Woning kopen Oud-Vossemeer

Alles weten over woning kopen in Oud-Vossemeer? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Zeeland. Op korte afstand heb je toegang tot veel voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Verder vind je hier een bijzondere natuur voor wandelingen en fietstochten. In totaal zijn er in deze gemeente 11.112 huizen (70,2% koopwoning, 29,2% huurwoningen). De gemiddelde transactieprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €264.939. Op Woningassistent.nl bekijk je het woningaanbod in Oud-Vossemeer, adressen van kantoren als makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Verder tonen wij extra informatie over huizentypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Zeeland.
 • Het aanbod is divers met zowel kamers, appartementen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €201.000, de gemiddelde verkoopprijs is €264.939.
 • In deze buurt vind jij veel mogelijkheden zoals natuurgebieden, kinderopvang, openbaar vervoer, restaurants, sportclubs.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteTholen
PlaatsOud-Vossemeer
Postcode4698
Netnummer0166 (+31166)
Inwoners (gemeente)25.757
Aantal huishoudens10.503
Aantal huishoudens met kinderen3.937
Gemiddelde huishoudensgrootte2,43
Aantal woningen11.112
Aantal koopwoningen9.888
Aantal huurwoningen1.224
Gemiddelde woonoppervlakte126 m2
Gemiddelde WOZ€201.000
Gemiddelde verkoopprijs€264.939
Gemiddeld gasverbruik1190 m3
Gemiddeld stroomverbruik2810 kWh

Woningaanbod Oud-Vossemeer april 2024

In het schema hierna krijg je inzicht in de beschikbare koopwoningen in april 2024. Maak een selectie aan de hand van aantal kamers, perceeloppervlakte, vraagprijs, woningtype, woonoppervlakte, liggingen andere woningeigenschappen als woninglabel & parkeeropties. Bel of mail de verkopende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in St. Willebrord, Sprundel, Sint-Annaland, Stavenisse en Sint-Maartensdijk.

woning-te-koop-oud-vossemeer

Appartementen te koop Oud-Vossemeer

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, vaak gelegen op een centrale plek, in de regel gelijkvloers, hebben lage stookkosten en zijn ook nog eens onderhoudsarm Niet vergeten: het is allemaal wat kleiner, vaak is er een gedeelde tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een prettige ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 – 103 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 670 m3 gas en tevens 1870 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis Oud-Vossemeer

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte rondom de woning en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Waardevaste investering.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 83 m2 – 118 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1060 kuub gas en daarbij 2510 kWh aan elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Oud-Vossemeer is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt iets meer beschutting, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan tussenwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 82 m2 en 127 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2620 kWh elektra + 1190 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Oud-Vossemeer

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Soms staat de ene woning haaks op de andere. In en rondom het huis is veel oppervlak en veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten van aandacht zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 130 m2 & 153 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3180 kWh stroom en 1260 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je hebt maximale privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 141 m2 – 195 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3810 stroom (kWh) & 1660 gas (m3)afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Oud-Vossemeer

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Zodra het duidelijk is wat jouw max. hypotheek is kan de zoektocht beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Vbo.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Oud-Vossemeer Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Maak dan direct een afspraak voor een bezichtiging. Bij het bekijken van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat je wilt bieden bepaal je op basis van de woningwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze professional zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en adviseert je over de bieding. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? De koopakte kan dan opgesteld worden. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Deze koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. D.m.v. het bod, kosten koper, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en directe verbouwkosten calculeert de specialist wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Helemaal aan het einde breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaars en taxateurs in Oud-Vossemeer

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en kopen van een huis. Hij of zij heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en helpt je bij het verkoopproces. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van een aantal factoren. Zo’n taxatierapport is een dossierstuk bij het kopen van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de onderstaande tabel tref je adresgegevens van taxateurs en makelaars in Oud-Vossemeer en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een professionele hypotheekadviseur in Oud-Vossemeer geeft financieel advies en helpt bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Een deskundig financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.700 & €2.600. In de lijst hierna vind je contactgegevens van financieel adviseurs in Oud-Vossemeer.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oud-Vossemeer. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Oud-Vossemeer

Afgelopen maand (april 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. In de lijst hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Oud-Vossemeer en daarbuiten. Goed om te weten: je ziet hier de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Penthouse.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Oud-Vossemeer kopen?

In de gemeente Tholen zijn er ruim 11.112 woningen. Het gaat om 9.888 (70,2%) koophuizen en 1.224 (29,2%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 126 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €201.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €264.939. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit houdt in dat dat je niet veel te kiezen hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Oud-Vossemeer. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Oud-Vossemeer?

Een woning in Tholen kent een gem. verbruik van 1190 m3 aan gas en 2810 kWh stroom. Een flat of appartement is relatief zuinig (670 m3 gas voor verwarming en warm water en 1870 kWh elektra. Een vrijstaande villa verbruikt de meeste energie (1660 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3810 electriciteit (kWh)). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Oud-Vossemeer passen duurzame investeringen zoals zonneboiler, dubbel glas, vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepomp toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor gezinnen wonen in Oud-Vossemeer?

Deze woonplaats kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente zijn 25.757 personen in 10.503 verschillende gezinnen. Het gaat om 3.121 eenpersoonshuishoudens, 3.445 families zonder kinderen en 3.937 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,43 mensen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats moet je een verkoopprijs bepalen en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Populaire kanalen zijn Funda, een open huis dag of Facebook/instagram. Tevens ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en plan je bezichtigingen in. In de vervolgstap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan regel je enkel nog de koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Oud-Vossemeer?

In en rondom deze gemeente zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar een woonbestemming op zit. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Oud-Vossemeer realiseren. Doe navraag bij de gemeente (www.tholen.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 4697, 4698.

Plaats een reactie