Woning kopen Sint-Maartensdijk

Jouw ideale woning kopen in Sint-Maartensdijk? Het is een erg populaire plek in de provincie Zeeland. In de nabije omgeving heb je diverse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Ook vind je hier een groen park en natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente heeft 11.112 huizen (70,2% koopwoning, 29,2% huur). De huizenprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €264.939. Op dit huizenplatform check je het huidige woningaanbod in Sint-Maartensdijk, adresgegevens van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekspecialisten. Tevens tonen wij extra informatie over huizentypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Zeeland.
 • Je hebt de keuze uit rijtjeshuizen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €201.000, de gemiddelde woningprijs is €264.939.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals restaurants, winkels, natuurgebieden, kinderopvang, sportclubs.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteTholen
PlaatsSint-Maartensdijk
Postcode4695
Netnummer0166 (+31166)
Inwoners (gemeente)25.757
Aantal huishoudens10.503
Aantal huishoudens met kinderen3.937
Gemiddelde huishoudensgrootte2,43
Aantal woningen11.112
Aantal koopwoningen9.888
Aantal huurwoningen1.224
Gemiddelde woonoppervlakte126 m2
Gemiddelde WOZ€201.000
Gemiddelde verkoopprijs€264.939
Gemiddeld gasverbruik1190 m3
Gemiddeld stroomverbruik2810 kWh

Woningaanbod Sint-Maartensdijk april 2024

Met onze huizenzoeker tref je alle huizen die te koop staan in april 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als ligging, woningtype, woonoppervlakte, aantal kamers, bouwjaar, perceeloppervlakteen relevante factoren als zuinigheid of parkeeropties. Bel of mail de betreffende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het actuele woningaanbod in Stavenisse, Sint-Annaland, Scherpenisse, Poortvliet en Nieuw-Vossemeer.

woning-te-koop-sint-maartensdijk

Appartement kopen in Sint-Maartensdijk

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, zijn uitstekend bereikbaar, in de basis gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vergen ook niet al te veel onderhoud. Belangrijke nadelen: het woonoppervlak is niet al te groot, je moet de tuin vaak delen en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en zeer betaalbaar.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 – 103 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 670 m3 gas en gem. 1870 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Sint-Maartensdijk

Een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Nadelen zijn: weinig ruimte rondom de woning en je hebt wat minder privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 72 m2 & 105 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1060 kuub gas en daarbij 2510 kWh elektriciteitsverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Sint-Maartensdijk is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een tussenwoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 87 m2 & 122 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2620 kWh elektriciteit & 1190 m3 gas verbruikt

Een 2-onder-1 kap woning kopen Sint-Maartensdijk

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Nadelen zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 135 m2 en 148 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3180 kWh elektriciteit & 1260 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je geniet een grote mate van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 – 197 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3810 elektriciteit (kWh) + 1660 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Sint-Maartensdijk

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het verstandig om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Als je weet wat jouw bestedingsruimte is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Vbo.nl kan je 24/7 woningen te koop in Sint-Maartensdijk Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Bel de makelaar dan direct voor het bezichtigen van het huis. Door een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de woningwaarde en de bestedingsruimte qua lening. In veel situaties is het een aanrader om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze makelaar gaat mee met de rondleiding door de woning en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Kijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst passeert bij de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. Op basis van aankoopwaarde, notariële kosten, kosten koper, belastingen, in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Afsluitend breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en taxateurs in Sint-Maartensdijk

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze makelaar weet waar een goed bod aan moet voldoen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt je bij het verkoopproces. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Zo’n taxatierapport is nodig bij het aanvragen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Bijgaand kan je aan de slag met contactgegevens van taxateurs en makelaars in Sint-Maartensdijk en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Sint-Maartensdijk geeft je persoonlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.750 en €2.500. In onderstaande lijst vind je namen en adressen van financieel adviseurs in Sint-Maartensdijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Sint-Maartensdijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Sint-Maartensdijk

Recent (april 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze buurt. In onderstaande visuele weergave doorzoek je onlangs verkochte woningen in Sint-Maartensdijk en omgeving. Goed om te weten: je ziet hier de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Check ook meer details over Vrijstaande woning .

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost nu een woning in Sint-Maartensdijk kopen?

In de hele gemeente Tholen vind je ongeveer 11.112 woonhuizen. Je vindt hier circa 9.888 (70,2%) koopwoningen en 1.224 (29,2%) huurwoningen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 126 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €201.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €264.939. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat wil zeggen dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Sint-Maartensdijk. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Sint-Maartensdijk?

Een huis in Tholen gebruikt gemiddeld 1190 m3 gas voor verwarming en warm water en 2810 kWh stroom. Een appartement of flat is relatief zuinig (670 kuub aardgas en 1870 kWh stroom. Een vrijstaande villa neemt flink meer energie af (1660 m3 aan gas en 3810 kWh stroom). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Sint-Maartensdijk passen duurzame producten zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, dubbel glas, vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor gezinnen wonen in Sint-Maartensdijk?

Deze gemeente kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente zijn 25.757 personen in 10.503 verschillende huishoudens. Dit zijn 3.121 eenpersoonshuishoudens, 3.445 gezinnen zonder kinderen en 3.937 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,43 inwoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste calculeer je de huidige marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Ook zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen plannen. Vervolgens gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan regel je enkel nog het (voorlopige) koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Sint-Maartensdijk?

In deze buurt zijn er meestal wel bouwkavels die een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Sint-Maartensdijk zetten. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.tholen.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 4695.

Plaats een reactie