Woning kopen Tholen

Ga je een woning kopen in Tholen? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Zeeland. Op korte afstand zijn er allerhande dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Verder is er vlakbij een bijzondere natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. In totaal zijn er in deze gemeente 11.112 woningen (70,2% koop, 29,2% huurwoningen). De gemiddelde prijs van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €264.939. Op deze informatieve website bieden wij het beschikbare woningaanbod in Tholen, contactgegevens van makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Ook bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Zeeland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kamers, appartementen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €201.000, de gemiddelde woningprijs is €264.939.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals winkels, restaurants, natuurgebieden, openbaar vervoer, scholen.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteTholen
Postcode4691
Netnummer0166 (+31166)
Inwoners (gemeente)25.757
Aantal huishoudens10.503
Aantal huishoudens met kinderen3.937
Gemiddelde huishoudensgrootte2,43
Aantal woningen11.112
Aantal koopwoningen9.888
Aantal huurwoningen1.224
Gemiddelde woonoppervlakte126 m2
Gemiddelde WOZ€201.000
Gemiddelde verkoopprijs€264.939
Gemiddeld gasverbruik1190 m3
Gemiddeld stroomverbruik2810 kWh

Woningaanbod Tholen april 2024

Bijgaand blader je door alle huizen die te koop staan in april 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op woningtype, woonoppervlakte, ligging, bouwjaar, perceeloppervlakte, aantal kamersen andere eigenschappen zoals isolatie & aanwezigheid van parkeerplaats. Meer weten? Informeer dan bij de betreffende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het actuele woningaanbod in Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht & Bergen op Zoom.

woning-te-koop-tholen

Appartementen te koop Tholen

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, gebouwd op centraal gelegen locaties, in de regel gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en zijn vaak onderdeel van een VvE. Maar let op: slechts een beperkt vloeroppervlak, je moet de tuin vaak delen en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en erg waardevast.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 en 96 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 670 m3 gas & 1870 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Tholen

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat maakt dat het een veilige investering is. Er zijn ook nadelen: vaak een klein tuintje en vooral buiten minimale privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 87 m2 & 105 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1060 kuub gas en gem. 2510 kWh stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Tholen is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt meer privacy, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot tussenwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 99 m2 en 115 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2620 kWh elektra & 1190 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Tholen

De betekenis van een twee onder een kap is twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Je geniet van maximale ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Je kunt de bouwkosten delen wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Minpunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 126 m2 – 147 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3180 kWh elektra en 1260 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Belangrijkste voordelen: veel woonruimte, een grote tuin en je hebt het meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 & 202 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3810 stroom (kWh) en 1660 gas (m3)verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Tholen

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te weten. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat je inzicht hebt in wat je kunt betalen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via concepten als Funda, en ook Huispedia, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je 24/7 woningen te koop in Tholen Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod zul je moeten bepalen met een analyse van de waarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. In veel situaties is het een aanrader om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Loop na of alles volgens afspraak erin staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen definitief te regelen. Op basis van koopsom, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en noodzakelijke verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Nu ben je bijna klaar. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en woningtaxateurs in Tholen

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het aankopen van een woning. Deze woningdeskundige kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en helpt je bij het verkoopproces. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van een aantal factoren. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de tabel hieronder tref je adressen van taxatie experts en makelaars in Tholen en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Tholen geeft je passend en persoonlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.400 – €3.250. In de volgende weergave tref je adressen van financieel adviseurs in Tholen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Tholen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Tholen

In april 2024 zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze buurt. In de zoekmachine hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Tholen en omliggende plekken. Noemenswaardig: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees ook verder over Verkoopmakelaar.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Tholen kopen?

In de hele gemeente Tholen vinden we circa 11.112 woningen. Dit zijn 9.888 (70,2%) koopwoningen en 1.224 (29,2%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 126 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €201.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €264.939. De woningmarkt is vrij overspannen. Je moet er rekening mee houden dat dat je niet veel te kiezen hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Tholen. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Tholen?

Een woning in Tholen verbruikt gemiddeld 1190 m3 gas en 2810 elektra (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (670 m3 gas en 1870 kWh electriciteit. Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1660 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3810 kWh elektra). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Tholen passen duurzame verwarmingsbronnen als vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, dakisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor gezinnen wonen in Tholen?

Dit gebied kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente leven 25.757 personen in 10.503 huishoudens. Dit zijn 3.121 eenpersoonshuishoudens, 3.445 families zonder kinderen en 3.937 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,43 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste fase denk je na over de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Nu zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen inplannen. In de vervolgstap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan volgen nog het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Tholen?

In deze provincie zijn er meestal wel bouwkavels met een woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Tholen bouwen of laten bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.tholen.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Nibud, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 4690, 4691.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie