Woning kopen Stavenisse

Een woning kopen in Stavenisse? Het is een geweldige plek in de provincie Zeeland. In de regio zijn er diverse dagelijkse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Bovendien geniet je hier ook van mooie natuurgebieden, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente heeft 11.112 huizen (70,2% koop, 29,2% huurhuis). De prijs van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €264.939. Op dit woningplatform bieden wij het woningaanbod in Stavenisse, namen en adressen van makelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Ook vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Zeeland.
 • Je hebt de keuze uit rijtjeshuizen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €201.000, de gemiddelde woningprijs is €264.939.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals restaurants, openbaar vervoer, natuurgebieden, kinderopvang, scholen.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteTholen
PlaatsStavenisse
Postcode4696
Netnummer0166 (+31166)
Inwoners (gemeente)25.757
Aantal huishoudens10.503
Aantal huishoudens met kinderen3.937
Gemiddelde huishoudensgrootte2,43
Aantal woningen11.112
Aantal koopwoningen9.888
Aantal huurwoningen1.224
Gemiddelde woonoppervlakte126 m2
Gemiddelde WOZ€201.000
Gemiddelde verkoopprijs€264.939
Gemiddeld gasverbruik1190 m3
Gemiddeld stroomverbruik2810 kWh

Woningaanbod Stavenisse juli 2024

Bijgaand tref je alle huizen die deze maand (juli 2024) te koop staan. Kies op basis van aantal kamers, bouwjaar, woonoppervlakte, vraagprijs, woningtype, liggingen andere eigenschappen zoals woninglabel & aanwezigheid van een bad. Meer weten? Informeer dan bij de verkopende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook het nieuwste woningaanbod in Sint-Annaland, Oud-Vossemeer, Sint-Maartensdijk, Scherpenisse en Poortvliet.

woning-te-koop-stavenisse

Studio of appartement kopen in Stavenisse

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, hebben een zeer goede bereikbaarheid, in de regel gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Vergeet niet: slechts een beperkt vloeroppervlak, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een prettige ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Woonoppervlak tussen de 64 m2 en 103 m2.
 • Het energiegebruik is circa 670 m3 gas + 1870 kWh aan elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Stavenisse

Een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. Belangrijke aandachtspunten zijn: vaak een klein tuintje en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Waardevaste investering.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 79 m2 – 114 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1060 kuub gas & 2510 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een echt hoekhuis in Stavenisse is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt iets meer beschutting, in de zomer meer zonlicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan tussenwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 86 m2 en 129 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2620 kWh elektriciteit & 1190 m3 gas gebruikt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Stavenisse

De definitie van een twee onder een kap is: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen zodat de kosten beheersbaar blijven. De kritieke factoren zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 130 m2 en 141 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3180 kWh elektriciteit + 1260 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Het mooiste is: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 – 199 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3810 stroom (kWh) + 1660 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in Stavenisse

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Zodra je weet wat je budget is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl kan je 24/7 woningen te koop in Stavenisse zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding door het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat je wilt bieden bepaal je op basis van de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. In veel situaties is het een aanrader om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze specialist kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb je het hoogste bedrag geboden? De koopakte zal dan worden samengesteld. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis rond te maken. Gebaseerd op de overeengekomen prijs, kosten koper (k.k.), eigen geld en te verwachten verbouwkosten en investeringen berekent de adviseur wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Vervolgens ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en taxateurs in Stavenisse

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een geschikte woning. Deze woningdeskundige heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Advies: een NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij het verkrijgen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Hieronder bekijk je gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Stavenisse en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Stavenisse geeft je persoonlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.400 & €2.950. In de lijst hierna vind je contactgegevens van financieel adviseurs in Stavenisse.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Stavenisse. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Stavenisse

De afgelopen periode (juli 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze regio. In het overzicht hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Stavenisse en direct omgeving. Goed om te weten: dit zijn alleen de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees ook verder over Halfvrijstaande woning.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Stavenisse kopen?

In de buurt van de gemeente Tholen bestaan er circa 11.112 woonhuizen. Hierbij spreken we van 9.888 (70,2%) koopwoningen en 1.224 (29,2%) huurwoningen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 126 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €201.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €264.939. De woningmarkt is krap. Je moet er rekening mee houden dat het aanbod klein is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Stavenisse. Woningen staan kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Stavenisse?

Een woonobject in Tholen gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1190 kuub aardgas en 2810 kWh electriciteit. Een appartement of flat is relatief zuinig (670 m3 aan gas en 1870 elektra (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis neemt flink meer energie af (1660 kuub aardgas en 3810 stroom (kWh)). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Stavenisse passen duurzame verwarmingsbronnen als dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, zonneboiler toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor huishoudens wonen in Stavenisse?

Deze gemeente heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente wonen 25.757 inwoners in 10.503 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 3.121 eenpersoonshuishoudens, 3.445 huishoudens zonder kinderen en 3.937 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,43 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase bepaal je de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Maak gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media en marktplaats. Daarna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en maak je afspraken voor een rondleiding. Hierna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Stavenisse?

In deze streek zijn er een aantal bouwkavels die een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Stavenisse zetten. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.tholen.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 4695, 4696.

Plaats een reactie