Woning kopen Twenterand

Jouw volgende woning kopen in Twenterand? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Overijssel. In deze levendige buurt zijn er veel dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Ook ontdek je hier een groen park en natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente zijn er in totaal 13.847 woningen (65,5% koopwoning, 34,2% huurwoning). De gemiddelde transactieprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €309.662. Op deze informatieve website bieden wij het recente woningaanbod in Twenterand, adressen van kantoren als verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Tevens tonen wij extra informatie over huizentypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Overijssel.
 • Je vind hier zowel tussenwoningen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €232.000, de basis verkoopprijs is €309.662.
 • In de regio vind je volop voorzieningen zoals kinderopvang, winkels, scholen, restaurants, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteTwenterand
Postcode7671
Netnummer0546 (+31546)
Inwoners (gemeente)33.743
Aantal huishoudens13.184
Aantal huishoudens met kinderen5.566
Gemiddelde huishoudensgrootte2,53
Aantal woningen13.847
Aantal koopwoningen11.828
Aantal huurwoningen2.019
Gemiddelde woonoppervlakte142 m2
Gemiddelde WOZ€232.000
Gemiddelde verkoopprijs€309.662
Gemiddeld gasverbruik1390 m3
Gemiddeld stroomverbruik3170 kWh

Woningaanbod Twenterand juni 2024

Bijgaand krijg je inzicht in het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Zoom verder in op vraagprijs, ligging, woningtype, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, bouwjaaren relevante factoren als verwarming & rolstoelvriendelijk. Meer weten? Informeer dan bij de verkopende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Dalfsen, Ommen, Tubbergen, Wierden of Borne.

woning-te-koop-twenterand

Eigen appartement kopen in Twenterand

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, vaak gelegen op een centrale plek, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, ze zijn energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Wat wel geldt: slechts een beperkt vloeroppervlak, een tuin ontbreekt vaak en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 70 m2 – 101 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 910 m3 gas en 2160 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Twenterand

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Belangrijke aandachtspunten zijn: een kleine achtertuin en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 70 m2 – 116 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1130 kuub gas en +/- 2660 kWh stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een specifiek hoekhuis in Twenterand is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een tussenwoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 99 m2 – 113 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2840 kWh elektra & 1230 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Twenterand

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 131 m2 & 152 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3260 kWh elektra + 1380 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt maximale privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Let op: Goedkoop is het niet. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 en 200 m2.
 • Verwachting: er wordt 3980 elektra (kWh) & 1810 gas (m3) gebruikt.

Samenvatting: een woning kopen in Twenterand

 1. Mijn maximale hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het verstandig om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Als hij berekend heeft wat je maximaal kunt lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via platforms zoals Funda, Vbo.nl, Huislijn.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl kan je woningen te koop in Twenterand zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Bij het doorlopen van de woning kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Het is vaak niet onverstandig een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze professional kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Loop na of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. D.m.v. de overeengekomen prijs, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en eventuele verbouwplannen berekent de adviseur wat de maximale lening is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaardijen in Twenterand

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze deskundige kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Advies: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat door te kijken naar diverse aspecten. Zo’n taxatierapport is een dossierstuk bij het kopen van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de onderstaande tabel tref je namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Twenterand en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Twenterand helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een passende hypotheek. Jouw financiële man bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.550 en €2.950. In onderstaande lijst bieden we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Twenterand.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Twenterand. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Twenterand

De afgelopen periode (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze omgeving. In het overzicht hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Twenterand en direct omgeving. Erg belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Bekijk ook meer informatie over Landelijke woning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat kost nu een woning in Twenterand kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Twenterand zijn er ruim 13.847 huizen. Het gaat daarbij om 11.828 (65,5%) koopwoningen en 2.019 (34,2%) huurwoningen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 142 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €232.000 en de gem. verkoopprijs is €309.662. De woningmarkt is krap. Dit heeft als gevolg dat het aanbod klein is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Twenterand. De doorlooptijd van een woning is kort en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Twenterand?

Een woonobject in Twenterand verbruikt gemiddeld 1390 kuub gas en 3170 kWh stroom. Een studio of appartement verbruikt het minst (910 m3 gas en 2160 stroom (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is is topverbruiker qua energie (1810 m3 per jaar aan gas en 3980 elektra (kWh)). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Twenterand passen duurzame artikelen zoals dakisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor type families wonen in Twenterand?

Deze gemeente is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente verblijven 33.743 mensen die we kunnen onderverdelen in 13.184 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 3.426 eenpersoonshuishoudens, 4.192 gezinnen zonder kinderen en 5.566 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,53 inwoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste plaats bepaal je de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Bekende kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Daarbij zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en plan je bezichtigingen in. Als dat allemaal gelukt is krijg je schriftelijk de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in de koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Twenterand?

In deze buurt zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die al een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Twenterand bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.twenterand.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Nibud, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 7676.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie