemeente heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente wonen 13.575 mensen die we kunnen onderverdelen in 6.414 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 2.422 eenpersoonshuishoudens, 2.176 families zonder kinderen en 1.816 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,07 inwoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats denk je na over de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Populaire kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of social media en marktplaats. Hiervoor zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen plannen. In de volgende stap starten biedingen en onderhandelingen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan volgen nog het (voorlopige) koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Den Hoorn?

In en rondom deze gemeente zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Den Hoorn laten ontwerpen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.texel.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 1797.

Plaats een reactie