Woning kopen Sint-Annaland

Van plan om een woning te kopen in Sint-Annaland? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Zeeland. In de nabije buurt bestaan er uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. In aanvulling daarop ontdek je hier een park en natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente zijn er in totaal 11.112 woningen (70,2% koop, 29,2% huurhuis). De gemiddelde transactieprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €264.939. Op deze pagina bekijk je het beschikbare woningaanbod in Sint-Annaland, namen en adressen van NVM-makelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop tonen wij extra informatie over huizentypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Zeeland.
 • Het aanbod is divers met zowel tussenwoningen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €201.000, de doorsnee verkoopprijs is €264.939.
 • In deze buurt vind jij veel mogelijkheden zoals winkels, scholen, kinderopvang, sportclubs, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteTholen
PlaatsSint-Annaland
Postcode4697
Netnummer0166 (+31166)
Inwoners (gemeente)25.757
Aantal huishoudens10.503
Aantal huishoudens met kinderen3.937
Gemiddelde huishoudensgrootte2,43
Aantal woningen11.112
Aantal koopwoningen9.888
Aantal huurwoningen1.224
Gemiddelde woonoppervlakte126 m2
Gemiddelde WOZ€201.000
Gemiddelde verkoopprijs€264.939
Gemiddeld gasverbruik1190 m3
Gemiddeld stroomverbruik2810 kWh

Woningaanbod Sint-Annaland april 2024

In het schema hierna krijg je inzicht in alle huizen die te koop staan in april 2024. Zoom verder in op ligging, aantal kamers, bouwjaar, woningtype, woonoppervlakte, vraagprijsen extra details als CV-ketel en aanwezigheid van een bad. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de bewoners of makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Op ons woningplatform bekijk je ook woningen die te koop staan in Oud-Vossemeer, St. Willebrord, Stavenisse, Sint-Maartensdijk of Scherpenisse.

woning-te-koop-sint-annaland

Appartementen te koop Sint-Annaland

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, vaak gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en het onderhoud is zeer beperkt. Wat wel geldt: het woonoppervlak is niet al te groot, een tuin ontbreekt vaak en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Goede ligging en minder energiekosten.
 • Woonoppervlak tussen de 65 m2 & 101 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 670 m3 gas en +/- 1870 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Sint-Annaland

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Belangrijke aandachtspunten zijn: vaak een klein tuintje en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 71 m2 en 112 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1060 kuub gas + 2510 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een net hoekhuis in Sint-Annaland is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, in de zomer meer zonlicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeshuizen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 96 m2 en 124 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2620 kWh stroom en 1190 m3 gas afgenomen.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Sint-Annaland

Een twee onder een kap wil zeggen twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Minpunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 135 m2 en 140 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3180 kWh elektra & 1260 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Er is erg veel ruimte in en buiten je huis en je bent lekker op jezelf: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 & 199 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3810 elektra (kWh) & 1660 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Sint-Annaland

 1. Mijn maximale hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het het beste om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Vanaf het moment dat hij berekend heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Woningen bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Huislijn.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl kan je razendsnel woningen te koop in Sint-Annaland Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide rondleiding. Wanneer je de woning doorloopt kun je zelf de woning opnemen.

 3. Start met het biedingsproces

  Jouw bod bereken je door te kijken naar de marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Eventueel kan je kiezen om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Hij of zij loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan wordt de koopakte opgesteld. Neem goed door of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De overeengekomen koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. De financiering definitief rondmaken

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. Gebaseerd op aankoopsom, kosten koper (k.k.), spaargeld dat je zelf meeneemt en eventuele verbouwplannen berekent de adviseur wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Afsluitend teken je de akte van levering bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Taxateurs en makelaardijen in Sint-Annaland

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze huis-expert weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie expert is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Het taxatierapport is verplicht voor de financiering van de aankoop van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de tabel hieronder bieden wij gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Sint-Annaland en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Sint-Annaland geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. De financieel adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.950 & €2.850. In de opsomming hierna bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Sint-Annaland.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Sint-Annaland. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Sint-Annaland

Recent (april 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze regio. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Sint-Annaland en in de buurt. Noemenswaardig: je vindt alleen de vraagprijs, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees ook verder over Kamer.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat kost gemiddeld een woning in Sint-Annaland kopen?

In en rondom de gemeente Tholen bestaan er circa 11.112 huizen. De verdeling is als volgt: 9.888 (70,2%) koophuizen en 1.224 (29,2%) huurhuizen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 126 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €201.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €264.939. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit zorgt ervoor dat het aanbod klein is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Sint-Annaland. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Sint-Annaland?

Een woonobject in Tholen gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1190 m3 per jaar aan gas en 2810 electriciteit (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (670 kuub gas p/jaar en 1870 elektra (kWh). Een huis dat vrijstaand is gebruikt vaak het meeste energie (1660 kuub aardgas en 3810 stroom (kWh)). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Sint-Annaland passen duurzame verwarmingsbronnen als spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie, zonneboiler, dubbel glas, vloerisolatie toe om de energienota te drukken.

Welk type huishoudens wonen in Sint-Annaland?

Deze omgeving kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente wonen 25.757 inwoners in 10.503 gezinnen. Het betreft 3.121 eenpersoonshuishoudens, 3.445 gezinnen zonder kinderen en 3.937 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,43 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Als eerste calculeer je de huidige marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of je eigen netwerk. Ook zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en maak je afspraken voor een rondleiding. In de volgende stap kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan teken je de koopakte en de akte van levering bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Sint-Annaland?

In deze regio zijn er verschillende bouwkavels die al een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Sint-Annaland realiseren. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.tholen.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 4697.

Plaats een reactie