Woning kopen Geesteren

Plannen om een woning te kopen in Geesteren? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Overijssel. In de nabije omgeving heb je uiteenlopende faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. Daarbij kan je hier genieten van een groot natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente herbergt in totaal 8.720 huizen (71,4% koopwoning, 27,8% huur). De woningprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €372.400. Op deze pagina check je het actuele woningaanbod in Geesteren, adressen van kantoren als NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Ook lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Overijssel.
 • Je hebt de keuze uit kleine appartementen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €285.000, de gemiddelde prijs van een woning is €372.400.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals scholen, restaurants, natuurgebieden, winkels, kinderopvang.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteTubbergen
PlaatsGeesteren
Postcode7678
Netnummer0545 (+31545)
Inwoners (gemeente)21.275
Aantal huishoudens8.159
Aantal huishoudens met kinderen3.530
Gemiddelde huishoudensgrootte2,58
Aantal woningen8.720
Aantal koopwoningen6.584
Aantal huurwoningen2.136
Gemiddelde woonoppervlakte187 m2
Gemiddelde WOZ€285.000
Gemiddelde verkoopprijs€372.400
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik3530 kWh

Woningaanbod Geesteren juli 2024

Bijgaand maak je kennis met alle huizen die deze maand (juli 2024) te koop staan. Zoek specifiek o.b.v. woningtype, perceeloppervlakte, bouwjaar, vraagprijs, woonoppervlakte, liggingen andere woningeigenschappen als CV-ketel en en de aanwezigheid van een tuin. Neem contact op met de betreffende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Bekijk ook huizen die te koop staan in Langeveen, Vroomshoop, Westerhaar-Vriezenveensewijk, Bruinehaar & Vriezenveen.

woning-te-koop-geesteren

Studio of appartement kopen in Geesteren

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, hebben een zeer goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en je hebt weinig onderhoud. Niet vergeten: je hebt minder ruimte, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Gunstige ligging en minder energiekosten.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 & 94 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 1080 m3 gas + 2710 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Geesteren

Een tussenwoning is een woningtype die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Nadelen zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder lichtinval.

 • Een echte starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 71 m2 en 111 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1110 kuub gas en doorgaans 2820 kWh aan stroom.

Een hoekwoning kopen

Een echt hoekhuis in Geesteren is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere kavel, je hebt veel meer vrijheid, minder last van schaduw en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeshuis en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 100 m2 en 121 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3000 kWh elektra & 1260 m3 gas afgenomen.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Geesteren

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte met slechts beperkte inkijk. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 123 m2 en 143 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3570 kWh elektra en 1500 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt een groot gevoel van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 150 m2 en 192 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4240 elektriciteit (kWh) + 1900 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in Geesteren

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het gebruikelijk om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat hij een goede calculatie heeft wat jouw bestedingsruimte is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Pararius kan je vrijwel alle woningen te koop in Geesteren Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij het doorlopen van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Het is vaak niet onverstandig een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Hij of zij zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en adviseert je over de bieding. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Kijk goed of de juiste dingen erin staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  De volgende stap is om de financiering van de woning af te ronden. A.d.h.v. de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en toekomstige verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de financieringsbehoefte is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Afsluitend teken je de akte van levering bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaars in Geesteren

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze woningdeskundige onderhandelt over de koopprijs. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt je bij het verkoopproces. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft aan de hand van verschillende thema’s. Een actueel taxatierapport is een vereiste bij het aankopen van een huis, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Hieronder vind je contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Geesteren en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Geesteren geeft advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.250 – €2.500. In de lijst hierna tref je gegevens van financieel adviseurs in Geesteren.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Geesteren. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Geesteren

De afgelopen periode (juli 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze streek. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Geesteren en omliggende plekken. Belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Bekijk ook meer info over Warmtepomp.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Geesteren kopen?

In deze gemeente Tubbergen registreren wij 8.720 woningen. We maken onderscheid tussen 6.584 (71,4%) koopwoningen en 2.136 (27,8%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 187 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €285.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €372.400. De woningmarkt is krap. Je moet er rekening mee houden dat er niet veel aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Geesteren. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Geesteren?

Een woonobject in Tubbergen heeft een verbruik van gemiddeld 1520 kuub gas en 3530 stroom (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (1080 m3 aan gas en 2710 elektra (kWh). Een vrijstaande villa is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1900 kuub aardgas en 4240 kWh elektra). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Geesteren passen duurzame artikelen zoals warmtepomp, dubbel glas, zonnepanelen, zonneboiler, dakisolatie, vloerisolatie toe om de energienota te drukken.

Welk type gezinnen wonen in Geesteren?

Dit buurtschap wordt omschreven als erg In deze gemeente zijn 21.275 inwoners die we kunnen onderverdelen in 8.159 verschillende huishoudens. Hier wonen 2.072 eenpersoonshuishoudens, 2.557 families zonder kinderen en 3.530 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,58 inwoners.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats stel je een vraagprijs op en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open huis dag of Facebook/instagram. Daarbij style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en maak je afspraken voor een rondleiding. Als dat allemaal gelukt is krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan is het tijd voor de koopakte en de akte van levering bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Geesteren?

In deze streek vind je diverse bouwkavels met een woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Geesteren laten uittekenen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.tubbergen.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 7678.

Plaats een reactie