Woning kopen Scherpenisse

Jouw ideale woning kopen in Scherpenisse? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Zeeland. In de regio zijn er voldoende voorzieningen als winkels en scholen. Tevens tref je hier een heerlijk natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. In 2024 zijn er in de gemeente 11.112 woningen (70,2% koop, 29,2% huurhuis). De gemiddelde transactieprijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €264.939. Op Woningassistent.nl check je het beschikbare woningaanbod in Scherpenisse, gegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. In aanvulling daarop tonen wij extra informatie over huizentypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Zeeland.
 • Het aanbod is divers met zowel rijwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €201.000, de gemiddelde huizenprijs is €264.939.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals restaurants, openbaar vervoer, natuurgebieden, scholen, sportclubs.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteTholen
PlaatsScherpenisse
Postcode4694
Netnummer0166 (+31166)
Inwoners (gemeente)25.757
Aantal huishoudens10.503
Aantal huishoudens met kinderen3.937
Gemiddelde huishoudensgrootte2,43
Aantal woningen11.112
Aantal koopwoningen9.888
Aantal huurwoningen1.224
Gemiddelde woonoppervlakte126 m2
Gemiddelde WOZ€201.000
Gemiddelde verkoopprijs€264.939
Gemiddeld gasverbruik1190 m3
Gemiddeld stroomverbruik2810 kWh

Woningaanbod Scherpenisse juni 2024

In deze lijst ontdek je de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Kies op basis van ligging, aantal kamers, woningtype, vraagprijs, woonoppervlakte, perceeloppervlakteen meer onderwerpen zoals zuinigheid & rolstoelvriendelijk. Bel of mail de verkoopmakelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het actuele woningaanbod in Sint-Maartensdijk, Stavenisse, Poortvliet, Nieuw-Vossemeer of Sint Philipsland.

woning-te-koop-scherpenisse

Appartementen te koop Scherpenisse

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, zijn uitstekend bereikbaar, meestal gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en vallen vaak binnen een VvE constructie. Niet vergeten: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Gunstige ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 en 92 m2.
 • Het energiegebruik is circa 670 m3 gas en doorgaans 1870 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Scherpenisse

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Nadelen zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 80 m2 en 117 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1060 kuub gas en gem. 2510 kWh stroom.

Een hoekwoning kopen

Een specifiek hoekhuis in Scherpenisse is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met tussenwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 93 m2 en 129 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2620 kWh elektra & 1190 m3 gas gebruikt.

2-onder-1-kap woningen Scherpenisse

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Minpunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 127 m2 – 140 m2.
 • Verwachting: er wordt 3180 kWh elektra & 1260 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je hebt maximale privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 152 m2 en 205 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3810 elektriciteit (kWh) + 1660 gas (m3)afgenomen.

Stappenplan: een woning kopen in Scherpenisse

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan adviseren wij om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Eens je weet wat jouw max. hypotheek is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via concepten als Funda, en ook Huislijn.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl kan je 24/7 woningen te koop in Scherpenisse Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Tijdens een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bieding bereken je door te kijken naar de marktwaarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Neem goed door of alles juist vermeld is en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. A.d.h.v. het bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen middelen en toekomstige verbouwingen ontvang je een advies over welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Vervolgens die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en taxateurs in Scherpenisse

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze woningdeskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Dit taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de onderstaande tabel bieden wij namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Scherpenisse en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een goede hypotheekadviseur in Scherpenisse helpt je bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw financiële man kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.700 & €2.900. In het schema hier bekijk je gegevens van financieel adviseurs in Scherpenisse.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Scherpenisse. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Scherpenisse

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze buurt. In het overzicht hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Scherpenisse en omliggende plekken. Disclaimer: dit zijn puur vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Mogelijk ook interessant: Appartement.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Scherpenisse kopen?

In en rondom de gemeente Tholen vinden we circa 11.112 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 9.888 (70,2%) koopwoningen en 1.224 (29,2%) huurwoningen. De gem. gebruiksoppervlakte is 126 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €201.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €264.939. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat houdt in dat er maar beperkt aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Scherpenisse. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Scherpenisse?

Een woonhuis in Tholen heeft een verbruik van gemiddeld 1190 kuub gas p/jaar en 2810 elektra (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (670 m3 gas en 1870 stroom (kWh). Een vrijstaand huis gebruikt vaak het meeste energie (1660 m3 aan gas en 3810 kWh elektra). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Scherpenisse passen duurzame verwarmingsbronnen als dakisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, zonneboiler, spouwmuurisolatie, vloerisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor huishoudens wonen in Scherpenisse?

Dit buurtschap is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente leven 25.757 inwoners in 10.503 verschillende gezinnen. Er wonen 3.121 eenpersoonshuishoudens, 3.445 families zonder kinderen en 3.937 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,43 bewoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Allereerst stel je een vraagprijs op en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of via online marktplaatsen en sociale media. Hierna zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen plannen. In de volgende stap starten biedingen en onderhandelingen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopakte en de leveringsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Scherpenisse?

In deze streek vind je diverse bouwkavels met een woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Scherpenisse realiseren. Doe navraag bij de gemeente (www.tholen.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Nibud, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 4694.

Plaats een reactie