Woning kopen De Koog

Ga je een woning kopen in De Koog? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Noord-Holland. In de nabije omgeving heb je verschillende faciliteiten winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Daarbij vind je in de directe omgeving een prachtige natuur voor wandelingen en fietstochten. In 2024 zijn er in de gemeente 6.770 woningen (67% koophuis, 32,1% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde transactieprijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €377.342. Op dit huizenplatform check je het laatste woningaanbod in De Koog, contactgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Tevens vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Noord-Holland.
 • Het aanbod is divers met zowel kamers, appartementen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €310.000, de gemiddelde transactieprijs is €377.342.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals sportclubs, winkels, restaurants, natuurgebieden, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteTexel
PlaatsDe Koog
Postcode1796
Netnummer0222 (+31222)
Inwoners (gemeente)13.575
Aantal huishoudens6.414
Aantal huishoudens met kinderen1.816
Gemiddelde huishoudensgrootte2,07
Aantal woningen6.770
Aantal koopwoningen5.422
Aantal huurwoningen1.348
Gemiddelde woonoppervlakte125 m2
Gemiddelde WOZ€310.000
Gemiddelde verkoopprijs€377.342
Gemiddeld gasverbruik1330 m3
Gemiddeld stroomverbruik2780 kWh

Woningaanbod De Koog juli 2024

Hieronder ontdek je het huidige beschikbare woningaanbod van juli 2024. Zoom verder in op woningtype, bouwjaar, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, ligging, aantal kamersen additionele aspecten als energieneutraal & parkeermogelijkheden. Bel of mail de verkopende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Via deze website bekijk je ook het huizenaanbod in Den Hoorn, Oudorp, De Cocksdorp, De Waal & Oudeschild.

woning-te-koop-de-koog

Appartementen te koop De Koog

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze zijn vaak gunstig gelegen, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, gebruiken weinig gas en stroom en vallen vaak binnen een VvE constructie. Aandachtspunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Uitstekend bereikbaar en lagere woonlasten.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 – 94 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 900 m3 gas en gem. 2040 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen De Koog

Een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn betaalbaar en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. Belangrijke aandachtspunten zijn: vaak een klein tuintje en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 79 m2 en 107 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1080 kuub gas en tevens 2470 kWh stroomverbruik.

Hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in De Koog is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeswoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 99 m2 & 131 m2.
 • Schatting: er wordt 2720 kWh elektra en 1300 m3 gas ingekocht.

2-onder-1 kap woning De Koog

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 123 m2 – 153 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3000 kWh elektra & 1440 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt een groot gevoel van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 140 m2 en 202 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3430 stroom (kWh) + 1750 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in De Koog

 1. Bereken je max. hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan adviseren wij om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer het duidelijk is wat jouw bestedingsruimte is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Vbo.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl kan je razendsnel woningen te koop in De Koog Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Tijdens een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Het is vaak niet onverstandig een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Hij of zij zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? De koopakte zal dan worden samengesteld. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De getekende koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. De financiering definitief rondmaken

  De volgende stap is om de financiering van het huis af te ronden. Aan de hand van koopsom, kosten koper (k.k.), zelf in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en taxateurs in De Koog

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een huis. Deze expert zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Goed om te weten: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie expert is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een dergelijk taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, een offerte voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Bijgaand tonen wij contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in De Koog en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in De Koog helpt je bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw adviseur loopt jouw financiële situatie door en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.900 en €3.150. In het schema hier tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in De Koog.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in De Koog. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in De Koog

Deze maand (juli 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in de regio. In het overzicht hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in De Koog en daarbuiten. Let op: dit zijn puur vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Check ook meer details over Overdrachtsbelasting.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Hoe duur is een woning in De Koog kopen?

In de buurt van de gemeente Texel registreren wij 6.770 woningen. We maken onderscheid tussen 5.422 (67%) koopwoningen en 1.348 (32,1%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 125 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €310.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €377.342. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit zorgt ervoor dat dat je niet veel te kiezen hebt en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in De Koog. Woning zijn vaak snel verkocht en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in De Koog?

Een huishouden in Texel verbruikt gemiddeld 1330 kuub gas p/jaar en 2780 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (900 m3 gas voor verwarming en warm water en 2040 kWh stroom. Een groot vrijstaand woonhuis is topverbruiker qua energie (1750 m3 per jaar aan gas en 3430 elektra (kWh)). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in De Koog passen duurzame producten zoals warmtepomp, dubbel glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, zonnepanelen toe om de energienota te drukken.

Wat voor type families wonen in De Koog?

Dit buurtschap kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente leven 13.575 personen in 6.414 verschillende gezinnen. Het gaat om 2.422 eenpersoonshuishoudens, 2.176 huishoudens zonder kinderen en 1.816 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,07 mensen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste stel je een vraagprijs op en maak je een verkoopplan. Bekende kanalen zijn Funda, een open huis dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Daarbij maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en maak je afspraken voor een rondleiding. In de volgende stap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan resteert alleen nog het voorlopige koopcontract en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in De Koog?

In en rondom deze gemeente zijn er meestal wel bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in De Koog bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.texel.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Nibud voor postcodegebied 1796.

Plaats een reactie