Woning kopen Langeveen

Van plan om een woning te kopen in Langeveen? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Overijssel. In de omgeving vind je meerdere faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Verder geniet je hier ook van een prachtig groen natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In totaal zijn er in deze gemeente 8.720 huizen (71,4% koopwoning, 27,8% huur, vrije sector en sociaal). De koopsom van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €372.400. Op dit huizenplatform vind je het nieuwe woningaanbod in Langeveen, gegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Verder vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Overijssel.
 • Je hebt de keuze uit benedenwoningen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €285.000, de gemiddelde woningprijs is €372.400.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals natuurgebieden, kinderopvang, openbaar vervoer, scholen, sportclubs.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteTubbergen
PlaatsLangeveen
Postcode7679
Netnummer0546 (+31546)
Inwoners (gemeente)21.275
Aantal huishoudens8.159
Aantal huishoudens met kinderen3.530
Gemiddelde huishoudensgrootte2,58
Aantal woningen8.720
Aantal koopwoningen6.584
Aantal huurwoningen2.136
Gemiddelde woonoppervlakte187 m2
Gemiddelde WOZ€285.000
Gemiddelde verkoopprijs€372.400
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik3530 kWh

Woningaanbod Langeveen juli 2024

In onderstaande weergave krijg je inzicht in de beschikbare koopwoningen in juli 2024. Zoek specifiek o.b.v. woningtype, perceeloppervlakte, vraagprijs, ligging, bouwjaar, aantal kamersen extra details als CV-ketel & aanwezigheid van een bad. Extra info nodig? Bezoek dan de verkopende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook het woningaanbod Vroomshoop, Beerzerveld, Geesteren, Westerhaar-Vriezenveensewijk of Bruinehaar.

woning-te-koop-langeveen

Appartementen te koop Langeveen

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, hebben een zeer goede bereikbaarheid, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, zijn zeer energiezuinig en het onderhoud is zeer beperkt. Wat wel geldt: de woonoppervlakte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een prettige ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 en 96 m2.
 • Het energiegebruik is circa 1080 m3 gas en 2710 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Langeveen

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Nadelen zijn: beperkte woonruimte en je hebt wat minder privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 75 m2 – 118 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1110 kuub gas en gem. 2820 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een echt hoekhuis in Langeveen is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meer groen om de woning, je hebt iets meer beschutting, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 84 m2 – 115 m2.
 • Schatting: er wordt 3000 kWh elektra en 1260 m3 gas verstookt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Langeveen

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Het is een heel ruim huis met veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 126 m2 & 155 m2.
 • Verwachting: er wordt 3570 kWh elektriciteit & 1500 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel ruimte in en om de woning en je hebt het meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 en 192 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4240 stroom (kWh) + 1900 gas (m3)afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Langeveen

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer hij een goede calculatie heeft wat je kunt betalen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Vbo.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl kan je woningen te koop in Langeveen Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Door een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden stel je samen a.d.h.v. de waarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Jij kunt ook informeren om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De overeengekomen koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. Gebaseerd op het biedbedrag, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en een bouwdepot voor verbouwing zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel je moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In het laatste stadium die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Langeveen

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze deskundige onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een deskundige die de waarde van een woning bepaalt door te kijken naar diverse aspecten. Een dergelijk taxatierapport is een dossierstuk bij de financiering van de aankoop van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In het overzicht hieronder bieden wij adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Langeveen en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Langeveen geeft advies bij het afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.300 & €2.950. In de tabel hieronder check je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Langeveen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Langeveen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Langeveen

In juli 2024 zijn er weer veel woningen verkocht in deze regio. In het overzicht hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Langeveen en net daarbuiten. Belangrijk detail: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Zonneboiler.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Langeveen kopen?

In de hele gemeente Tubbergen vind je ongeveer 8.720 woonobjecten. Het gaat daarbij om 6.584 (71,4%) koophuizen en 2.136 (27,8%) huurhuizen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 187 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €285.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €372.400. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit betekent dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Langeveen. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Langeveen?

Een woning in Tubbergen gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1520 kuub gas en 3530 kWh electriciteit. Een flat of appartement is relatief zuinig (1080 m3 aan gas en 2710 electriciteit (kWh). Een huis dat vrijstaand is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1900 kuub aardgas en 4240 stroom (kWh)). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Langeveen passen duurzame bronnen zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, dakisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, dubbel glas toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor type families wonen in Langeveen?

Deze buurt wordt omschreven als erg In de gemeente verblijven 21.275 personen in 8.159 verschillende gezinnen. Het betreft 2.072 eenpersoonshuishoudens, 2.557 families zonder kinderen en 3.530 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,58 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Allereerst bepaal je de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Bekende kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of social media en marktplaats. Hiervoor ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en leg je bezichtigen vast in de agenda. Daarna begint het onderhandelen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan teken je het voorlopige koopcontract en de akte van levering bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Langeveen?

In de omgeving zijn er verschillende bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Langeveen bouwen of laten bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.tubbergen.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 7679.

Plaats een reactie