Woning kopen Westerhaar-Vriezenveensewijk

Jouw ideale woning kopen in Westerhaar-Vriezenveensewijk? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Overijssel. In de nabije omgeving heb je toegang tot uiteenlopende voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Daarbij ontdek je hier een prachtige natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente zijn er 13.847 huizen (65,5% koop, 34,2% huurhuizen). De gemiddelde verkoopprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €309.662. Op deze website check je het actuele woningaanbod in Westerhaar-Vriezenveensewijk, adressen van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekadviseurs. Verder lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Overijssel.
 • Je vindt hier een goede mix van kleinere huizen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €232.000, de gemiddelde transactieprijs is €309.662.
 • In de directe omgeving zijn diverse faciliteiten zoals openbaar vervoer, scholen, winkels, natuurgebieden, restaurants.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteTwenterand
PlaatsWesterhaar-Vriezenveensewijk
Postcode7676
Netnummer0546 (+31546)
Inwoners (gemeente)33.743
Aantal huishoudens13.184
Aantal huishoudens met kinderen5.566
Gemiddelde huishoudensgrootte2,53
Aantal woningen13.847
Aantal koopwoningen11.828
Aantal huurwoningen2.019
Gemiddelde woonoppervlakte142 m2
Gemiddelde WOZ€232.000
Gemiddelde verkoopprijs€309.662
Gemiddeld gasverbruik1390 m3
Gemiddeld stroomverbruik3170 kWh

Woningaanbod Westerhaar-Vriezenveensewijk juli 2024

Met onze huizenzoeker blader je door optionele koophuizen die in juli 2024 worden verkocht. Selecteer op vraagprijs, woningtype, perceeloppervlakte, bouwjaar, aantal kamers, woonoppervlakteen meer onderwerpen zoals CV-ketel of aanwezigheid van een bad. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Bekijk ook het nieuwste woningaanbod in Geesteren, Langeveen, Bruinehaar, Vriezenveen en Reutum.

woning-te-koop-westerhaar-vriezenveensewijk

Studio of appartement kopen in Westerhaar-Vriezenveensewijk

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, zijn uitstekend bereikbaar, in de basis gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en je hebt weinig onderhoud. Wat wel geldt: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Uitstekend bereikbaar en zeer levensloopbestendig.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 – 99 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 910 m3 gas en gem. 2160 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Westerhaar-Vriezenveensewijk

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. De minpunten zijn: vaak een klein tuintje en je hebt minder lichtinval.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 84 m2 en 115 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1130 kuub gas en +/- 2660 kWh stroom.

Een hoekwoning kopen

De betekenis van een hoekhuis in Westerhaar-Vriezenveensewijk is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, meer lichtinval en je kunt vaak de auto goed parkeren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeswoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 86 m2 – 123 m2.
 • Schatting: er wordt 2840 kWh elektriciteit en 1230 m3 gas verbruikt

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Westerhaar-Vriezenveensewijk

Een twee onder een kap betekent 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. De kritieke factoren zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 135 m2 & 155 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3260 kWh elektriciteit en 1380 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je bent lekker op jezelf: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 154 m2 – 192 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3980 stroom (kWh) & 1810 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Westerhaar-Vriezenveensewijk

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het het beste om te beginnen met een financiële check. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Op het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius kan je vrijwel alle woningen te koop in Westerhaar-Vriezenveensewijk Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Neem dan contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Bij het bekijken van de woning zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat jij wil bieden zal afhangen van de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze persoon zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan ga je de koopakte tekenen. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Je koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de woning rond te maken. A.d.h.v. het biedbedrag, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen geld en toekomstige verbouwingen berekent de adviseur welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaars in Westerhaar-Vriezenveensewijk

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze huis-expert onderhandelt scherp voor jou. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een object berekend op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een taxatierapport is een dossierstuk bij het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In het overzicht hieronder tonen wij adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Westerhaar-Vriezenveensewijk en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een deskundige hypotheekadviseur in Westerhaar-Vriezenveensewijk geeft je persoonlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.250 – €2.600. In de lijst hierna tref je gegevens van financieel adviseurs in Westerhaar-Vriezenveensewijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Westerhaar-Vriezenveensewijk

In juli 2024 zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze gemeente. In onderstaande visuele weergave doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Westerhaar-Vriezenveensewijk en net daarbuiten. Belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Zonnepanelen.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Hoe duur is een woning in Westerhaar-Vriezenveensewijk kopen?

In en rondom de gemeente Twenterand bestaan er circa 13.847 woningen. Het gaat om 11.828 (65,5%) koophuizen en 2.019 (34,2%) huurhuizen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 142 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €232.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €309.662. De woningmarkt is krap. Dat wil zeggen dat de keuzes zeer beperkt zijn en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Westerhaar-Vriezenveensewijk?

Een woonhuis in Twenterand heeft een verbruik van gemiddeld 1390 m3 gas voor verwarming en warm water en 3170 electriciteit (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (910 m3 per jaar aan gas en 2160 kWh elektra. Een woning die vrijstaand gebouwd is is een grootverbruiker qua energie (1810 m3 gas en 3980 stroom (kWh)). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Westerhaar-Vriezenveensewijk passen duurzame oplossingen als zonneboiler, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, dakisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor huishoudens wonen in Westerhaar-Vriezenveensewijk?

Deze omgeving kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente verblijven 33.743 mensen die we kunnen onderverdelen in 13.184 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 3.426 eenpersoonshuishoudens, 4.192 huishoudens zonder kinderen en 5.566 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,53 inwoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Om te beginnen bepaal je de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Hiervoor zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de vervolgstap kunnen huizenzoekers een bod doen. Een passend bod ontvangen? Dan regel je enkel nog de voorlopige koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Westerhaar-Vriezenveensewijk?

In deze buurt zijn diverse bouwkavels met een woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Westerhaar-Vriezenveensewijk laten uittekenen. Neem contact op met de gemeente (www.twenterand.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 7676.

Plaats een reactie