Woning kopen Bruinehaar

Snel een woning kopen in Bruinehaar? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Overijssel. In de regio zijn er verschillende dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Bovendien vind je hier een groen park en natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In totaal zijn er in deze gemeente 13.847 woningen (65,5% koophuis, 34,2% huur, particulier en woningcorporaties). De prijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €309.662. Op deze pagina bieden wij het huidige woningaanbod in Bruinehaar, gegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Daarnaast tonen wij extra informatie over huizentypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Overijssel.
 • Je vind hier zowel kleine appartementen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €232.000, de gemiddelde verkoopprijs is €309.662.
 • Je hebt hier toegang tot diverse voorzieningen zoals winkels, natuurgebieden, sportclubs, scholen, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteTwenterand
PlaatsBruinehaar
Postcode7675
Netnummer0546 (+31546)
Inwoners (gemeente)33.743
Aantal huishoudens13.184
Aantal huishoudens met kinderen5.566
Gemiddelde huishoudensgrootte2,53
Aantal woningen13.847
Aantal koopwoningen11.828
Aantal huurwoningen2.019
Gemiddelde woonoppervlakte142 m2
Gemiddelde WOZ€232.000
Gemiddelde verkoopprijs€309.662
Gemiddeld gasverbruik1390 m3
Gemiddeld stroomverbruik3170 kWh

Woningaanbod Bruinehaar juli 2024

Onderstaand vind je het huidige beschikbare woningaanbod van juli 2024. Zoek op bouwjaar, vraagprijs, ligging, aantal kamers, perceeloppervlakte, woningtypeen meer onderwerpen zoals duurzaamheid en parkeermogelijkheden. Bel of mail de makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook het huizenaanbod in Westerhaar-Vriezenveensewijk, Geesteren, Vriezenveen, Reutum of Fleringen.

woning-te-koop-bruinehaar

Aanbod appartement kopen in Bruinehaar

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze zijn vaak gunstig gelegen, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, zijn zeer energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Maar let op: het is allemaal wat kleiner, een tuin ontbreekt vaak en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en zeer betaalbaar.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 & 95 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 910 m3 gas en tevens 2160 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Bruinehaar

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Nadelen zijn: geen garage en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 74 m2 – 123 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1130 kuub gas & 2660 kWh elektriciteit.

Hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Bruinehaar is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt maar buren aan 1 kant, minder last van schaduw en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Ze zijn vaak wat duurder dan tussenwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 98 m2 en 124 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2840 kWh stroom & 1230 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Bruinehaar

De definitie van een twee onder een kap is: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het betaalbaar is. Punten waar je op moet letten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 122 m2 en 143 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3260 kWh elektra & 1380 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 en 204 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3980 elektra (kWh) + 1810 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Bruinehaar

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan raden wij aan om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens hij een goede calculatie heeft wat je budget is kan de zoektocht beginnen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via platforms zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huispedia, Pararius, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Bruinehaar Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor het bezichtigen van het huis. Door een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bod bepaal je op basis van de marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. In veel situaties is het een aanrader om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze expert gaat mee met de rondleiding door de woning en stelt samen met jou het bod samen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Neem goed door of de juiste dingen erin staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van jouw volgende huis rond te maken. Op basis van het geaccepteerde bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en toekomstige verbouwingen calculeert de specialist welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Afsluitend teken je de akte van levering bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaardijen en taxateurs in Bruinehaar

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een geschikte woning. Deze woningdeskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt je bij het verkoopproces. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die objectief de waarde van een huis kan vaststellen aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Het taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Bijgaand bekijk je gegevens van taxatie experts en makelaars in Bruinehaar en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een deskundige hypotheekadviseur in Bruinehaar geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.350 – €3.200. In de lijst hierna verstrekken we namen en adressen van financieel adviseurs in Bruinehaar.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Bruinehaar. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Bruinehaar

Afgelopen maand (juli 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze gemeente. In onderstaande visuele weergave tonen wij de recent verkochte woningen in Bruinehaar en omgeving. Belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Isolatie.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost nu een woning in Bruinehaar kopen?

In en rondom de gemeente Twenterand vinden we circa 13.847 woonhuizen. Dit zijn 11.828 (65,5%) koopwoningen en 2.019 (34,2%) huurhuizen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 142 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €232.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €309.662. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit zorgt ervoor dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Bruinehaar. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Bruinehaar?

Een woonhuis in Twenterand verbruikt gemiddeld 1390 kuub gas p/jaar en 3170 kWh stroom. Een studio of appartement verbruikt het minst (910 kuub gas en 2160 kWh stroom. Een vrijstaande woning gebruikt vaak het meeste energie (1810 m3 gas voor verwarming en warm water en 3980 elektra (kWh)). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Bruinehaar passen duurzame verwarmingsbronnen als zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor type families wonen in Bruinehaar?

Dit buurtschap heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente wonen 33.743 mensen die we kunnen onderverdelen in 13.184 verschillende huishoudens. Wat meer specifiek: 3.426 eenpersoonshuishoudens, 4.192 huishoudens zonder kinderen en 5.566 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,53 mensen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Ten eerste moet je een verkoopprijs bepalen en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open dag organiseren of je eigen netwerk. Daarna ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Hierna begint het onderhandelen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je afspraken vast in de voorlopige koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Bruinehaar?

In en rondom deze gemeente zijn er verschillende bouwkavels met een woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Bruinehaar plaatsen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.twenterand.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 7675.

Plaats een reactie