Woning kopen Sprundel

Alles weten over woning kopen in Sprundel? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Noord-Brabant. In deze levendige buurt zijn er veel dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Daarbij ontdek je hier een groen park en natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er 9.916 huizen (66% koopwoning, 33,8% huur). De woningprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €379.681. Op dit huizenportaal blader je door het recente woningaanbod in Sprundel, adressen van kantoren als makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Verder bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Noord-Brabant.
 • Je hebt de keuze uit kleine appartementen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €265.000, de gemiddelde prijs van een woning is €379.681.
 • Je hebt hier toegang tot diverse voorzieningen zoals restaurants, scholen, kinderopvang, natuurgebieden, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteRucphen
PlaatsSprundel
Postcode4714
Netnummer0165 (+31165)
Inwoners (gemeente)22.878
Aantal huishoudens9.927
Aantal huishoudens met kinderen3.550
Gemiddelde huishoudensgrootte2,28
Aantal woningen9.916
Aantal koopwoningen9.091
Aantal huurwoningen825
Gemiddelde woonoppervlakte152 m2
Gemiddelde WOZ€265.000
Gemiddelde verkoopprijs€379.681
Gemiddeld gasverbruik1500 m3
Gemiddeld stroomverbruik3550 kWh

Woningaanbod Sprundel juli 2024

Met onze woningzoeker blader je door alle woningen die in juli 2024 te koop worden aangeboden. Zoek op woonoppervlakte, perceeloppervlakte, vraagprijs, ligging, woningtype, aantal kamersen andere eigenschappen zoals energieneutraal & aanwezigheid van parkeerplaats. Neem contact op met het makelaarskantoor en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het huizenaanbod in Schijf, Wouw, St. Willebrord, Oud-Vossemeer & Sint-Annaland.

woning-te-koop-sprundel

Aanbod appartement kopen in Sprundel

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, kennen goede bereikbaarheid, in de regel gelijkvloers, hebben lage stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Aandachtspunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, je hebt meestal geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Goede ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 & 95 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 830 m3 gas en daarbij 2140 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Sprundel

Een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte rondom de woning en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 83 m2 & 110 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1070 kuub gas en doorgaans 2950 kWh aan stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Sprundel is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeswoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 90 m2 – 129 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2930 kWh stroom + 1170 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Sprundel

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Punten van aandacht zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 133 m2 & 154 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3440 kWh elektriciteit & 1400 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt maximale privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Let op: Goedkoop is het niet. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 & 197 m2.
 • Verwachting: er wordt 4280 elektra (kWh) & 1920 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in Sprundel

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het een goed idee om te beginnen met een financiële check. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Wanneer hij berekend heeft wat jouw max. hypotheek is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Jaap.nl, Huispedia, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Sprundel Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Wanneer je de woning doorloopt krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat je wilt bieden stel je samen a.d.h.v. de WOZ-waarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze makelaar gaat samen met jou het huis bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden staan. De overeengekomen koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de woning definitief te regelen. Op basis van aankoopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en directe verbouwkosten ontvang je een advies over wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek geschikt is. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaars in Sprundel

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze specialist onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en helpt met zaken als bezichtigingen. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een object berekend door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Het taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Hieronder bekijk je gegevens van taxateurs en makelaars in Sprundel en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in Sprundel geeft je natuurlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.950 en €3.100. In de opsomming hierna check je namen en adressen van financieel adviseurs in Sprundel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Sprundel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Sprundel

Deze maand (juli 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze regio. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Sprundel en omgeving. Belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Lees op deze website ook alles over Laagbouwwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Sprundel kopen?

In en rondom de gemeente Rucphen bestaan er circa 9.916 woonobjecten. Het gaat om 9.091 (66%) koophuizen en 825 (33,8%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 152 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €265.000 en de gem. marktprijs is €379.681. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat wil zeggen dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Sprundel. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Sprundel?

Een woonobject in Rucphen gebruikt gemiddeld 1500 m3 gas en 3550 elektra (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (830 m3 gas en 2140 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis verbruikt de meeste energie (1920 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4280 electriciteit (kWh)). Veel bezitters van huizen te koop in Sprundel passen duurzame artikelen zoals warmtepomp, vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dubbel glas toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor type families wonen in Sprundel?

Deze gemeente heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente zijn 22.878 inwoners in 9.927 verschillende gezinnen. Dat betreffen 2.779 eenpersoonshuishoudens, 3.598 huishoudens zonder kinderen en 3.550 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,28 mensen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste bereken je de actuele marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen of je eigen netwerk. In de volgende stap zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en maak je afspraken voor een rondleiding. Vervolgens komen de biedingen binnen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan teken je de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Sprundel?

In deze regio zijn er meestal wel bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Sprundel plaatsen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.rucphen.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 4714.

Plaats een reactie