Woning kopen St. Willebrord

Jouw volgende woning kopen in St. Willebrord? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Noord-Brabant. In de nabije buurt heb je voldoende dagelijkse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Verder tref je hier een prachtige natuur waar je echt tot rust kan komen. In totaal zijn er in deze gemeente 9.916 huizen (66% koophuis, 33,8% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €379.681. Op deze website bieden wij het laatste woningaanbod in St. Willebrord, contactgegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Ook vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Noord-Brabant.
 • Het aanbod is heel divers met kleine appartementen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €265.000, de basis verkoopprijs is €379.681.
 • In de directe omgeving zijn diverse faciliteiten zoals winkels, restaurants, scholen, sportclubs, kinderopvang.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteRucphen
PlaatsSt. Willebrord
Postcode4711
Netnummer0165 (+31165)
Inwoners (gemeente)22.878
Aantal huishoudens9.927
Aantal huishoudens met kinderen3.550
Gemiddelde huishoudensgrootte2,28
Aantal woningen9.916
Aantal koopwoningen9.091
Aantal huurwoningen825
Gemiddelde woonoppervlakte152 m2
Gemiddelde WOZ€265.000
Gemiddelde verkoopprijs€379.681
Gemiddeld gasverbruik1500 m3
Gemiddeld stroomverbruik3550 kWh

Woningaanbod St. Willebrord juli 2024

In ons overzicht bekijk je alle woningen die in juli 2024 te koop worden aangeboden. Kies op basis van aantal kamers, perceeloppervlakte, vraagprijs, ligging, woningtype, bouwjaaren extra details als isolatie en parkeermogelijkheden. Extra info nodig? Bezoek dan het makelaarskantoor voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het nieuwste woningaanbod in Sprundel, Schijf, Oud-Vossemeer, Sint-Annaland & Stavenisse.

woning-te-koop-st-willebrord

Eigen appartement kopen in St. Willebrord

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn niet duur, vaak gelegen op een centrale plek, zijn gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en zijn ook nog eens onderhoudsarm Belangrijke nadelen: de ruimte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 & 99 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 830 m3 gas en daarbij 2140 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen St. Willebrord

Een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. Nadelen zijn: geen garage en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 73 m2 – 122 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1070 kuub gas en daarbij 2950 kWh stroomverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een specifiek hoekhuis in St. Willebrord is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeswoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 100 m2 en 124 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2930 kWh elektriciteit en 1170 m3 gas gebruikt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning St. Willebrord

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het betaalbaar is. Minpunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 123 m2 – 145 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3440 kWh elektriciteit en 1400 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je hebt maximale privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 en 190 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4280 elektra (kWh) + 1920 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in St. Willebrord

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan is het het beste om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Op het moment dat het duidelijk is wat je budget is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via woningzoeksites als Funda, Huislijn.nl, Vbo.nl, Pararius, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in St. Willebrord Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bieding bereken je door te kijken naar de waarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Eventueel kan je kiezen om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze persoon loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? De koopakte zal dan worden samengesteld. Kijk goed of de juiste dingen erin staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de woning af te handelen. Door middel van woningwaarde, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, spaargeld dat je zelf meeneemt en een bouwdepot voor verbouwing berekent de adviseur hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaardijen in St. Willebrord

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het aankopen van een woning. Deze expert weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een object berekend op basis van vaste criteria. Zo’n taxatierapport is een vereiste bij het afsluiten van een lening, een offerte voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In het overzicht hieronder tonen wij contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in St. Willebrord en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in St. Willebrord helpt je bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Deze expert bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.500 – €2.700. In de lijst hierna vind je contactgegevens van financieel adviseurs in St. Willebrord.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in St. Willebrord. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in St. Willebrord

Deze maand (juli 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze omgeving. In het overzicht hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in St. Willebrord en in de buurt. Erg belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Bekijk ook meer info over Hoogbouwwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Hoe duur is gemiddeld een woning in St. Willebrord kopen?

In en rondom de gemeente Rucphen registreren wij 9.916 woningen. Hierbij spreken we van 9.091 (66%) koophuizen en 825 (33,8%) huurwoningen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 152 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €265.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €379.681. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit zorgt ervoor dat dat er maar weinig aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in St. Willebrord. De doorlooptijd van een woning is kort en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in St. Willebrord?

Een woonobject in Rucphen verbruikt gemiddeld 1500 m3 aan gas en 3550 kWh elektra. Een appartement of flat is relatief zuinig (830 m3 aan gas en 2140 kWh elektra. Een vrijstaande villa gebruikt vaak het meeste energie (1920 kuub gas p/jaar en 4280 kWh stroom). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in St. Willebrord passen duurzame producten zoals zonneboiler, dubbel glas, zonnepanelen, dakisolatie, warmtepomp, vloerisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in St. Willebrord?

Deze omgeving kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente verblijven 22.878 inwoners in 9.927 huishoudens. Het gaat om 2.779 eenpersoonshuishoudens, 3.598 huishoudens zonder kinderen en 3.550 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,28 bewoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste calculeer je de huidige marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media. Tevens moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen inplannen. In de vervolgstap starten biedingen en onderhandelingen. een mooi bod ontvangen? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in St. Willebrord?

In de omgeving zijn er meestal wel bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in St. Willebrord bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.rucphen.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 4710, 4711.

Plaats een reactie