Woning kopen Koedijk

Plannen om een woning te kopen in Koedijk? Het is een geweldige plek in de provincie Noord-Holland. In en rondom deze plek zijn er veel faciliteiten winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Ook kan je hier genieten van een heerlijk natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. In 2024 zijn er in de gemeente 24.439 huizen (69,5% koophuis, 30,5% huurwoning). De gemiddelde transactieprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €323.983. Op dit woningportaal check je het laatste woningaanbod in Koedijk, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Ook lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Noord-Holland.
 • Je vind hier onder andere starterswoningen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €252.000, de gemiddelde woningprijs is €323.983.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals kinderopvang, restaurants, sportclubs, openbaar vervoer, winkels.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteDijk en Waard
PlaatsKoedijk
Postcode1832
Netnummer072 (+3172)
Inwoners (gemeente)57.587
Aantal huishoudens23.770
Aantal huishoudens met kinderen9.563
Gemiddelde huishoudensgrootte2,37
Aantal woningen24.439
Aantal koopwoningen18.905
Aantal huurwoningen5.534
Gemiddelde woonoppervlakte112 m2
Gemiddelde WOZ€252.000
Gemiddelde verkoopprijs€323.983
Gemiddeld gasverbruik960 m3
Gemiddeld stroomverbruik2880 kWh

Woningaanbod Koedijk juli 2024

In deze lijst maak je kennis met optionele koophuizen die in juli 2024 worden verkocht. Maak een selectie aan de hand van aantal kamers, woningtype, perceeloppervlakte, vraagprijs, ligging, bouwjaaren andere woningeigenschappen als energieneutraal & en de aanwezigheid van een tuin. Interesse? Mail of bel de verkoopmakelaar voor een bezichtigingsmoment. Op ons huizenplatform vind je ook het nieuwste woningaanbod in Sint Pancras, Stompetoren, Oudorp, Den Hoorn & De Koog.

woning-te-koop-koedijk

Aanbod appartement kopen in Koedijk

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze zijn vaak gunstig gelegen, zijn doorgaans gelijkvloers worden gekenmerkt door een lage energierekening en je hebt weinig onderhoud. Aandachtspunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en geen tuinonderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 en 96 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 530 m3 gas en gem. 1930 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Koedijk

Een tussenwoning is een woningtype is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat maakt dat het een veilige investering is. Er zijn ook nadelen: een kleine achtertuin en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 78 m2 – 115 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 930 kuub gas en +/- 2970 kWh elektriciteitsverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Koedijk is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, meer lichtinval en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan een tussenwoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 85 m2 & 115 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3030 kWh stroom & 1100 m3 gas afgenomen.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Koedijk

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Punten waar je op moet letten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 120 m2 – 146 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3430 kWh stroom en 1170 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je hebt het meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 147 m2 & 194 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4030 elektriciteit (kWh) & 1650 gas (m3) verstookt.

In 5 stappen: een woning kopen in Koedijk

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan raden wij aan om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Als je weet wat je verantwoord kan lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via woningzoeksites als Funda, Vbo.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huispedia kan je razendsnel woningen te koop in Koedijk Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Bij het doorlopen van de woning kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden zal afhangen van de woningwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Jij kunt ook informeren om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze woning deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan wordt de koopakte opgesteld. Kijk goed of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden staan. De koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van de woning definitief te regelen. Door middel van aankoopwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en toekomstige verbouwingen wordt voor jou berekend hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In de laatste fase ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaars in Koedijk

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze woningdeskundige heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Het taxatierapport heb je nodig bij het verkrijgen van een lening, het oversluiten van een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In het overzicht hieronder bekijk je adressen van taxatie experts en makelaars in Koedijk en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Koedijk geeft je persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.650 en €2.650. In het schema hier check je contactgegevens van financieel adviseurs in Koedijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Koedijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Koedijk

In juli 2024 zijn er weer veel woningen verkocht in de regio. In het overzicht hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Koedijk en daarbuiten. Erg belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees ook verder over Internet vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost gemiddeld een woning in Koedijk kopen?

In de hele gemeente Dijk en Waard zijn er ruim 24.439 woningen. Je vindt hier circa 18.905 (69,5%) koopwoningen en 5.534 (30,5%) huurwoningen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 112 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €252.000 en de gem. verkoopprijs is €323.983. De woningmarkt is krap. Dit zorgt ervoor dat de keuzes zeer beperkt zijn en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Koedijk. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Koedijk?

Een huis in Dijk en Waard verbruikt qua energie gem. zo’n 960 kuub aardgas en 2880 stroom (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (530 m3 gas voor verwarming en warm water en 1930 elektra (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis verbruikt de meeste energie (1650 kuub aardgas en 4030 kWh stroom). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Koedijk passen duurzame oplossingen als dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen, dubbel glas, vloerisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type huishoudens wonen in Koedijk?

Dit gebied is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente leven 57.587 personen in 23.770 verschillende gezinnen. Hier wonen 7.151 eenpersoonshuishoudens, 7.056 huishoudens zonder kinderen en 9.563 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,37 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Als eerste moet je een verkoopprijs bepalen en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Bekende kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of Facebook/instagram. Ook moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen inplannen. In de volgende stap kunnen huizenzoekers een bod doen. Een koper gevonden? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Koedijk?

In deze provincie vind je diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Koedijk laten uittekenen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.dijkenwaard.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 1830, 1832.

Plaats een reactie