Woning kopen Tubbergen

Plannen om een woning te kopen in Tubbergen? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Overijssel. Op korte afstand zijn er verschillende voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. In aanvulling daarop ontdek je hier een heerlijk natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente heeft 8.720 woningen (71,4% koopwoning, 27,8% huur, vrije sector en sociaal). De prijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €372.400. Op deze website vind je het nieuwe woningaanbod in Tubbergen, adressen van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. In aanvulling daarop lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Overijssel.
 • Er is een mix van kamers, appartementen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €285.000, de gemiddelde woningprijs is €372.400.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals kinderopvang, restaurants, natuurgebieden, sportclubs, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7651
Netnummer0546 (+31546)
Inwoners (gemeente)21.275
Aantal huishoudens8.159
Aantal huishoudens met kinderen3.530
Gemiddelde huishoudensgrootte2,58
Aantal woningen8.720
Aantal koopwoningen6.584
Aantal huurwoningen2.136
Gemiddelde woonoppervlakte187 m2
Gemiddelde WOZ€285.000
Gemiddelde verkoopprijs€372.400
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik3530 kWh

Woningaanbod Tubbergen mei 2024

In het schema hierna blader je door optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Selecteer op woonoppervlakte, perceeloppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, ligging, woningtypeen andere eigenschappen zoals CV-ketel of de aanwezigheid van een kelder. Je kunt direct contact zoeken met het makelaarskantoor voor een bezichtigingsmoment. Op ons huizenplatform vind je ook het actuele woningaanbod in Twenterand, Dalfsen, Wierden, Borne en Almelo.

woning-te-koop-tubbergen

Eigen appartement kopen in Tubbergen

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, zijn uitstekend bereikbaar, zijn gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en de VvE doet het onderhoud. Niet vergeten: de ruimte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 & 105 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 1080 m3 gas en 2710 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Tubbergen

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt minder lichtinval.

 • Een typische starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 74 m2 en 107 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1110 kuub gas + 2820 kWh aan elektriciteit.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Tubbergen is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere kavel, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, minder last van schaduw en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan tussenwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 97 m2 – 120 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3000 kWh elektra & 1260 m3 gas verbruikt

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Tubbergen

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het betaalbaar is. Nadelen zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 129 m2 & 150 m2.
 • Verwachting: er wordt 3570 kWh elektra en 1500 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Er is erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 142 m2 en 198 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4240 stroom (kWh) en 1900 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Tubbergen

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Als je huizen gaat bekijken dan is het gebruikelijk om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra het duidelijk is wat jouw max. hypotheek is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via woningzoeksites als Funda, Jaap.nl, Vbo.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia kan je woningen te koop in Tubbergen Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat je wilt bieden zal afhangen van de marktwaarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). In veel situaties is het een aanrader om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze expert gaat samen met jou het huis bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk goed of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden staan. De overeengekomen koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de koop definitief te regelen. Door middel van koopsom, kosten koper (k.k.), spaartegoeden en toekomstige verbouwingen wordt voor jou berekend wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Vervolgens onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Tubbergen

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze professional kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie expert is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Zo’n taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de bijgaande tabel bekijk je contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Tubbergen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een goede hypotheekadviseur in Tubbergen geeft advies bij het vinden van een goede hypotheek. De adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.350 en €2.700. In onderstaande lijst vind je gegevens van financieel adviseurs in Tubbergen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Tubbergen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Tubbergen

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze streek. In de lijst hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Tubbergen en in de buurt. Belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: Laagbouwwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat kost een woning in Tubbergen kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Tubbergen zijn er 8.720 woonobjecten. De verdeling is als volgt: 6.584 (71,4%) koopwoningen en 2.136 (27,8%) huurhuizen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 187 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €285.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €372.400. De woningmarkt is krap. Hierdoor kunnen we stellen dan dat je niet veel te kiezen hebt en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Tubbergen. Woningen staan kort te koop en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Tubbergen?

Een huis in Tubbergen gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1520 m3 aan gas en 3530 electriciteit (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (1080 kuub aardgas en 2710 kWh stroom. Een vrijstaand huis gebruikt vaak het meeste energie (1900 m3 gas voor verwarming en warm water en 4240 kWh elektra). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Tubbergen passen duurzame investeringen zoals dakisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, vloerisolatie toe om de energienota te drukken.

Wat voor huishoudens wonen in Tubbergen?

Dit gebied wordt omschreven als erg In de gemeente verblijven 21.275 personen in 8.159 gezinnen. Dit zijn 2.072 eenpersoonshuishoudens, 2.557 gezinnen zonder kinderen en 3.530 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,58 mensen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste plaats bereken je de actuele marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media en marktplaats. Vervolgens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en plan je bezichtigingen in. Nu komen de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan volgen nog de koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Tubbergen?

In deze streek zijn er een aantal bouwkavels met een woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Tubbergen zetten. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.tubbergen.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 7650, 7651.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie