Woning kopen Oudorp

Plannen om een woning te kopen in Oudorp? Het is een erg populaire plek in de provincie Noord-Holland. In de nabije omgeving zijn er verschillende faciliteiten zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. In aanvulling daarop tref je hier een groen park en natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente biedt 51.656 huizen (58,5% koopwoning, 41,4% huurwoningen). De gemiddelde prijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €365.446. Op dit woningplatform check je het actuele woningaanbod in Oudorp, adressen van kantoren als makelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Verder tonen wij extra informatie over huizentypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Noord-Holland.
 • Het aanbod is heel divers met rijtjeshuizen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €245.000, de gemiddelde huizenprijs is €365.446.
 • In de regio zijn veel opties zoals kinderopvang, scholen, natuurgebieden, sportclubs, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteAlkmaar
PlaatsOudorp
Postcode1829
Netnummer072 (+3172)
Inwoners (gemeente)109.436
Aantal huishoudens52.179
Aantal huishoudens met kinderen16.704
Gemiddelde huishoudensgrootte2,08
Aantal woningen51.656
Aantal koopwoningen32.763
Aantal huurwoningen18.893
Gemiddelde woonoppervlakte104 m2
Gemiddelde WOZ€245.000
Gemiddelde verkoopprijs€365.446
Gemiddeld gasverbruik1040 m3
Gemiddeld stroomverbruik2510 kWh

Woningaanbod Oudorp mei 2024

Met onze huizenzoeker maak je kennis met optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Filter eenvoudig op bouwjaar, vraagprijs, perceeloppervlakte, woningtype, aantal kamers, liggingen meer onderwerpen zoals isolatie en aanwezigheid van parkeerplaats. Bel of mail de makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook woningen die te koop staan in Koedijk, Sint Pancras, Den Hoorn, De Koog en De Cocksdorp.

woning-te-koop-oudorp

Studio of appartement kopen in Oudorp

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, je vind ze veel in het centrum, in de basis gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Vergeet niet: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je moet de tuin vaak delen en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en zeer betaalbaar.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 & 104 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 710 m3 gas & 1890 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis Oudorp

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn doorgaans een goede investering. Wat betreft de nadelige aspecten: geen garage en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 88 m2 – 115 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1080 kuub gas en gem. 2690 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een net hoekhuis in Oudorp is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, er komt meer daglicht binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeshuizen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 99 m2 – 129 m2.
 • Schatting: er wordt 2820 kWh stroom + 1290 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Oudorp

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 120 m2 – 146 m2.
 • Verwachting: er wordt 3190 kWh stroom & 1430 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Het mooiste is: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je bent lekker op jezelf: van de buren zul je niet veel vernemen. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 150 m2 & 198 m2.
 • Verwachting: er wordt 3770 elektriciteit (kWh) & 1860 gas (m3) verbruikt

In vijf stappen een woning kopen in Oudorp

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te weten. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Eens je weet wat je verantwoord kan lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius kan je 24/7 woningen te koop in Oudorp Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding door het huis. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de woningwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Tevens is het aan te raden een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze persoon loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Kijk goed of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De getekende koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van de koop te bevestigen. A.d.h.v. het geaccepteerde bod, kosten koper (k.k.), zelf in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt voor jou berekend hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek geschikt is. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Taxateurs en makelaardijen in Oudorp

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een huis. Deze specialist weet waar een goed bod aan moet voldoen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Belangrijk: een NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van een aantal factoren. Een dergelijk taxatierapport is nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de bijgaande tabel kan je aan de slag met gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Oudorp en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Oudorp geeft advies bij het afsluiten van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.900 – €2.550. In de opsomming hierna bieden we adressen van financieel adviseurs in Oudorp.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oudorp. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Oudorp

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Oudorp en omliggende plekken. Erg belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Op deze website lees je ook meer over Energie vegelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost een woning in Oudorp kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Alkmaar zijn er 51.656 woonobjecten. Dit zijn 32.763 (58,5%) koopwoningen en 18.893 (41,4%) huurwoningen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 104 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €245.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €365.446. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat houdt in dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Oudorp. Woning zijn vaak snel verkocht en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Oudorp?

Een huis in Alkmaar heeft een verbruik van gemiddeld 1040 kuub gas p/jaar en 2510 kWh elektra. Een studio of appartement verbruikt het minst (710 m3 gas voor verwarming en warm water en 1890 kWh elektra. Een vrijstaande woning is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1860 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3770 kWh elektra). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Oudorp passen duurzame artikelen zoals dubbel glas, dakisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor huishoudens wonen in Oudorp?

Deze regio wordt omschreven als erg In de gemeente zijn 109.436 mensen die we kunnen onderverdelen in 52.179 verschillende gezinnen. Dit zijn 21.177 eenpersoonshuishoudens, 14.298 families zonder kinderen en 16.704 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,08 bewoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste calculeer je de huidige marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of social media en marktplaats. Hiervoor zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen plannen. In de volgende stap starten biedingen en onderhandelingen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan volgen nog de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Oudorp?

In en rondom deze gemeente zijn er meestal wel bouwkavels met een woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Oudorp laten ontwerpen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.alkmaar.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 1829.

Plaats een reactie