Woning kopen Poortvliet

Jouw volgende woning kopen in Poortvliet? Het is een heerlijke plek in de provincie Zeeland. In de regio heb je toegang tot veel faciliteiten als kinderopvang, scholen en winkels. Ook is er vlakbij een groot natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente staan er 11.112 huizen (70,2% koop, 29,2% huur). De gemiddelde prijs van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €264.939. Op Woningassistent.nl check je het nieuwe woningaanbod in Poortvliet, adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Daarnaast vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Zeeland.
 • Het aanbod is divers met zowel tussenwoningen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €201.000, de gemiddelde transactieprijs is €264.939.
 • In de regio zijn veel opties zoals kinderopvang, natuurgebieden, scholen, winkels, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteTholen
PlaatsPoortvliet
Postcode4693
Netnummer0166 (+31166)
Inwoners (gemeente)25.757
Aantal huishoudens10.503
Aantal huishoudens met kinderen3.937
Gemiddelde huishoudensgrootte2,43
Aantal woningen11.112
Aantal koopwoningen9.888
Aantal huurwoningen1.224
Gemiddelde woonoppervlakte126 m2
Gemiddelde WOZ€201.000
Gemiddelde verkoopprijs€264.939
Gemiddeld gasverbruik1190 m3
Gemiddeld stroomverbruik2810 kWh

Woningaanbod Poortvliet juni 2024

In ons overzicht vind je alle huizen die te koop staan in juni 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als woningtype, ligging, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, bouwjaar, vraagprijsen meer onderwerpen zoals verwarming of aanwezigheid van parkeerplaats. Heb je iets gevonden? Contacteer dan het makelaarskantoor voor een bezichtigingsmoment. Op ons woningplatform bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Scherpenisse, Sint-Maartensdijk, Nieuw-Vossemeer, Sint Philipsland & Dinteloord.

woning-te-koop-poortvliet

Appartementen te koop Poortvliet

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar, zijn uitstekend bereikbaar, in de basis gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Maar let op: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je moet de tuin vaak delen en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Gunstige ligging en zeer betaalbaar.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 & 104 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 670 m3 gas en gem. 1870 kWh stroom.

Aanbod rijtjeshuis Poortvliet

Een tussenwoning is een woningtype die zich bevindt tussen twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. Belangrijke aandachtspunten zijn: geen grote opslagruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een echte starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 90 m2 en 106 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1060 kuub gas en daarbij 2510 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een echt hoekhuis in Poortvliet is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt maar buren aan 1 kant, in de zomer meer zonlicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeshuizen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 89 m2 en 123 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2620 kWh elektra en 1190 m3 gas ingekocht.

2-onder-1 kap woning Poortvliet

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Je geniet van maximale ruimte en veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 123 m2 en 155 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3180 kWh elektriciteit & 1260 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Er is enorm veel (woon)ruimte en je hebt het meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 151 m2 & 190 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3810 stroom (kWh) + 1660 gas (m3) verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Poortvliet

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan adviseren wij om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer hij berekend heeft wat jouw max. hypotheek is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via websites als Funda, Huislijn.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl kan je 24/7 woningen te koop in Poortvliet Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Start met het biedingsproces

  Jouw bod komt tot stand door de marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze makelaar kijkt mee tijdens de bezichtiging en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Loop na of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden staan. De overeengekomen koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering van de woning definitief te regelen. Aan de hand van het geaccepteerde bod, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen geld en noodzakelijke verbouwingen ontvang je een advies over welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Helemaal aan het einde onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaars in Poortvliet

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een passend koophuis. Deze professional heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Dit taxatierapport is verplicht voor het afsluiten van een lening, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de tabel hieronder tref je adressen van taxatie experts en makelaars in Poortvliet en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Poortvliet geeft je persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.200 & €3.100. In de tabel hieronder tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Poortvliet.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Poortvliet. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Poortvliet

In juni 2024 zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze streek. In het overzicht hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Poortvliet en daarbuiten. Noemenswaardig: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Klik ook direct door naar de pagina over 2-onder-1-kap.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost een woning in Poortvliet kopen?

In deze gemeente Tholen registreren wij 11.112 huizen. We maken onderscheid tussen 9.888 (70,2%) koopwoningen en 1.224 (29,2%) huurhuizen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 126 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €201.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €264.939. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat houdt in dat dat je niet veel te kiezen hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Poortvliet. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Poortvliet?

Een huis in Tholen kent een gem. verbruik van 1190 kuub gas en 2810 kWh electriciteit. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (670 kuub aardgas en 1870 electriciteit (kWh). Een vrijstaand huis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1660 kuub aardgas en 3810 electriciteit (kWh)). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Poortvliet passen duurzame artikelen zoals spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonneboiler, zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie toe om de energienota te drukken.

Welk type gezinnen wonen in Poortvliet?

Deze buurt heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente zijn 25.757 inwoners in 10.503 huishoudens. Er wonen 3.121 eenpersoonshuishoudens, 3.445 huishoudens zonder kinderen en 3.937 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,43 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste fase denk je na over de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Daarbij moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen plannen. Vervolgens begint het onderhandelen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan volgen nog de (voorlopige) koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Poortvliet?

In deze provincie zijn er verschillende bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Poortvliet bouwen of laten bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.tholen.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 4693.

Plaats een reactie